Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη ΔΟΥ Ψυχικού


Η οργάνωση Ένοπλη Επαναστατική Δράση (ΕΝΕΔΡΑ) βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη ΔΟΥ Ψυχικού.
Η βόμβα εξερράγη στην είσοδο της εφορίας στη λεωφόρο Κηφισίας 256 και προκάλεσε υλικές ζημιές εξωτερικά του κτιρίου.
Δέκα λεπτά νωρίτερα άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" - εμ, που αλλού! - , λέγοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εκ μέρους της οργάνωσης και ενημέρωσε για την τοποθέτηση της βόμβας στο συγκεκριμένο σημείο.
Αμέσως μετά η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας.
Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν στο σημείο κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εγκληματολογικής, η βόμβα αποτελείτο από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης -από την οποία όμως εξερράγησαν μόνον 100-150 γραμμάρια- πυροκροτητή, μπαταρία και χρονοδιακόπτη και ήταν τοποθετημένη μέσα σε κατσαρόλα.
Η συνδεσμολογία παραπέμπει σε βόμβα που είχε τοποθετήσει η ίδια οργάνωση στις 23 Ιανουαρίου 2007 στη ΔΟΥ Αργυρούπολης που ήταν και η πρώτη ενέργεια της.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η ΕΝΕΔΡΑ είναι συνέχεια της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης (ΛΕΔ) που ξεκίνησε τη δράση της στη μετά 17Ν εποχή και σταμάτησε στα τέλη του 2006.
ΑΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου