Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Γιαννιώτης - πρώην αστυνομικός - δηλώνει "αθώος" μέσα από τη φυλακή, για εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον πρώην αστυνομικό Παναγιώτη Γεωργιάδη που υπηρετούσε στα Ιωάννινα, ο οποίος προχθές καταδικάστηκε σε δεκαοχτώ χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και για συνέργια προπομπού.
Ο ίδιος μέσα από τις φυλακές Σταυρακίου όπου κρατείται δηλώνει ότι είναι αθώος και κάνει λόγο για πλεκτάνη που του έστησαν συνάδελφοί του.
Όπως υποστηρίζει, το αυτοκίνητό του δεν το οδηγούσε ο ίδιος αλλά το είχε διαθέσει σε ένα φίλο του Αλβανό, που του το ζήτησε χωρίς να γνωρίζει τι είχε σκοπό να κάνει. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι όταν ήταν εν ενεργεία, είχε αποσπάσει πολλές φορές τα συγχαρητήρια των ανωτέρων του για την υπηρεσιακή του ικανότητα.
Παντρεμένος με ένα ανήλικο παιδί, είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όσα τον κατηγόρησαν με αποτέλεσμα να καταδικαστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποκαλύψει ακόμη και ονόματα και διευθύνσεις προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.
Όπως λέει δεν θα ανεχθεί πια να του "φορτώνουν" αδικήματα άλλων.
Να σημειωθεί ότι είχε κατηγορηθεί επίσης ότι μετέχει στο μεγάλο κύκλωμα επίορκων αστυνομικών και τελωνειακών, που είχαν στήσει επιχειρήσεις μεταφοράς ναρκωτικών και λαθρομεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα.
Η σύλληψη του πρώην αστυνομικού έγινε στα τέλη του Μαΐου του 2008 και μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο συνταξιούχος αστυνομικός, ηγούνταν ομάδας που μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία, αλλά εθεωρείτο και ως ένας εκ των εγκεφάλων της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνούσαν τότε οι διωκτικές και ανακριτικές αρχές.
Πάντα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία ο ίδιος άνθρωπος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους συναδέλφους του, καθώς εμπλέκονταν σε περιπτώσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών, αλλά και σε άλλα κυκλώματα, όμως μέχρι τότε δεν είχε καταστεί εφικτή η σύλληψή του.
Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης φέρεται ως ένας από τους "εγκεφάλους" της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν συστήσει αστυνομικοί, συνοριακοί και τελωνειακοί.

Απόσ. από ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου