Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Σκληρή αντιπολίτευση για το Μεταναστευτικό

Σκληρή αντιπολιτευτική στάση θα τηρήσει η Ν.Δ. στο μεταναστευτικό θέμα, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που θα ξεκινήσει στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς και το επανέλαβε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε, κατόπιν πρωτοβουλίας του, στη Ρηγίλλης με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συναινέσει στην πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγήσει αφειδώς την ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά διάλογο από μηδενική βάση και χωρίς αιφνιδιασμούς – όπως επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ.
Για το θέμα αυτό, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για κυβερνητικές ρυθμίσεις, που αποτελούν το "χαλαρότερο κατώφλι στην Ε.Ε.".
Θέση του κόμματος είναι να γίνουν σοβαρότερες και αυστηρότερες οι προϋποθέσεις, με την εφαρμογή και στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της ευρωπαϊκής εμπειρίας. "Να ακολουθήσουμε τον δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αντιμετώπισαν, πριν από εμάς, με σωστό τρόπο, το ίδιο πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Παρά τις μικρές και "προς τη σωστή κατεύθυνση" αλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο κ. Ραγκούσης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης προανήγγειλε την κλιμάκωση της πίεσης προς την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ "πολύ απέχουν από τις θέσεις της Ν.Δ. και τις ανάγκες του τόπου. Το προσεχές διάστημα, και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, η Ν.Δ. θα προωθήσει πρωτοβουλίες για να περάσει, με ακόμα πιο εμφαντικό τρόπο, τις θέσεις της για αυτό το κορυφαίο ζήτημα".
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Ραγκούσης συζήτησαν επίσης τον "Καλλικράτη" και το νέο εκλογικό σύστημα, που προωθούνται από την κυβέρνηση και στα οποία η Ν.Δ. έχει εκφράσει τις ενστάσεις της. Άλλωστε, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα επισημάνει πως η συναίνεση που ζητά η κυβέρνηση έχει διπλή κατεύθυνση, ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου να ξανασκεφτεί σοβαρά τις θέσεις του κόμματός του που άπτονται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Είπε, μάλιστα, στον κ. Ραγκούση ότι "ναι μεν, είναι μείζον θέμα το οικονομικό, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αλλά -κοντά σε αυτό- υπάρχουν και άλλα θέματα, εξίσου μεγάλης σημασίας, που ενδιαφέρουν συνολικά την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό, με πρώτο θέμα το μεταναστευτικό και αμέσως μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον εκλογικό νόμο".
adesmeytos

6 comments:

  1. Σκληρός αυτός και η στάση του σαν βούτυρο...

    Το πουλάκι πέταξε, ενώ μπορούσε με την ψηφοφορία τού προέδρου να εκβίαση την κατάσταση η τουλάχιστον να αποκομίσει ορισμένα οφέλη , "Ιθαγένεια" πχ για να συσπειρώσει και να μεγαλώσει των αριθμό των ψηφοφόρων του, αυτός προτίμησε το YES SIR, αγνοώντας τα πάντα ακόμα και την βάση που τον στηρίζει.
    Αλλά αυτοί προτίμησαν να μας πουν ότι κατόπιν πιέσεων πέτυχαν να αυξήσουν το χρόνο παραμονής και μαθητείας, ρε.. σαν δε ντρεπόμαστε λιγάκι!! λίγη τσίπα δεν υπάρχει επάνω τους??
    (Πού είναι? όλοι οι πρώην λαλίστατοι τών παραθύρων έχουν εξαφανισθεί.)
    Ο.Πειραιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατρίχιασα! Τι σκληράδα! Τι αγριάδα! Τι αντρίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πόσους ψήφους υπέρ περνάει το νομοσχέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10,51 Μόνο με 151 ψήφους. Δεν χρειάζονται παραπάνω για να περάσει ένα νομοσχέδιο. Αλλά μάλλον το σκληρό καρύδι ο Αντωνάκης ο μαθητευόμενος θα καταφέρει να ψηφισθεί και από τους 300.
    goal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγα Σαμαρα,προσεξε μην σχισεις κανενα καλσον.
    Προδοτες ολοι ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπvς κάποιος από όλους εσάς του ντορολάγνους εδώ μέσα ξέρει να μας πεί πόσους βουλευτές εξέλεξε το πασόκ;
    Φοβάμαι ότι, για μερικούς ανθρώπους, από ένα σημείο και πέρα σταματά να δουλεύει ο εγκέφαλος και λειτουργεί μόνο το θυμικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή