Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Ο σπασμένος καθρέφτης δεν δείχνει ποτέ την ...πραγματικότητα.!


Αποσβολωμένοι, άναυδοι, εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια άνευ προηγουμένου κακοφωνία, που αν έβλαπτε μόνο τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν - τελικά - το λιγότερο.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και σοβαρών προβλημάτων, η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα υστερικής αυτοπροβολής, που πλέον λαμβάνουν διαστάσεις αμόκ, βλάπτει το σύνολο της χώρας.
Λένε κάτι και μετά επανέρχονται για να μας επισημάνουν ότι δεν εννοούσαν αυτό, αλλά το άλλο - θυμίζοντας τον Ορέστη Μακρή, ο οποίος κάθε φορά που η γυναίκα του (Ελένη Ζαφειρίου) του έλεγε πως δεν ήθελε να πει αυτό αλλά το… άλλο, εκείνος έβαζε τις φωνές:
"Γιατί, λοιπόν, δεν μου λες από την αρχή το… άλλο;".
Ορκίζονται πως δεν είπαν κάτι που όλοι άκουσαν, αλλά κάτι άλλο, που απλώς όλοι υπόλοιποι δεν διαθέτουν την απαραίτητη ευφυΐα για να το αντιληφθούν.
Σέρνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, κάνουν χιούμορ, θυμώνουν, ξεκαθαρίζουν τη θέση τους - λες και έχει κανείς καμιά σκασίλα, λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι- παριστάνουν ότι δεν βλέπουν τα ειρωνικά χαμόγελα και το γεμάτο κατανόηση για την κατάστασή τους ύφος, με το οποίο τους αντιμετωπίζουν.
Ο Τάκιτος έλεγε πως "όταν το ψέμα αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος".
Και ο Αρθουρ Μίλερ έλεγε πως "ο ψεύτης είναι το ίδιο ασφαλής με τον άνθρωπο που δεν διανοείται να πει ψέματα".
Όταν επαναλαμβάνουν κάτι που είπε, απαντά: "Δεν το είπα εγώ αυτό".
Και όταν φέρνουν τις αποδείξεις, επιμένει: "Δεν εννοούσα αυτό"!
Μέσα σ’ αυτόν το ορυμαγδό ανούσιων εμφανίσεων και πληροφοριών, φυσικά ουδείς είναι σε θέση να εντοπίσει τις πραγματικές ειδήσεις.
Όπως το γεγονός ότι μέσω του Δ΄ ΚΠΣ θα επιδοτηθούν για τη δημιουργία των επιχειρήσεών τους νέοι και γυναίκες με ποσοστά που αγγίζουν το 60%.
Όπως το πρόγραμμα ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού, ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου επιδοτούνται ήδη νέοι αγρότες.
Όπως η νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση προσωποκράτησης για κάτω των 150.000 ευρώ χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τουλάχιστον πέστε κάτι με ..."άσπαστο" και κανονικό καθρέφτη.
Αιδώς Αργείοι ...και αχρείοι αν προτιμάτε!
Β.Σ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου