Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μεγάλη "φτώχεια" έπεσε στον ...λαό του Κολωνακίου.!

Μεγαλογιατρός του Κολωνακίου δήλωσε ετήσιο καθαρό εισόδημα μόλις 300 ευρώ.

Ετερος συνάδελφός του δήλωσε 640 ευρώ.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αν μη τι άλλο καταδεικνύουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής που ανθεί στην Ελλάδα, και τον "προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει".
Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να ανοίξει τον «ασκό» της φοροδιαφυγής και ξεκίνησε ήδη εντατικούς ελέγχους, κατ' αρχήν έναντι των γιατρών - αρχής γενομένης από το Κολωνάκι - ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες σε όλη τη χώρα.
Στα σχέδια των επιτελών της οδού Νίκης δεν είναι η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων, των οποίων η αναβίωση πλέον διαψεύδεται κατηγορηματικά, αλλά η απόλυτη εφαρμογή του «πόθεν έσχες».
Στις δηλώσεις θα αποτυπώνονται εκτός από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα κ.λπ.), ενώ θα γίνεται συσχετισμός με τον τρόπο διαβίωσής τους. Κατ' ουσίαν, θα τσεκάρουν, όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας, αν ο τρόπος διαβίωσής του δικαιολογείται από το εισόδημα των 4.000 ευρώ που δηλώνει ο «χ» μεγαλογιατρός του Κολωνακίου.
Κι ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το έναυσμα της εκκίνησης της μάχης πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο της δημοσιοποίησης των ονομάτων των φοροφυγάδων, μετά από συνεννόηση με την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.
"Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση", είπε χθες και συμπλήρωσε πως "υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος και δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά υποζύγια".
enet

2 comments:

  1. Γεια σας
    Θα πρεπει τα ονοματα, των γιατρων κι οσων "κλεβουν το κρατος να δημοσιευοντε, οι υπαλληλοι κι οι συνταξιουχοι δεν μπορουν μονο παρα να δηλωνουν τα παντα και ξερπυμε ποσο ανετα ζουν ,φυσικα δε σημαινει αν εχεις λιγα να μη πληρωνεις εφορια ,μαποσο πια λιγοτερο απο γιατρο ,ειναι η οχι στο Κολωνακι, κι ο "τελευταιος γιατρος περισσοτερα απο συνταξιουχο εχει... Μετα δν εχει τοκρατος χρηματα φυσικα δεν εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΟΜΑΤΑ ΡΕ,
    ΟΝΟΜΑΤΑ...
    ΒΙΛΕΣ ,ΚΟΤΕΡΑ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΣΠΕΝ ΚΛΠ,ΚΛΠ,
    ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή