Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το Πακιστάν απειλείται με αφανισμό από τους Ταλιμπάν


"Οι Ταλιμπάν απειλούν το Πακιστάν. Η χώρα αυτή αντιμετωπίζει πλέον "υπαρξιακή απειλή" και εξελίσσεται σε "θανάσιμο κίνδυνο" για τον υπόλοιπο κόσμο!.."
Με αυτές τις λέξεις η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πακιστάν από το βήμα Eπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Λίγες ώρες αργότερα πυρκαγιά ξέσπασε κατόπιν δολιοφθοράς στον τερματικό σταθμό του ΝΑΤΟ και κατέστρεψε πέντε βυτιοφόρα οχήματα στο αεροδρόμιο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν.
Ομάδες Ταλιμπάν και Πακιστανών εξτρεμιστών κατέλαβαν χθες την περιοχή Μπούνερ, σε απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή.
Οι εξτρεμιστές, οι οποίοι καλούσαν με μεγάφωνα τους άνδρες της περιοχής να μην ξυρίζουν τα γένια τους και τις γυναίκες να μην κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, διείσδυσαν στην περιοχή από τη γειτονική κοιλάδα Σουάτ.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι ενέκρινε την επιβολή του ισλαμικού νόμου στην περιοχή, ακολουθώντας πολιτική κατευνασμού των φανατικών.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τον κατηγόρησε ότι "...απεκδύεται της κυριαρχίας του προς όφελος των Ταλιμπάν και των εξτρεμιστών..."
Πάντως, η πακιστανική κυβέρνηση έστειλε χθες εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της περιοχής Μπούνερ.
ΑΠΕ

1 comments:

  1. Τα πιστευει αυτα που λεει η κυρια Χιλαρυ η προσπαθει να μας ομαλοποιησει το δρομο για μια νεα επιθεση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή