Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ντόρα: "Μην με κρίνετε ως κόρη του Κ. Μητσοτάκη"

Την πρώτη σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Με αφορμή τη σύμπλευσή του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον κατηγόρησε εμμέσως για ευκαιριακές συμμαχίες, για μυστικές και νυχτερινές συμφωνίες, για παζάρια και τυχοδιωκτισμούς.
Ζήτησε να την κρίνουν με βάση το έργο και την πορεία της και όχι την οικογένειά της.
Μάλιστα υπενθυμίζοντας ότι η ίδια ήταν πάντα παρούσα σε όλους τους αγώνες της παράταξης, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων της στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου έθεσε το δικό της πολιτικό δίλημμα για την 29η Νοεμβρίου:
"Από τη μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Και από την άλλη έχετε μια ξεκάθαρη θέση. Ότι η ΝΔ πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής, αλλά με συστηματική εξωστρεφή δράση. Κάνοντας ανοίγματα στα σύγχρονα, στα νέα ρεύματα σκέψης".
Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε τις τέσσερις βασικές κατευθύνσεις που θέλει να ακουλουθήσει η ΝΔ, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για πατριδοκαπηλία και δημαγωγία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και περιχωράκωση στο παρελθόν, υποστήριξε ότι τα συμφέροντα την πολεμούν με “πάθος και μίσος”, ενώ ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος να την κρίνουν για την πολιτική που εφάρμοσε και όχι για τις επιλογές της οικογένειάς της.
Αφορμή για το τελευταίο “αίτημα”, αποτέλεσαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO που παρουσιάζουν ως δικό της βασικό “μειονέκτημα” την οικογενειακή της προέλευση.
Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Μπακογιάννη, σχολίασε:
"Είμαι αυτή που είμαι και όλοι γνωρίζετε ότι έχω τη δική μου ξεκάθαρα, διακριτή και αυτόνομη πορεία. Αλλά όπως όλοι σας αγαπώ και εγώ την οικογένειά μου και είμαι περήφανη γι’ αυτήν. Διεκδικώ όμως να κρίνομαι δίκαια και αυτόνομα. Διότι, γι’ αυτή την παράταξη έχω δώσει και την ψυχή μου ακόμα. Δεν κρύφτηκα. Δεν έλειψα ποτέ από καμία μάχη. Δεν υπέστειλα ποτέ τη σημαία της. Και παρά το όποιο κόστος - ακόμα και προσωπικό -πολεμούσα και πολεμάω για να τη βλέπω ισχυρή και περήφανη".

Και πρόσθεσε:

"Όποιος θέλει να με χτυπήσει, ας με χτυπήσει πολιτικά. Για τις πράξεις και τις παραλείψεις μου. Ως στέλεχος της αντιπολίτευσης. Στο Δήμο της Αθήνας. Στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ας μου πει, αν μπορεί, ότι δεν υπηρέτησα το κόμμα μου. Ότι δεν ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή και ας αφήσουν την επιχειρηματολογία για το ’65 και την Μικρασιατική καταστροφή".

Οι τέσσερις κατευθύνσεις

Υποστήριξε ότι η δική της πρόταση είναι “σαφής και κρυστάλλινα ξεκάθαρη” και περιέγραψε τις τέσσερις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα:

  1. Αυτοκριτική, συνέδριο, ανάλυση των αιτών της ήττας για να μην επαναληφθούν.
  2. Οι επτά μεγάλες τομές - και όσες ακόμη προτείνετε εσείς στο συνέδριο και εγκριθούν που θα κάνουν τη Νέα Δημοκρατία σύντομα ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δημοκρατικό κόμμα με λογοδοσία παντού. Με εκπροσώπηση της βάσης παντού.

  3. Ξεκάθαρη, δυναμική, κοινωνικά ευαίσθητη, φιλελεύθερη ιδεολογία.

  4. Άνοιγμα στην κοινωνία, νέοι οπαδοί - πολλοί νέοι οπαδοί - η Νέα Δημοκρατία ξανά στην πορεία προς την εξουσία.
Για να δικαιολογήσει την ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος, η υποψήφια πρόεδρος επικαλέστηκε την τακτική που ακολούθησε η Ν.Δ. σε μεγάλους δήμους: “Εδώ στη Δυτική Αθήνα έχουμε κερδίσει Δήμους όπως το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, με Δημάρχους άξιους και ικανούς που κατάφεραν να εκλεγούν σε μια περιοχή με αρνητικούς συσχετισμούς. Το πέτυχαν, όμως, επειδή οι ίδιοι διεύρυναν την απήχηση της παράταξής μας”.
Και αναρωτήθηκε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αντ. Σαμαρά: ”Χάσαμε ή κερδίσαμε ως παράταξη από αυτή την τακτική φίλες και φίλοι; Και πώς θα κερδίσουμε την επόμενη μάχη όταν το ίδιο μας το κόμμα, το κόμμα που τους στηρίζει, έχει σημάνει την ιδεολογικοπολιτική του περιχαράκωση;”.
enet

18 comments:

  1. Αγαπητή Ντόρα Ποιός δε θυμάται την εκπληκτική δήλωση του μπαμπά σου "μετά από δέκα χρόνια πoιος θα θυμάται το όνομα Μακεδoνία. Τη δική σου θέση σαν ΥΠΕΞ για την δήθεν αμερικάνικη αντιπυραυλική ασπίδα στην Τσεχία , τον αγωγό φυσικού αερίου,την απόψή σου για το σχέδιο Ανάν και τόσα άλλα. Πάντα επίκαιρο το σύνθημα του 84 "καλύτερα παπάκι παρά τη Μητσοτάκη"
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, ντρέπεσαι για τον αξιότιμο κύριο Μητσοτάκη;
    Απαρνείστε και το μπαμπά τώρα κυρία Ντόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο,πολυ καλο,το αλλο με τον Τοτο το ξερετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο οτι την κυνηγουν με μισος τα μεγαλα συμφεροντα ειναι πολυ αστειο πεθαναμε στο γελιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονο που ξεχναει οτι αν δεν ειχε το μπαμπακα της,δεν θα ηταν ουτε Δημοτικη Συμβουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το επόμενο που περιμένω ν' ακούσω από την Υψηλή Θυγατέρα είναι πως είναι και εναντίον της οικογενειοκρατίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπαμαι για την δηλωσι της.Ειναι σκληρο να κρινεις την οικογενεια σου χαριν της πολιτικης..Αυτο ισως ειναι μεγαλυτερο σφαλμα απο εκεινα που πιθανως η πολιτικος Ντορα να εχει κανει.

    Ομως προσωπικως δεν θεωρω σφαλμα την πολιτικη του Μητσοτακη το 1965.

    Θεωρω βαρυτατο και αποσιωπουμενο σφαλμα του την συγκυβερνησι με το ΚΚΕ με ανταλλαγμα τον επαισχυντο νομο που ως δια παρθενογενεσεως μετερεψε τον συμμοριτοπολεμο σε εμφυλιο και τους κατσαπλιαδες δολοφονους σε αγωνιστες

    Στο ενεργητικο του κατα την γνωμη μου καταγραφονται, οτι υπηρξε δικαιος απεναντι στον τεως Βασιλια και ηταν ο μονος που μπορεσε να αντιμετωπιση την λαιλαπα του ανδρεισμου.

    Οσν αφορα την στηριξη της αντιπυραυλικης ασπιδας στην Τσεχια ., δεν καταλαβαιλω γιατι θα πρεπει να ειμεθα αρνητικοι.Μπορουμε καποτε και πρεπει ισως, να ξεχωρισουμε και να αποχωρισουμε απο την πανστρατια πισω απο τα λαβαρα των κομμουνιστων στον τυφλο αντιαμερικανισμο.

    Δηλαδη οπου η αμερικανικη πολιτικη μας βλαπτει ή ειναι αδικη βεβαιως ειμεθα κατα της πολιτικης τους..Οχι ομως προτου ανοιξουν το στομα τους οι Αμερικανοι, επειδη ειναι η Αμερικη η χωρα που διελυσε τον κομμουνισμο και δεν αφησε την Ευρωπη να γινη σοβιετια, να σπευδουμε κι εμεις με τυφλη αντιαμερικανικη ψυχωσι για ο,τι εχει ταμαπελα made in usa..

    Αυτο που θα πρεπει κατα την γνωμη mου να μας λυπει και ειναι αποκαρδιωτικο , απελπιστικο, εφιαλτικο, επιθανατιο, ειναι οτι δεν υπηρξε στην Ελλαδα απο την μεταπολιτευσι μεχρι σημερα Ηγεσια που θα μπορουσε να εκπροσωπηση την Ελλαδα, να κυβερνηση με γνωμονα το Εθνικο συμφερον.Να αντιταχθη στην παραχαρξι της ιστοριας απο κομμουνιστοκρατουμενα μεσα αποβλακωσεως και τον αφελη εως γελοιο ανικανο καραμανλισμο.

    Για τον Γιωργακη και την μανουλα του, δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα εμεις.Ο,τι λεει το παιντι, ειναι αρκετο για να γινη αντιληπτη η φωσφοριζουσα νοημοσυνη του..

    Ιασων

    Υ.Γ
    1.Μπορειτε στο διαδικτυο να διαπιστωσετε ευκολα οτι ο αγωγος Μουργκας Αλεξανδρουπολις ειναι και αμερικανικων συμφεροντων. Δεν τορπιλιζουν οι αμερικανοι την κατασκευη του.
    2. Για το φυσικο αεριο.Η Ελλαδα αν δεν ακολοθυυσε λαικιστικη πολιτικη θα επρεπε να συμμετασχη και στην κατασκευη του αγωγου Ναμπουκο ωστε να εχουμε αεριο και απο αλλες πηγες και οχι μονο του κου Πουτιν .
    Δεν μπορω να το εξηγησω.Δεν ειναι παραλογο να επιμενουμε να αγοραζουμε μονοπωλικα το αεριο της Ρωσσιας οταν εχουμε και αλλη δυνατοτητα? Σε τι θα ζημιωνομαστε σαν χωρα αν υπογραφαμε και για τον αγωγο Ναμπουκο..Αφου Τρια χρονια τωρα ο Κος Πουτιν καθε χειμωνα ανοιγοκλεινει τηνστροφιγγα του αεριου πενταπαλασιαζοντας τις τιμες του αεριου στην Ουκρανια.Αυτο δεν μας ενοχλει ως ελευθερα σκεπτομενους ανθρωπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περίεργα μας τα λες Ιάσων....

    1.Και Αμερικών συμφερώντων ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη;;;; Και γιατί βάλανε το φαιρέφωνά τους (Γιωργάκη και Βούλγαρο πρωθυπουργό) με το που βγήκαν να το παγώσουν;;;;

    2. Ποιος σου είπε πως αρνηθήκαμε το Ναμπούγκο; Το πρόβήμα είναι πως οι "σύμμαχοι" θέλουν ΜΟΝΟ Ναμπούγκο.

    3. Ο Ναμπούγκο μας διαφυλάτει από την Τουρκία (περνά από αυτήν) ή ο άλλος που τροφοδοτεί την Ευρώπη χωρίς να περνά από Τουρκία;;; Για σκέψου...

    4. Γιατί αυξάνει τις τιμές ο Πούτιν άραγε;;; Μήπως παίζει ρόλο το ότι οι πράκτορες των "συμμάχων" μας του στήνουν συνεχώς προβλήματα στην Ουκρανία (βλ. πορτοκαλί δήθεν επαναστάσεις κ.ά);;;

    5. Τέλος, συμφωνώ ότι όπου μας συμφέρει πρέπει να συμπλέουμε με την Αμερική. ΟΜΩΣ !!! Μήπως δεν υπάρχει ούτε 1 τέτοιο θέμα;;; Του κόσμου τα δις μας έχουν φάει για εξοπλισμούς; Τους είδες να συγκινούνται;;;

    Όσο για τη Ντόρα... αυτό που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ΜΗΝ πάρει χαμπάρι, είναι ότι αν ο Σαμαράς ορθώσει πραγματικά εθνικό λόγο και τον κρατήσει, λόγο κατά του εθνομηδενισμού, κατά της εθνικής, θρησκευτικής και πληθυσμιακής μας αλλίωσης, κατά των τεμενάδων μας σε όλους συνδυασμένο με δικαιη οικονομική και κοινωνική πολιτική, τότε θα ανοίξει διάπλατα το κόμμα του προς ψήφους από παντού, ακόμη κι από παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Και όλοι βέβαια έχουν βαφτίσει Μεσαίο χώρο τους καραγκιόζηδες που στο τέλος πάνε πάντα όπου φυσάει ο άνεμος, βάζοντας σε αυτούς ύπουλα το πραγματικό Κέντρο, το οποίο όμως ξεχνούν πως ανέκαθεν ήταν Πατριωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς απ'ότι φαίνεται δεν της πάνε καλά τα πράγματα. Η Ντόρα αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία της και το άγχος είναι κακός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αυτη τη δηλωση η Ντορα δειχνει πως ο Σαμαρας ειχε απολυτο δικαιο οταν εριξε την κυβερνηση Μητσοτακη, και χανει ακομα ενα επιχειρημα εναντιον του.
    Για τους αγωγους τωρα ρε παιδες μην νομιζεται πως εχει πολλα να πει η Ελλαδα αφου το παιχνιδι ειναι Ευρωπαικων συμφερωντων δλδ Γερμανικων
    και Ολανδικων περισοτερο. Ολη αυτη η κουβεντα ειναι εκτος τοπου και χρονου αν η Ελλαδα δεν κανει κοινο μετωπο με τις χωρες της κεντρικης ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "υψηλού" επιπέδου "σχόλια' από τους υποστηρικτές του Σαμαρά που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το... μεγαλύτερο "μειονέκτημα" της Ντόρας (δηλ. η οικογένεια) είναι ασύγκριτα επουσιώδες μ' εκείνο που οι ΝΔκράτες σε ποσοστό τουλάχιστον 55% καταλογίζουν στο Σαμαρά: την Προδοδία του 1993 και εντεύθεν! Ξέρετε, μας φθάνει και το 55%, και αυτό -κατά την εκτίμησή μου- θα είναι το ποσοστό της Ντόρας στην εκλογική της νίκη στις 29/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι απίθανη αυτή η κοπέλλα.
    Χθές στα Γιάννενα υποστήριξε ότι τα συμφέροντα την πολεμούν με … «πάθος και μίσος» (!!!).
    Ως τούτου αποδεικνύεται ότι είχε αφήσει απλήρωτα τα τιμολόγια της Ζήμενς για να τιμωρήσει τη διαπλοκή, ο Χριστοφοράκος πήγε στο Καρπενήσι όχι για τον γάμο του γιου της Κώστα, αλλά για να τον βασανίσουν στα υπόγεια του ξενοδοχείο «Μοντάνα», ενώ το τέλεξ για τον Καραβέλα χάθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από υπάλληλο που πρόκειται στον Αντώνη Σαμαρά .
    Απίθανη, πραγματικά.
    Σχεδόν δάκρυσα από τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση με την οποία πολεμάει τα μεγάλα συμφέροντα η κυρία Μητσοτάκη.
    Επειδή αυτά τα είχαμε ακούσει και πρόσφατα από μία άλλη ψυχή, το μόνο που μας μένει είναι να ακούσουμε το γνωστό ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ για να πλακώσουμε τα λεξοτανίλ και να ταβλιαστούμε μέχρι τη Σάββατο.
    Τρείς εβδομάδες υπομονή παιδιά, θα περάσουν, που θα πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑ ΚΑΛΑ,ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ;;;

    ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ;

    Ξεχνάς ότι χάρην του Μητσοτακέικου είσαι ακόμα στο προσκήνιο και διεκδικείς την αρχηγία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ; ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. defrejus, είσαι ο μόνος από τους bloggers που υποστηρίζει με τόσο λυσσασμένο φανατισμό την κ.Μπακογιάννη. Δηλαδή ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν και μόνο εσύ είσαι ο σωστός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι ο μόνος από τους μπλόγκερς που υποστηρίζεις...

    Καλά εσύ νέος είσαι στο διαδίκτυο και δεν ξέρεις να ψάχνεις;

    Τα σοβαρά μπλογκς είναι με τη Ντόρα. Τα Ακραία και τυχοδιωκτικά με τον Σαμαρά!

    Να σου παραθέσω και μερικά, για να μάθεις:

    http://brexians.wordpress.com/

    http://paronetol.blogspot.com/

    http://exastal.blogspot.com/

    http://atithasos.blogspot.com/

    http://emprosdrama.blogspot.com/

    http://marianna08.blogspot.com/

    http://d-politiki.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ DeFreJus
    Συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις.
    Αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής...

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Γιαννιώτη, δεν απευθύνομαι σε σένα, αλλά στον πριν από εμένα σχολιάσαντα Larry! Συγγνώμη για την παρανόηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή