Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Χασίς Γιαννιώτικης παραγωγής σε δοχεία ...τυριού.!

Οι επιτυχίες για την Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων, αποτελούν καθημερινή υπόθεση. Στην μεγάλη αλυσίδα των τελευταίων μηνών προστίθεται μία ακόμη, η οποία διαφέρει από τις προηγούμενες. Κι αυτό γιατί είναι από τις σπάνιες φορές, όπου κατάσχεται μία σημαντική ποσότητα χασίς, η οποία δεν προέρχεται από την Αλβανία, αλλά αποτελεί...τοπική παραγωγή!
Η επιχείρηση των ανδρών του Τμήματος Δίωξης έγινε στο χωριό Ράικο, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν φτάσει.
Ένα ζευγάρι, ημεδαπός ο άνδρας και από την Ουκρανία η σύντροφός του, που διέμεναν μεταξύ χωριού και Αθήνας, συνελήφθη.
Στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα περίπου κιλά χασίς, ενώ στην αυλή τους καλλιεργούσαν δέκα δεκδρύλλια.
Επίσης βρέθηκαν δύο ζυγαριές και χρηματικό ποσό.
Το χασίς ήταν κρυμμένο σε είκοσι διαφορετικά σημεία της μονοκατοικίας, σε είκοσι διαφορετικές συσκευασίες και προέρχονταν από δική τους, προηγούμενη καλλιέργεια. Την μεγαλύτερη ποσότητα την είχαν κρυμμένη, σε δοχεία που αποθηκεύεται το τυρί και μικρότερες σε άλλες συσκευασίες ακόμη και σε βάζα. Το σπίτι και η αυλή του ήταν περιφραγμένη και φυσικά για μεγαλύτερη ασφάλεια το ζευγάρι είχε και σκυλιά!
Το σύνολο των ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκε, τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και το ζευγάρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Ο 55χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνήθως έρχονταν στο χωριό του από την Αθήνα με ΙΧ αυτοκίνητο και έφευγε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς η Δίωξη ερευνά που θα διοχετεύονταν οι ποσότητες των ναρκωτικών. Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών έχει επικεντρώσει την προσπάθειά του εντός της πόλης των Ιωαννίνων με τις συλλήψεις διακινητών και τα αυτόφωρα είναι καθημερινά.
Είναι η πρώτη φορά που κατά κοινή ομολογία έχει επιτευχθεί ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν στην πόλη των Ιωαννίνων και σχετίζονται κυρίως με την διακίνηση ηρωίνης.
epiruspost

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου