Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Οι εκρήξεις θυμού και οι καβγάδες οδήγησαν εκτός δικαστικού σώματος την αντεισαγγελέα...


Στο μυαλό ενός πολίτη οι δικαστικοί λειτουργοί αποτελούν παράδειγμα ήθους, εντιμότητας, υπευθυνότητας και συνέπειας.
Στην πραγματικότητα, όμως, είναι και αυτοί άνθρωποι, με πάθη, αδυναμίες και ελαττώματα.
Πριν από λίγες ημέρες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να απολύσει μία αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία μπορεί από τη μία ήταν ασυνεπής στη δουλειά της, αλλά και από την άλλη είχε δημιουργήσει πρωτοφανή επεισόδια, τα οποία δεν ταιριάζουν στο ήθος των δικαστικών λειτουργών.
Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών είχε την τάση να βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο σε αστυνομικά τμήματα, μετά από ομηρικούς καβγάδες με το σύντροφό της.
Το 2007 δύο φορές βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών μετά από σοβαρά επεισόδια, αποτέλεσμα της σχέσης έντασης που είχαν.
Στο πρώτο διαπληκτίστηκε με το σύντροφό της έξω από ξενοδοχείο στη Θράκη, όπου επενέβη η Αστυνομία και κατέληξαν στο Τμήμα, γιατί ήθελαν να μηνύσουν ο ένας τον άλλο, πράγμα που δεν έγινε.
Στο δεύτερο επεισόδιο, σε ξενοδοχείο σε νησί, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και πήγαν με περιπολικό στο Τμήμα, γιατί ήθελαν να υποβάλουν μήνυση για ξυλοδαρμό και εξύβριση, που τελικά δεν υπέβαλαν.
Δεν ήταν όμως αυτή η μόνη επιλήψιμη συμπεριφορά της…
Σε υπόθεση δίωξης σχετικά με τη λειτουργία λατομείου το 2006 είχε κρατήσει κάποιον, που δεν ήταν ο υπεύθυνος, μέχρι να εμφανιστεί και συλληφθεί ο υπεύθυνος.
Η «περίεργη» συμπεριφορά της, όμως, δεν τελείωσε εκεί…
Στη δίκη που ακολούθησε, όπου τελικά αθωώθηκαν όλοι, μιλούσε επιτιμητικά προς τους κατηγορουμένους λέγοντας σε 70χρονο κατηγορούμενο ότι δεν την ενδιαφέρει ως άντρας!
Όταν οι ανάρμοστες για αντεισαγγελέα πράξεις της, την οδήγησαν σε πειθαρχικό έλεγχο, η δικαστική λειτουργός κατάφερε να τσακωθεί ακόμα και με το δικηγόρο της.
Η εισαγγελέας ήθελε στενή συνεργασία με το δικηγόρο της στο σπίτι της και στο γραφείο του.
Μάλιστα, τον πίεζε συνέχεια γι’ αυτό, ζητώντας του να μιλάνε και να αναλύουν συνέχεια την υπόθεσή της.
Τελικά, ο δικηγόρος δεν άντεξε, πράγμα, μάλλον, αναμενόμενο, και διέκοψε τη συνεργασία τους ζητώντας την αμοιβή του. Τότε, η εισαγγελέας, θιγμένη, μάλλον, που παραιτήθηκε από δικηγόρος της, τον έβρισε, λέγοντάς του ότι είναι χειρότερος από κλέφτης, απατεώνας, γελοίος, και άλλα αναλόγου ήθους κοσμητικά επίθετα!
Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αφού ζήτησε να της επιστρέψει και την αμοιβή των 100 ευρώ που του είχε καταβάλει.
Εκείνος αρνήθηκε και τότε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών τον απείλησε, λέγοντάς του ότι θα τον καταστρέψει.
Το τραγικό είναι, ότι δεν έμεινε μόνο στις απειλές…
Κάλεσε την Αστυνομία, ζήτησε να ερευνηθεί αν έχει ο δικηγόρος πομπό και να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων, ότι της υπεξαίρεσε χιλιάδες ευρώ και ότι τη δυσφήμησε συκοφαντικά, γιατί είπε στη σύζυγό του ότι του οφείλει χρήματα.
Στους δε αστυνομικούς είπε:
«Είστε όλοι τσιράκια, θα κάνετε ό,τι λέω εγώ και όχι ότι θέλετε εσείς».

1 comments: