Όταν δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο στο σπίτι σου.
Όταν δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις καίριες που θα αλλάξουν άρδην την κατάσταση έστω κι αν πονέσουν.
Όταν δεν μπορείς να συγκροτήσεις μια ισχυρή οικονομική ομάδα που θα "τρώει" σίδερα και δεν θα τρομάζει όταν πρόκειται να πάρει μέτρα.
Όταν δεν μπορείς να ασκήσεις οικονομική διπλωματία, αυτήν που υποσχέθηκες προεκλογικά.
Ε, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεις ότι δέχεσαι επιθέσεις από άλλους.
Έτσι, έκανε και ο Γ. Παπανδρέου από το Νταβός.
Μίλησε για κερδοσκοπικά παιχνίδια και για αόρατους εχθρούς που θέλοντας να πλήξουν το ευρώ και την Ευρωζώνη γενικότερα αποφάσισαν να χτυπήσουν τον αδύναμο κρίκο, δηλαδή την Ελλάδα.
Μίλησε για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους που οδήγησαν στην επίθεση αυτή, χωρίς φυσικά να κατονομάσει τους εχθρούς. Διότι είναι πολύ εύκολο να το πεις αν έχεις αποφασίσει ότι θα κάνεις ρήξεις.
Τι θα μπορούσε να πει;
Ότι η Goldman Shacks, η Morgan Stanley, η Fitch και άλλοι διεθνείς οίκοι και funds παίζουν τρελά ποσά με τη χρεοκοπία της χώρας;
Να βγει να καταγγείλει τον οικονομολόγο Ρουμπίνι ο οποίος διαθέτει επενδυτική εταιρεία που παίζει κερδοσκοπικά παιχνίδια;
Να βγει να τα καταγγείλει και να πάρει τα μέτρα του;
Όμως, πρέπει να βγει και να πει ότι 100 ημέρες μετά τη νίκη στις εκλογές η κυβέρνησή του παραπαίει μη μπορώντας να αντέξει στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Άγεται και φέρεται από τις συντεχνίες που τάιζε στο παρελθόν, δεν τολμά να δώσει ένα νέα όραμα στους πολίτες, ξεσπά με φορολογικά μέτρα κατά των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, θεωρεί πλούσιους όσους έχουν μικτό μισθό 2.000 ευρώ το μήνα, επιβάλλει πράσινα τέλη σε σαραβαλάκια, ετοιμάζεται για νέο χαράτσι για τους ημιυπαίθριους.
Δε φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι.
Ωραία δικαιολογία για εσωτερική κατανάλωση.
Στο εξωτερικό, όμως, αυτά δεν πιάνουνε γι’ αυτό ετοιμάζουν οι μεγάλες χώρες σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
antinews
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από οτι μας τα παρουσιάζουν οι "ειδικοί" Το παιχνίδι έχει χαθεί από χέρι, μιας και ο ΓΑΠ δεν είναι διατεθειμένος να πάρει τα μέτρα που θεωρούν μονόδρομο οι ευρωπαίοι. Εκείνο λοιπόν που απομένει είναι να μας τα επιβάλλουν τα μέτρα και να μας "σώσουν" οι εταίροι μας,ο δε Γιωργάκης να μη επωμισθεί το πολιτικό κόστος και να φανεί ασυνεπής στα όσα προεκλογικά έλεγε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως και να έχει το πράγμα τη λυπητερή δεν τη γλυτώνουμε.Κουράγιο και περαστικά μας
ΝΟΤΙΟΣ
Η χωρας μας δανειστηκε λενε 5,5 δις. Τα ΜΜΕ το επιδοκιμαζουν και ας εχουμε τοκο 6,5%. Δηλ αντιστοιχει σε 357,500,000 ευρω. Εαν προσθεσουμε και τα αλλα δανεια τοτε οδευουμε προς το τελος μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο δεν το βλεπουν οι αγροτες που ζητανε με θρασος 800 εκ ευρω?? Aλλα αυτοι ζουνε στις εποχες του Κιλελερ. Πανε αυτα τωρα.
Τώρα χάθηκε το παιχνίδι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το 1981 μέχρι σήμερα η Ε.Ε έριξε πακτωλό χρημάτων στην Ελλάδα για υποδομές και διαρθρωτικές αλλαγές.
Τί έγιναν τα λεφτά;;;
Λουλούδια , ουίσκια , Cayenne , "Πολιτιστικές Εκδηλώσεις" , Ταινίες που δεν βλέπει ΚΑΝΕΝΑΣ (αλλά επιδοτούμενες...), Μύκονος , Θέμοι , Μάκηδες , κλπ κλπ κλπ.
Ας προσέχαμε ποιούς ψηφίζαμε...
Φταιει, ποιος???ολοι οι πολιτικοι, που περασαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεκτο,οχι ομως οι Ελληνες
Φυσικα, εχουμε, κομπιναδορουςκ.α, αλλα στη πλειοψηφια, οχι.
Τωρα, το δανειο, απ οπου εχουν πιο χαμηλο επιτοκιο, δεν θα το επαιρνε ο καθε ανθρωπος???κουμαντο, να μη μας κανουν οι Ευρωπαιοι, που νομιζουν, πως εχουμε τους μοσθους τους.
Η κυβερνηση, η αντιπολιτευση ενωμενες σ εθνικα θεματα.
Το παντα ,αλλοι φταινε...οθτε για δικαιολογια παιδιου.Ολοι γνωριζαμε, προεκλογικα, πως η αισιοδοξια, των υποσχεσεων, δεν ηταν ευκολο να πραγματτοποιηθει
Χωρις λεφτα,??
Για να μαζευτει το χαλι, με πλοκαμια παντου, δυσκολοτατο, τι λυση ειχαμε??η πτωχευση επιτηρηση, η δανειο
Τωρα ποσο τοκο??στη δυσκολια σε πατανε.
Τι θα γινει??αληθεια δυσκολο, να πω, οσοι εχουν λυση αςτην πουν πως, αναλυτικα.