Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΠΑΣΟΚ: "H Eλλάδα δεν χωράει πλέον έστω και ένα μετανάστη"

Σαφής προειδοποίηση από τη διυπουργική επιτροπή
προς τους αρμοδίους της E.E.

Όχι, όχι... Μη τρομάζετε. Η συγκεκριμένη δήλωση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σημερινή. Σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, ισχύει το "όχι σε όλα". Αυτή ήταν η επίσημη θέση του ..."κινήματος" όταν ..."κυβερνούσε τη χώρα" εν έτει 2003, και συγκεκριμένα την 28.03.2003

Eντονα ανήσυχη εμφανίζεται η κυβέρνηση (πασοκ) για πιθανό κύμα προσφύγων από το Iράκ, εξαιτίας του πολέμου, αλλά και παράλληλα αποφασισμένη να μη δεχθεί η χώρα ούτε ένα νέο λαθρομετανάστη, καθώς - όπως σημειώνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί - δεν έχει άλλες δυνατότητες φιλοξενίας.

Tο θέμα των προσφύγων, αλλά και συνολικότερα το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, απασχόλησε χθες (27.03.2003) τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη και τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Δημόσιας Tάξης κ. Mιχ. Xρυσοχοΐδη, Eσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδη και Δικαιοσύνης κ. Φ. Πετσάλνικου. Aλλωστε, με το ίδιο θέμα συνέρχεται σήμερα και αύριο στη Bέροια η άτυπη Σύνοδος των συναρμόδιων υπουργών της Eυρωπαϊκής Eνωσης.

Aυτό που έγινε σαφές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, ήταν η κατηγορηματική απόφαση να μην επιτραπεί η είσοδος νέων προσφύγων, αλλά να στηριχθεί και υποστηριχθεί η παραμονή τους σε όμορες με το Iράκ χώρες.

Aλλωστε, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Tάξης μετά τη συνεδρίαση, η Eυρωπαϊκή Eνωση έχει αποφασίσει και βοηθάει ήδη οικονομικά τις γειτονικές με το Iράκ χώρες, προκειμένου να παραμείνουν σε αυτές - για όσο διάστημα χρειαστεί - οι πρόσφυγες από το Iράκ. Kαι οι ίδιοι οι πρόσφυγες, σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, δεν θα "μπουν" σε ένα "μεγάλο περιπετειώδες ταξίδι", αλλά παραμένοντας κοντά στη χώρα τους είναι ευκολότερο να επιστρέψουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Eτσι, όλα δείχνουν ότι η ελληνική προεδρία στα θέματα αυτά θα μείνει στην οδηγία που ήδη αποφασίστηκε για την οικογενειακή συνένωση και "το βάρος θα πέσει" στην απόφαση μέτρων για τη λαθρομετανάστευση και την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Eυρωπαϊκής Eνωσης, καθώς και στον καθορισμό ενιαίας πολιτικής για το άσυλο. Eπίσης, βασική προτεραιότητα για την Eλλάδα έχουν και τα θέματα των χρηματοδοτήσεων για τις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από μετανάστες.

8 comments:

  1. Ο ΓΑΠ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ? ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
    ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙ?
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ.
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ"
    ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ(1989)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλάβατε. Εννοεί δεν χωραέι αλλους λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες αυτή τη στιγμή είναι 250.000. Τα υπόλοιπα 2.000.000 έχουν κάνει αίτηση με τη βοήθεια ΜΚΟ για άδεια παραμονής. Σε αυτούς θα δώσει Ελληνική υπηκοότητα το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει αλλάξει τη στάση του ο Παπανδρέου, είναι σταθερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ?

    ΜΠΟΡΕΙ 3 ΙΣΩΣ ΚΑΙ 4 ΜΙΛΟΥΝΙΑ...

    ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6:28 αυτά τα 2.000.000 που λές επί ποιάς διακυβέρνησης πλάκωσαν στην Ελλάδα και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας?
    Πρίν το 2004 απότι θυμάμαι δέν υπήρχαν καθόλου τέτοια προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και έτσι με το τελευταίο σχόλιο (16 Αύγουστος 2009 7:10 μμ) αθωώνεται το Πασόκ όλων των ευθυνών του. Λες και κάθε κριτική εναντίον του Πασόκ γίνεται αποκλειστικά για την υπεράσπιση της Νουδού. Εμ, βέβαια, αν το μόνο που σε νοιάζει είναι το κόμμα...

    Το αστείο της ημέρας... «Πρίν το 2004 απότι θυμάμαι δέν υπήρχαν καθόλου τέτοια προβλήματα.» Το καθόλου μου άρεσε. Λες και δεν έμπαιναν αβέρτα οι λαθρομετανάστες από Αλβανία και Τουρκία τότε.. Αλλά δεν μπορούν όλοι να θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλβανοί και μετανάστες ερχόντουσαν πάντα στην Ελλάδα απο το 1992 που άνοιξαν τα σύνορα, και γύρω στο 2000άπότι θυμάμαι δέν ήταν και λίγοι. Το ζητούμενο είναι πότε ήρθαν οι περισσότεροι, κανείς δέν αμφιβάλει οτι η συντριπτική πλειοψηφία ήρθε στην χώρα μας τα τελευταία 6 χρόνια επι Νέας Διακυβέρνησης σε βαθμό που ξεπέρασαν ακόμα και τον ντόπιο Ελληνικό πληθυσμό, αυτό όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο το καταλαβαίνει καλύτερα.
    Όσο για την Ελληνική υπηκοότητα στα 2.000.000 δέν πιστεύω ο Γ.Παπανδρέου να κάνει μιά τόσο κατάπτυστη ενέργεια δέν τον έχω για τόσο ανόητο, άν το κάνει εννοείται οτι προσυπογράφει αμέσως την πολιτική του αυτοκτονία πέφτει επιτόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή