Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Αντιπολίτευση: "Ουσιαστικά απών από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός"


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή.
«Θεατής θα είναι ο πρωθυπουργός, καθώς δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση», λέει το ΠΑΣΟΚ.
«Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει για τους λαούς» εκτιμά το ΚΚΕ.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός θα είναι ουσιαστικά απών από τη διαδικασία της Συνόδου Κορυφής.
«Κι αυτό διότι ο κ.Καραμανλής δεν προσέρχεται στη Σύνοδο αυτή, με θέσεις για τα προβλήματα της χώρας, όπως έκαναν άλλοι πρωθυπουργοί, με επιστολές προς τους ομολόγους τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θεατής, καθώς δεν έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, την ώρα που ο προεδρεύων του Συμβουλίου κάλεσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ένωσης για να συζητήσουν και να συντονίσουν «την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης της οικονομίας τους», κάτι που όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα δεν διαθέτει.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πιστέψει τίποτα από τα λεγόμενα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου «γιατί τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει για τους λαούς από την έκτακτη σύνοδο και γενικότερα από την ΕΕ.
Στόχος της ΕΕ είναι να μεταφέρει τις συνέπειες της κρίσης στους λαούς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου