Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η αυτοκριτική του πρωθυπουργού μίλησε στις καρδιές των πολιτών


Η ειλικρινής αυτοκριτική του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ήταν ένα από τα στοιχεία που εντυπωσίασαν στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες:
Ότι γνωρίζει πολύ καλά πού έγιναν λάθη και σε ποιους τομείς υπήρξαν καθυστερήσεις, οι οποίες δεν πρόκειται να επαναληφθούν.
Το στοιχείο της αυτοκριτικής εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική για τις ευρωεκλογές, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία ζητεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, προκειμένου να προχωρήσει σε πολιτικές για την Ευρώπη προς συμφέρον των Ελλήνων, ενώ παράλληλα αποτελεί προάγγελο κινήσεων στο μέλλον.
Το μήνυμα αυτό απευθύνεται ιδιαίτερα στο "σκληρό πυρήνα" της Ν.Δ., που έχει πικραθεί από συμπεριφορές αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ψυχολογικά, αλλά και σε ένα ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο εκφράζει την εμπιστοσύνη του προσωπικά στον πρωθυπουργό.
Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της Ρηγίλλης Λευτέρης Ζαγορίτης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 Δωδεκανήσου, εκτίμησε ότι εάν ανέβει η συσπείρωση της Ν.Δ. τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, προσθέτοντας με νόημα:
"...Δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μήνυμα. Γνωρίζουμε τι έχει γίνει, τι είναι στραβό και τι είναι σωστό. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, τι διορθώσεις πρέπει να κάνουμε στο μέλλον. Ποια πράγματα πρέπει να τα κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμη πιο αποτελεσματικά, ακόμη πιο αποφασιστικά..."
ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου