Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Διευρύνεται η έρευνα για τη Siemens


Ξεκινά ο νέος κύκλος απολογιών με την αποστολή κλήσεων σε τουλάχιστον 18 κατηγορούμενους για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στην υπόθεση της Siemens.
Οι πρώτες τρεις παραδίδονται αύριο στα χέρια των εμπλεκομένων, ανάμεσα στους οποίους δεν αποκλείεται να είναι και ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος.
Την ίδια ώρα, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens, Διονύσης Δενδρινός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, στην απολογία του υποστήριξε, ότι η αμερικανική εταιρία SAIC, που ανέλαβε το έργο C4I, επελέγη ως υποψήφιος ανάδοχος με την συμφερότερη προσφορά από τις επιτροπές αξιολόγησης και διαπραγματεύσεων και σε ανώτατο βαθμό από το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Πάντως νομικοί κύκλοι, με αφορμή τις καταθέσεις για το σκέλος του C4I, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, εκτιμούν, ότι οι ερωτήσεις του ανακριτή στους μάρτυρες γύρω από το πρόσωπο του Γιώργου Τρεπεκλή, εκπροσώπου της SAIC στην Ελλάδα, προμηνύουν την ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση.

1 comments:

  1. Kata ta alla o Simitis einai asxetos gia tis drastiriotites tou stratigou tou? Gia poli ilithious kai vlakes mas pernate agapita pasokoskila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή