ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ… ΧΕΛΩΝΑΣ
ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!
Συνεχίζονται οι διακρίσεις προς την Ελληνική Μειονότητα
Στην Έκθεση υπογραμμίζεται ότι, η Αλβανία, σαν πιθανή χώρα υποψηφίων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να δώσει περισσότερη έμφαση «στην προληπτική διάσταση της εγκληματικότητας και στην πάλη ενάντια στη δωροδοκία», και να υποστηρίξει την αύξηση και ανάπτυξη της ενεργούς αγοράς, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.
Συνιστάται στην αλβανική κυβέρνηση να ευθυγραμμισθεί το φορολογικό τους σύστημα με το ισχύον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να είναι αποτελεσματικό και να εφαρμόσει νέο σύστημα στην Στατιστική της υπηρεσία.
Οι διακρίσεις στην Αλβανία, σε όλους τους τομείς, μεταξύ των πολιτών, πρωτίστως της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας -και όχι μόνο- συνεχίζονται!
«Οι ίσες ευκαιρίες, για όλους τους Αλβανούς υπηκόους «και η μη-διάκριση λείπουν ή τουλάχιστον δεν γίνονται «αρκετά ορατές» σημειώνεται περαιτέρω στην Έκθεση και τονίζεται ότι η εφαρμογή των αντιδιαβρωτικών μέτρων πρέπει να αποτελέσει για την αλβανική κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα, διότι θα υπάρξει οπωσδήποτε δυσχέρεια στη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει «ανεπάρκεια στη λειτουργία του αλβανικού κράτους», πράγμα που, όπως αναφέρεται, έχει αντίκτυπο στην προοπτική ένταξης.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο τομέας του πολιτισμού και ο τομέας της κοινωνικοοικονομικής υποδομής «είναι ευρέως αγνοημένος»!..
Η ροπή της δωροδοκίας συνεχίζεται!..
Συνιστάται στην αλβανική κυβέρνηση να προσέξει ιδιαίτερα και με προτεραιότητα το σοβαρό θέμα της ιδιοκτησίας.
«Το νομικό καθεστώς, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Αλβανία, είναι πολύ σύνθετο», αναφέρεται στην Έκθεση και τονίζεται ότι οι διατάξεις των σχετικών νόμων, που αφορούν τις αποζημιώσεις και οι διοικητικές διαδικασίες, είναι αποδεδειγμένως ανεπαρκείς.
Η δικαστική υποδομή στην Αλβανία είναι «φτωχή και αργή», διαπιστώνει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημειώνει ότι ο «σχηματισμός» των δικαστών και των «δικαστικών διοικητών» είναι ανεπαρκής.
Γι' αυτό -συνεχίζει- και ο δικαστικός δεν εμπιστεύεται για να είναι ένας από τους στυλοβάτες του αλβανικού πολιτικού συστήματος.
Τέλος, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι το σύστημα Σωφρονιστηρίων στην Αλβανία «φαίνεται να είναι δευτερεύον» για την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα.
Και διατυπώνει το ερώτημα:
Τι θα γίνει τώρα με την επιστροφή των Αλβανών υπηκόων, που έχουν διαπράξει αδικήματα σε ξένες χώρες, στη χώρα τους;
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου