Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σε έντονο κλίμα διεξάγεται η δίκη της Άμφισσας...

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο συνήγορος του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας ζήτησε να διερευνήσει το δικαστήριο εάν ο 15χρονος είχε εμπλακεί, μαζί με φίλους του σε επεισόδια σε αγώνα πόλο στο κολυμβητήριο Χαλανδρίου.
Αυτό όμως που προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν η δήλωσή του στο δικαστήριο αναφερόμενος στο θύμα και την παρέα του, για "παιδιά που δεν είναι σαν τα δικά μας και τα δικά σας και αποπειράθηκαν να διαπράξουν ανθρωποκτονία".
Η Τζίνα Τσαλικιάν, η οποία παρά τα προβλήματα υγείας της μητέρας της που εικαλίται, παρίστατο στη δίκη, όπως επίσης και η μητέρα του βασικού μάρτυρα και φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου στου οποίου τα χέρια είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, αντέδρασαν έντονα, μάλιστα η η μητέρα μάρτυρα φώναξε "ντροπή" στον Αλέξη Κούγια και ρώτησε:
"Πού ξέρεις εσύ τι είναι τα δικά μας τα παιδιά;"
Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή καταλόγισε στον συνήγορο του κατηγορούμενου προσπάθεια αποπροσανατολισμού της δίκης και αναρωτήθηκε εάν στην αίθουσα εκείνη δικαζόταν τελικά το θύμα.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ερωτηθείς εάν αποδέχεται την κατηγορία απάντησε:
"Δεν αποδέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Ισα ίσα, στην κοινωνία έξω θα έμπαινα ασπίδα μπροστά στον οποιονδήποτε, είτε για συνάδελφό μου, είτε για τα παιδιά αυτά. Στη δύσκολη εκείνη στιγμή βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν το αποδέχομαι. Θέλω να δώσω κουράγιο και στη μητέρα του και σε μένα. Είναι δύσκολη διαδικασία, θα ακουστούν πολλά εδώ και για εκείνον και για μένα. Εντάξει. Είναι επώδυνη η διαδικασία, θα την περάσουμε".
Ενώ ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Σαραλιώτης απάντησε στην πρόεδρο επίσης ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία σχολιάζοντας:
"Είμαι σίγουρα αθώος και θα αποδειχθεί".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου