Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Κριτική χωρίς προτάσεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο...


Επιχειρώντας να πείσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα τους έχει απήχηση στους πολίτες, ο βουλευτής της Α' Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική εναντίον της Ν. Δ., με καθαρά συνθηματική διατύπωση, μιλώντας στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στα Γιάννενα.
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει πρωτιά στις Ευρωεκλογές, αφού η κυβέρνηση όπως είπε έχει αποτύχει τόσο στην εσωτερική πολιτική της, όσο και στην τακτική που ακολουθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν μπήκε, όμως, στον κόπο να εξηγήσει πώς θα επιτύχει το ΠΑΣΟΚ εκεί, που κατά την γνώμη του, απέτυχε η Ν.Δ.
Ακολούθησε καθαρά απορριπτική στάση προς τη Ν.Δ., χωρίς ταυτόχρονα να αναπτύξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα σημεία που έκρινε αποτυχημένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές θα συντονίζει ο ίδιος την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και "σε περίπτωση που αποφασισθούν εθνικές εκλογές".
Ουσιαστικά, δηλαδή, ανακοίνωσε ότι θα κηδεμονεύει το "Γιαννιώτικο ΠΑΣΟΚ" και άρα οι όποιες υποψηφιότητες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα περάσουν από τα δικά του χέρια…
Σημείωσε ότι "...η σημερινή διαδικασία είναι μια απόδειξη ότι έχουμε ενεργοποιηθεί πάρα πολύ έγκαιρα. Και αυτό, γιατί οι Ευρωεκλογές για το ΠΑΣΟΚ έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα..."
Ενώ, δηλ. οι πολίτες είναι γνωστό ότι στις Ευρωεκλογές ψηφίζουν χαλαρά, το ΠΑΣΟΚ διακηρύττει ότι αποδίδει σ' αυτές μορφή δημοψηφίσματος.
Ακόμη ανέφερε ότι "...ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση της Ν.Δ., που έφερε την χώρα στην σημερινή αποκρουστική κατάσταση τόσο σε σχέση με την διεθνή κατάσταση της χώρας, όσο και σε σχέση με τα διεθνή μας οικονομικά προβλήματα..."
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υποστήριξε ότι "...ο εκλογικός πήχης είναι σε επίπεδο νίκης και είναι βέβαιο ότι θα είναι συντριβή για τη Ν.Δ..."
Επίσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό που διέψευσε ότι είναι κουρασμένος και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης.
(Όσο δεν ξεκαθάριζε το θέμα ο Κ. Καραμανλής, το ΠΑΣΟΚ τον προκαλούσε να τοποθετηθεί δημόσια. Τώρα που το έκανε, πάλι τον μέμφεται δημόσια).
Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο κ. Λοβέρδος, απλά έκανε την παρουσία του στα Γιάννενα, χωρίς να βγουν πρακτικά αποτελέσματα από την ομιλία του στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου