Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Απειλούνται τα προσωπικά δεδομένα του Facebook...


Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η αλλαγή στους όρους χρήσης της δημοφιλούς ιστοσελίδας Facebook, σε βάρος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μελών.
Οι αντιδράσεις οι οποίες προκλήθηκαν από αυτή την κίνηση ανάγκασαν το Facebook να υπαναχωρήσει για την ώρα και να επαναφέρει τους παλιούς όρους χρήσης.
Το θέμα απασχόλησε χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα, αφού εκτιμάται πως περίπου 700.000 συμπατριώτες μας είναι μέλη.
Πριν από ένα μήνα, δημοσιεύματα σε blogs αποκάλυψαν ότι η σελίδα προέβη σε τροποποίηση των όρων χρήσης με την απαλοιφή μιας παραγράφου, με αποτέλεσμα να νομιμοποιεί την επεξεργασία και εκμετάλλευση φωτογραφιών και άλλων προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την ιστοσελίδα, ακόμη και μετά την κατάργηση του προσωπικού του λογαριασμού, του προφίλ τους, όπως χαρακτηρίζεται.
Δεκάδες χιλιάδες χρήστες διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτή την αλλαγή δημιουργώντας μια ομάδα στο Facebook, που ονομάζεται: «Όσοι αντιτίθενται στους καινούριους όρους χρήσης», στην οποία συμμετέχουν μέχρι σήμερα περίπου 84.000 μέλη.
Παρά τις εξηγήσεις του ίδιου του ιδρυτή, Mark Zuckerberg, σχετικά με τα αθώα κίνητρα αυτής της απόφασης, διαβεβαιώνοντας τους χρήστες ότι δεν έχουν χάσει τον πλήρη έλεγχο των όσων δημοσιεύουν, το Facebook μάλλον δεν έπεισε.
Με επιστολή του εκπροσώπου Τύπου της εταιρείας Barry Schnitt ανακοινώθηκε πως επαναφέρονται προσωρινά οι παλαιοί όροι χρήσης, οι οποίοι όριζαν τον τερματισμό των δικαιωμάτων επεξεργασίας των μελών μετά τη διαγραφή του προφίλ τους.
Οι Έλληνες χρήστες του Facebook είναι περίπου 700.000 και ο μέσος χρήστης του Facebook το επισκέπτεται 2- 3 φορές καθημερινά, αφιερώνοντας κατά μέσο όρο 10-15 λεπτά ανά επίσκεψη.

1 comments:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΕ ...ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ......
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΣ....
    ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ BLOG MOY ΣΑΝ ΘΕΜΑ...
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ....ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΝΑ ΚΟΥΙΖ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΗ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ... ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,...ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ .... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ,...
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΟΥ...
    ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή