Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ναυαγεί η πρόταση για την ψήφο των αποδήμων, λόγω άρνησης της αντιπολίτευσης...


Προς «ναυάγιο» βαίνει και η νέα πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων.
Κατά την χθεσινή, πρώτη ημέρα της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με τις διατάξεις του.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέστησε σαφές ότι δεν θα το ψηφίσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα απορριφθεί, διότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών.
«Η στάση του ΠΑΣΟΚ στέλνει μήνυμα στις αντιπολιτεύσεις του μέλλοντος να συμπεριφερθούν αναλόγως» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.
Ο ίδιος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το νομοσχέδιο και μετά την πρώτη εφαρμογή του (μετά την 1η Ιανουαρίου 2011), «ας έρθει το ΠΑΣΟΚ, εάν είναι στην κυβέρνηση, να κάνει αυτά που εκείνο νομίζει. Και τότε, να μας έχει δώσει το παράδειγμα της συναίνεσης και να πει: Είχα διαφωνίες, αλλά το ψήφισα εν ονόματι των αποδήμων ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου και τώρα το αλλάζω.»
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης είπε ότι η ψήφος των αποδήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και ότι το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος είπε ότι «δεν μπορούν οι Έλληνες που ζουν επί δεκαετίες στο εξωτερικό και δεν γνωρίζουν τις συνθήκες, να καθορίζουν τις τύχες τις χώρας μας».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης είπε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο και πρότεινε να καθιερωθεί ο θεσμός των αποδήμων βουλευτών, ενώ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης ζήτησε η πρώτη θέση στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων να διατίθεται για απόδημο υποψήφιο βουλευτή ενώ τάχθηκε κατά της επιστολικής ψήφου.

6 comments:

  1. (Well Come Back) Φίλε καλώς επέστρεψες, μας τρόμαξες.
    Πιστεύω τώρα ότι όλα τακτοποιήθηκαν και είναι εντάξει.

    O.Πειραιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πειραιώτη μου, η βλάβη συνεχίζεται...
    Από internet cafe milame.

    Καλό βράδυ.

    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε, πατριώτη, φτιάξε γρήγορα τον ιστότοπό σου, να διαβάζουμε καμιά σοβαρή είδηση!
    Όσο για την ψήφο του μεανάστη, για μας δηλαδή, μας έχουν γραμμένους οι πολιτικοί, αλλά κι εμείς τους διπλογράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Το πιο απλό πράγμα, την επιστολική ψήφο σε όσους κρατούν ακόμη τα ελληνικά διαβατήρια, δεν μπορούν να ρυθμί΄σουν και μετά θέλετε να σας φτιάξουν και τα οικονομικά! Κρίμα, κρίμα, κρίμα!!!
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χρήματα μας σε κομματικές εισφορές τα παίρνουν όλα τα κόμματα στο εξωτερικό, και τα στέλνουν στην Ελλάδα. Άλλα την ψήφο μας την φοβούστε……………. Γιατι…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ολες τις χωρες της Ευρωπης μπορουν και ψηφιζουν απο το ιντερνετ η ακομη και με γραμμα μονο στην Ελλαδα δεν μπορουμε

    Γιατι κυριοι ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένα κομμάτι από την πίτα είναι και οι απόδημοι
    έχουν και λεφτά άρα μπορούν να αγοράζουν και κουπόνια
    και το κομμάτι της πίτας είναι αφάγωτο
    καλή τους όρεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή