Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η ανευθυνότητα Παπανδρέου εξελίχθηκε πλέον σε ...ανίατη ασθένεια.


Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, μπήκε το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για προσφυγή στις κάλπες.
Ο κ. Καραμανλής, που χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, πως οι ίδιοι οι πολίτες απέρριψαν το αίτημα Παπανδρέου, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην αποστασιοποίησή του από τα προβλήματα του τόπου, επιστρατεύοντας τη στείρα και παλαιοκομματική πρακτική να ζητά εκλογές και θα συνεχίσει στο δρόμο του μηδενισμού και του "όχι σε όλα", όσον αφορά στην απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.
"...Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές από την επόμενη των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2007. Όμως το αίτημα αυτό απορρίφθηκε ουσιαστικά από τους πολίτες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ προσπάθησε να δώσει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρα δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μισοί πολίτες δεν πήγαν στις κάλπες. Αγνόησαν αυτή την απόπειρά του. Δεν πήγαν ούτε καν, στο σύνολό τους, οι ψηφοφόροι που είχαν επιλέξει ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές..." ανέφερε κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, το συγκεκριμένο αίτημα ως πρόφαση φυγής και απόδρασης από τα πραγματικά προβλήματα και από την πραγματική ατζέντα της πολιτικής και συνέχισε την οξύτατη κριτική του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
"...Είναι ανευθυνότητα να ζητά εκλογές, τη στιγμή που πήρε λιγότερες ψήφους απ’ όσες στις προηγούμενες εκλογές. Είναι ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιμένει στην ίδια τακτική, από τη στιγμή που η απόφαση του αρχηγού της να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα αποδοκιμάστηκε. Και, πάνω από όλα, αυτό είναι ανευθυνότητα, γιατί σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όχι μόνο αρνείται ακόμη και στοιχειώδη συνεννόηση, αλλά επιδιώκει την καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας. Με άλλα λόγια, μην σας απασχολούν οι εμμονές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέναντι στην ανευθυνότητα αυτή, εμείς αντιτάσσουμε την υπευθυνότητα του έργου και του σχεδίου μας..."
ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

2 comments:

  1. Εντάξει να κατηγορεί όποιος θέλει γύρω απο αυτό το θέμα τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά να μιλάει και ο Καραμανλής?
    Αυτός ήταν που γύριζε απο πόλη σε πόλη κάθε μέρα και ούρλιαζε ελάτε όλοι στις κάλπες να του δώσουμε μιά απάντηση για το Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Αντ'αυτού έχασε 1.000.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε μόνο 300.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα 20 πρωτα χρονια θαναι πράγματι δυσκολα.
    Μετά, θα συνηθίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή