Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ανησυχητικές δηλώσεις Πούτιν για τη Δύση...


Το τέλος της οικονομικής κρίσης βρίσκεται μακριά και τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν ορατά αποτελέσματα, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα.

«Η κρίση δεν έχει φτάσει στο απόγειό της» δήλωσε ο ίδιος σε ανώτερους υπενθύνους του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», του οποίου είναι πρόεδρος, ενώ σημείωσε ότι «οι προσπάθειες των μεγάλων δυνάμεων δεν φέρνουν ορατά αποτελέσματα» και «αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει αρκετό καιρό».
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας ότι οι καιροί θα είναι «δύσκολοι, αλλά όχι καταστροφικοί».
«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Μπορούμε και θα κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο» προσέθεσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάλεσε τους ηγέτες του G20 να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά τη σύνοδο κορυφής που θα έχουν στο Λονδίνο τον Απρίλιο.
«Υπολογίζουμε σε μια συνάντηση της G20 στο Λονδίνο, ώστε να ληφθούν πραγματικά μέτρα μεταρρύθμισης των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων» τόνισε.
Η Ρωσία επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών, μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο, οι οποίες αποτελούν κύρια πηγή εσόδων της χώρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου