Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει… ΠΑΣΟΚ!

ΑΚΡΩΣ επικοινωνιακή κίνηση υπήρξε ο εξαναγκασμός του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια σε παραίτηση, καθώς τον συνέλαβαν να… ρουσφετολογεί ασυστόλως…
Και προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μέγας πολέμιος του ρουσφετιού!..
Από γεννησιμιού τους όμως ΠΑΣΟΚ και ρουσφέτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα… Και, όπου να ’ναι, αρχίζουν να ξυπνούν και οι πράσινες κλαδικές τους!
Λόγω επικαιρότητας θα σας θυμίσω, αναγνώστες, πώς πολιτεύθηκε το ΠΑΣΟΚ στην πολύχρονη θητεία του.
Παραθέτοντας σχόλιά μου από το αξέχαστο «Κεντρί» («Β») και από τον «Ανάδελφο» («Ε.Τ.»)
***
…ΧΑΝΙΑ, Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων (ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων). Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από γιατρούς, δικηγόρους, επιστήμονες - όλους πτυχιούχους. Ως την ημέρα της εθνοσωτήριας «Αλλαγής». Μετά, το λόγο είχαν οι… κλαδικές.
Απέλυσαν, που λέτε, τους επιστήμονες και στο μεγάλο αυτό νοσηλευτικό ίδρυμα διόρισαν αξιοκρατικότατα:
Πρόεδρο έναν… ηλεκτρολόγο, ονόματι Ανταλή!..
Αναπληρωτή πρόεδρο τον… βοηθό ηλεκτρολόγο του Ανταλή, κάποιον Σαμαρτζή!..
Μέλη μια άγνωστη υπάλληλο του ΙΚΑ (γνωστή, όμως, στις κλαδικές), έναν αγρότη, ε, βάλανε κι έναν παιδίατρο!..
Βέβαια, όση σχέση έχει ο υπουργός με τα οικονομικά, άλλη τόση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων.
Τρέλα!(1985)
***
ΝΑ πώς εφαρμόζουν το «κράτος δικαίου» οι… ιεροκήρυκες της «Αλλαγής». Για κάποιο ρουσφέτι πήγε στον διοικητή της Τροχαίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σύντροφος Ευάγγελος Πεντάρης. Και άφησε προκλητικά το αυτοκίνητό του, φαρδιά – πλατιά, στο πεζοδρόμιο της Αγίου Κωνσταντίνου (του πιο κεντρικού και πιο φορτωμένου κυκλοφοριακά δρόμου του κέντρου). Πέρασε ο αστυφύλακας Χρήστος Τζήμας και του άφησε μια κλήση. Την οποία βέβαια ο σύντροφος Πεντάρης έσπευσε να σβήσει επιτόπου. Αλλά ποιος ήταν ο αστυφύλακας, που τόλμησε να γράψει έναν άνθρωπο της «Αλλαγής»; (Που, σημειωτέον, ούτε καν υποψιάστηκε ότι ήταν βουλευτής…). Τρέχει στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ο βουλευτής της «Αλλαγής» και ζητάει να… κρεμάσουν τον αστυφύλακα Τζήμα. Αλλά επειδή δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμα η… αγχόνη στη σοσιαλιστική μας Ελλάδα, δίνει ένα φύσημα και μεταθέτει δυσμενώς τον άτυχο αστυφύλακα που έκανε απλώς το καθήκον του…Χωρίς δε να υπάρχει μιας… πεντάρας τσίπα…
(1987)
***
ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ το δημαγωγικό εκείνο θόρυβο που έκαναν τα πράσινα κύμβαλα (ή μήπως οι άδειοι… γκαζοτενεκέδες;) επί επαράτου; Για τα «πολυτελή» αυτοκίνητα των 20-22 υπουργών – υφυπουργών της Ν.Δ.;
Ε, ΛΟΙΠΟΝ οι σημερινοί βλαχονεόπλουτοι της εξουσίας βαρέθηκαν να κυκλοφορούν με «Μερσεντές» προηγούμενων μοντέλων. Και -απίστευτο αλλά αληθινό- ο κ. Μαρούδας ανακοίνωσε προχθές ότι αγοράζονται νέες «Μερσεντές 230», τελευταία μοντέλα, για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ολόκληρη αρμάδα, αν υπολογίζουμε μόνο τους 52 υπουργούς και υφυπουργούς. (Χώρια οι γενικοί γραμματείς, χώρια οι πρασινοδιοικητές και πρασινοπρόεδροί τους. Χώρια, χώρια, χώρια…).
ΑΣ ΣΠΕΥΣΟΥΝ, λοιπόν, και οι γύφτοι της κλαδικής να ανταλλάξουν τα δικά τους «Ντάτσουν» με τις παλιές υπουργικές «Μερσεντές»…
(1986)

Bookmark and Share

3 comments:

  1. Μονο ο Κωστακης το ξεχασε και τους ξαναφερε στην εξουσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ΟΥ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ.
    ΒΡΕ ΡΙΖΟ, ΤΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ???
    Η Ν.Δ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΦΤΥΣΤΙΚΕ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ?????ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΙΣΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΩ ...ΨΗΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΔΕΦΙΑ ΚΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΤΑ 72 ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΝΤΙΠ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΑ STAGE, ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ, ΠΑΥΛΙΔΗΔΕΣ, OFF SHORE, ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΟ, ΟΤΕ, ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΑΙΝΑ ΠΗΡΕ ΩΣ ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ , ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΕΝΑ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΠΟΣΟ ΡΕΖΙΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΡΙΖΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΑΨΕ ΒΕΨΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ Ο ΓΕΡΟΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή