Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δίλημμα στον Σαμαρά θέτει ο Κ. Μητσοτάκης

Μια μέρα μετά το δεύτερο «όχι» που είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θέτει δίλημμα στο νέο αρχηγό της ΝΔ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, με πρωϊνή δήλωσή του, ζητεί να ληφθούν "επώδυνα μέτρα" για την αντιμετώπιση της κρίσης, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να πουν τη "γυμνή αλήθεια" στον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία της αυριανής σύσκεψής τους υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να συμβουλεύει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, επί της ουσίας επιχειρεί να δεσμεύσει τον κ. Σαμαρά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα αυτό. Πριν εκλεγεί, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει όσα έλεγε προεκλογικά ο Κώστας Καραμανλής.
Τις προάλλες, όμως, άλλαξε ρότα. Τάχθηκε κατά του παγώματος των μισθών και η ΝΔ στη Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που καθιερώνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Όταν, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για "απειλή κατά της εθνικής κυριαρχίας" από τη δημοσιονομική κρίση, ο κ. Σαμαράς αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για "αστειότητες" και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να πάρει τα "κατάλληλα μέτρα", χωρίς να προσδιορίσει τι εννοεί.
Η παρέμβαση Μητσοτάκη επιδιώκει να "ρυμουλκήσει" τη Ν.Δ. προς την "σκληρή γραμμή", προεξοφλώντας ότι τα επώδυνα μέτρα θα ληφθούν "υπό την πίεση της ανάγκης". Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός καταλογίζει ευθύνες για τη διόγκωση του χρέους σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1981.
enet

Bookmark and Share


1 comments:

  1. Κυριε Μητσοτακη, ελεος κατσε σπιτι σου κι ασε τους αλλους να κανονισουν το μελλον. Παρελθον και μαλιστα.. κακο αποτελεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή