Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Παίζει με τους θεσμούς ο Γιώργος. Μπαλάκι του ...πιγκ-πογκ "κατάντησε" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τα γράψαμε και χθές εδώ
Δεν πέρασαν 24 ώρες από την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα στηρίξει τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για νέα θητεία - εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί - και ξαφνικά αναδιπλώνεται για άλλη μια φορά.
Δείγμα σοβαρότητος του μελλοντικού ...ηγέτη.
Άλλα το πρωί, άλλα το βράδυ.
Άλλα στο ένα και άλλα στο άλλο κανάλι λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της προεδρικής εκλογής.
Στο Mega είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη χρησιμοποιήσει ως αφορμή τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, προκειμένου να οδηγηθεί ο τόπος σε πρόωρες εκλογές, ενώ χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δήλωσε ευθέως ότι αυτό μπορεί να το πράξει.
"...Και βεβαίως, αν χρειαστεί, να τις προκαλέσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές πολύ νωρίτερα..." ανέφερε, αλλά στην διευκρινιστική "...αν δεν πάμε σε εκλογές νωρίτερα και η Ν.Δ. κατεβάσει ως υποψήφιο τον κύριο Παπούλια..." ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: "...Θα αναγκαστούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας για να κατεβούμε σε εκλογές..."
Πάντως, η νέα αναδίπλωση του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα τελεί υπό σύγχυση και δεν ξέρει ακόμη πώς θα το διαχειριστεί την κρίσιμη ώρα.

2 comments:

  1. Εξαρτάται τί μέτρα θα έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία μέχρι τότε προπαντώς στην οικονομία και τους φόρους, κανείς δέν είναι μάντης.
    Άν απο θαύμα συνέλθει ο Καραμανλής και βελτιώσει την πολιτική του εννοείται οτι δέν θα το τολμήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή