Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Κάποιοι στην Ρηγίλλης είναι βαθειά νυχτωμένοι...

Θα το πω όπως το αισθάνομαι:
Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στην Ρηγίλλης εξάντλησαν όλοι τους την ενέργεια στην εκλογή του Σαμαρά και τώρα νομίζουν ότι έβαλαν τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο και θα έρθει η σειρά τους να κυβερνήσουν! Για αυτό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες που κατέλαβαν!
Ας τους φωνάξει κάποιος ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι! Και να τους σκουντήσει, μήπως και ξυπνήσουν!
Τι θέλω να πω;
Μετά το τραγικό περιστατικό με τη δολοφονία του νεαρού παιδιού στα Πατήσια, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε (και καλά έκανε) το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Η επίσκεψη ήταν εντελώς ανοργάνωτη. Πήραν απλώς τον Σαμαρά και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς να το προαναγγείλουν, χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο – λες και ήταν υπουργός και έκανε αιφνιδιασμό στα όργανα.
Πάμε παρακάτω:
Πως χειρίζονται σήμερα τα «αντισαμαρικά» (θα το δεχθώ κι αυτό) ΜΜΕ το θέμα;
Σε αντιπαράθεση με την επίσκεψη της Ντόρας στο νοσοκομείο, στην μητέρα και την τραυματισμένη κόρη της που νοσηλεύονται.
Καλά δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να πει στον Σαμαρά ότι έπρεπε να πάει και στο Νοσοκομείο; Και εκτός από το Τμήμα να περιοδεύσει και στην περιοχή να μιλήσει με τους κατοίκους – τα μόνιμα θύματα της εγκληματικότητας;
Η διαχείριση της νίκης είναι απείρως δυσκολότερη από την κατάκτησή της. Και όλοι γνωρίζαμε ότι ο δρόμος του Αντώνη Σαμαρά θα ήταν ανηφορικός και τα εμπόδια πολλά. Η εκλογή του, με τον τρόπο που έγινε, αιφνιδίασε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Η Ν.Δ. , που από της ιδρύσεως, ήταν κόμμα προσώπων και βαρονιών, έγινε ξαφνικά παράταξη «λαϊκής βάσης», με μαζική συμμετοχή. Οι βαρόνοι είδαν την επιρροή τους να εξανεμίζεται. Τα ΜΜΕ, που διαμόρφωναν τις εξελίξεις και προωθούσαν τους εκλεκτούς τους, υπέστησαν πανωλεθρία. Η εκλεκτή τους, έχασε κατά κράτος.
Τώρα όμως, μετά την πρώτη ταραχή, η Ντόρα και οι αντίπαλοι του Σαμαρά ανασυντάσσονται. Και το βλέπει κανείς αυτό παντού, από τα ΜΜΕ και τα μπλογκς μέχρι τις τοπικές οργανώσεις και την βάση.
Γνωρίζουν άραγε στην Ρηγίλλης ότι η κ. Μπακογιάννη, κινείται ήδη δραστήρια εν όψει Συνεδρίου;
Ότι βλέπει κόσμο, αναδιοργανώνεται και ετοιμάζει την επάνοδό της;
Και ότι υπάρχει κόσμος δυσαρεστημένος εκεί έξω.
Δεν ξέρω πόσοι το πήραν χαμπάρι, αλλά κυκλοφορούν και κάτι «δημοσκοπήσεις» που δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται περισσότερο ένα «κεντρώο σχήμα Βενιζέλου –Μπακογιάννη για να βγάλει τη χώρα από την κρίση»! (Εντελώς τυχαία, λέω εγώ, τίθεται το ερώτημα!)
Είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς για τους τρόπους υπέρβασης της βασικής αντίθεσης της σημερινής ΝΔ: Ένας πανίσχυρος αρχηγός μεγάλης εμβέλειας και αποτελεσματικότητας από την μια και ένας ανύπαρκτος μηχανισμός από την άλλη.
Εγώ θα πω λίγα λόγια και σταράτα.
1. Πορεία του Σαμαρά προς τη βάση με αφορμή το Συνέδριο. Ο ψηφοφόρος θέλει να βλέπει, απτά, τι μπορεί να περιμένει από τον πολιτικό αρχηγό όταν θα γίνει πρωθυπουργός
2.Στις προσυνεδριακές να μιλάει ο κόσμος και όχι τα στελέχη που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.
3. Το Συνέδριο της ΝΔ να γίνει υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και όχι των χρεοκοπημένων στην συνείδηση του κόσμου Νομαρχιακών.
4. Στην πορεία του Συνεδρίου να αναδειχθεί το επιτελείο του Σαμαρά. Εκείνοι που θα κυβερνήσουν μαζί του. Τα 10 άτομα που θα τον πλαισιώνουν από δω και πέρα.
Καλή Ανάσταση
Ένας οργισμένος Σαμαρικός
antinews

8 comments:

  1. Αγαπητέ μου ,έχεις απόλυτο δίκιο!Την ημέρα του Συνεδρίου, έγραψα εδώ:http://ofisofis.blogspot.com (21/2/10 το "ΟΛΑ,ΤΩΡΑ")!Κάποιοι στη Ρηγίλλης, δεν κατάλαβαν τί έγινε στις 4/10!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα που σερβίρονται στο antinews είναι κατασκευάσματα της παρέας του Λαζαρίδη που χρησιμοποιούν περίπου 35 ψευδώνυμα για τα σχόλια, εκτός από τα σερβιρίσματα των "αγανακτισμένων πολιτών", όπως καληώρα ο συγκεκριμένος.

    Τι προσπαθεί να πουλήσει αυτή η πατσαβούρα.

    1. Προσπαθεί να ξεπλύνει ότι τον Αντωνάκη το στήριξε και τον στηρίζει μετά τα μανίας όλη η διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έξαλου γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καταπιεί το σύστημα την εξωφρενική βραδυνή επίσκεψη Παμπούκη στο σπίτι του Μπόμπολα για συνομιλίες εκ του σύνεγγυς. Ο Αντωνάκης φυσικά δεν έβγαλε άχνα διότι ξεπληρώνει την αδίστακτη στήριξη πού είχε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα.

    2. Προσπαθεί να δημιουργήσει ψυχροπολεμικό κλίμα με την Μπακογιάννη ενόψει συνεδρίου, για να πολώσει καταστάσεις και να συνεχίσει την ομφαλοσκόπηση του κόμματος όπως εξάλου ισχύει από την επομένη της 29ης Νοεμβρίου. Η εσωστρέφεια συντηρείται σαν άλλοθι για την απροκάλυπτη στήριξη στις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ, βάσει φυσικά συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Εδώ περνάνε το μήνυμα "πως να κάνω αντιπολίτευση όταν με υπονομεύει η Ντόρα.

    3. Γίνεται συνειδητή προσπάθεια να διαλυθεί πλήρως ο κομματικός μηχανισμός του κόμματος, όπου μετά τα χαζά "δεν χρωστάω σε κανένα", έχει αρχίσει η προσπάθεια της κατάργησης από τώρα των Νομαρχιακών Επιτροπών, ώστε ακέφαλοι οι νομοί να εκπροσωπηθούν στο Συνέδριο με τους γνωστούς αγνώστους των 2 Ευρώ.

    4. Η παρατήρηση στο τέλος ότι στο συνέδριο θα βγούν μπρόστα τα 10 στελέχη με τα οποία θα κυβερνήσει ο Αντωνάκης, εκφράζει την επιθυμία του Αντωνάκη να διοικήσει με ολιγομέλη χούντα και όχι με ανοικτές διαδικασίες. Σημειώστε ότι θέλει 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο με διορισμένους και όχι με εκλεγμένους, κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά στο παρελθόν. Μήπως έχει κάτι να παρατηρήσει επ΄ αυτού ο "αγανακτισμένος σαμαρικός" ;

    Και για να καταλήξουμε κάπου. Το πολιτικό σκηνικό αποδομείται ραγδαία, ίσως πολύ περισσότερο από ότι φαίνεται, λόγω της πιστοποιημένης αδυναμίας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδος.

    Οταν θα σηκώσει και αυτό τα χέρια τότε ή πάμε σε κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης ή θα αρχίσει το πάρτυ με τις εκλογές κάθε τρίμηνο και ενδιαμέσως πεζοδρόμιο. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρατηθεί με την παρέα του Αντωνάκη να το παίζουν ηγεσία. Η Ντόρα είναι υποχρεωμένη να κάνει δικό της κόμμα, που φυσικά θα μαζέψει και κόσμο από το ΠΑΣΟΚ.

    Φυσικά Αντωνάκης, ΠΟΛΑΝ, Λαζαρίδης, antinews, και οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, τρέμουν. Τι να κάνουμε, ας πρόσεχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλές οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά δε λύνουν κανένα πρόβλημα!Απλά επιβεβαιώνουν τον Aaronovits στο "Voodoo Histories"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι θεωρίες συνομωσίας είναι για να περνάνε ευχάριστα την ώρα τους οι αφελείς. Τα προβλήματα της κοινωνίας τα επιλύουν τα πολιτικά κόμματα. Τις υπογραφές βάζει το κόμμα που κυβερνά και το έλεγχο κάνουν όλα τα υπόλοιπα.

    Οταν ένα μεγάλο κόμμα κοιτάζει μόνιμα μέσα στο βρακί του και παραδίπλα αναθυμιάζει το όπιο από τους κομματικούς ναργιλέδες τύπου antinews, ε τότε χρειάζεται και λίγο κράξιμο μπάς και φυσήξει καθαρός αέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ φοβάμαι ότι μερικοί νομίζουν ότι ο Σαμαράς έγινε αρχηγός σε ένα καινούργιο κόμμα που μάλιστα ίδρυσε αυτός. Πλην όμως ο Σαμαράς έχινε αρχηγός στη ΝΔ που υπάρχει εδώ και 36 χρόνια. Αν κάποιοι θεωρούν πως η ΝΔ ήταν “από της ιδρύσεως της γέννηση της κόμμα προσώπων και βαρονιών” και δεν καταφέρνουν να διακρίνουν τις ιδέες που εκπροσώπησε και (άλλες φορές με περισσότερη επιτυχία και άλλες με λιγότερη) υπερασπίστηκε, δικαιολογημένα έχουν πρόβλημα.
    Αν επίσης κάποιοι φαντασιώνονται ότι η ΝΔ έγινε κόμμα “λαικής βάσης” με μαζική συμμετοχή απλώς και μόνο επειδή 800.000 Νεοδημοκράτες ψήφισαν για τον αρχηγό τους επίσης δικαιολογημένα έχουν πρόβλημα. Γιατί όσο αξιοθαύμαστο κι αν είναι ότι μετά από μια τέτοια ήττα 800.000 πολίτες στήθηκαν στις ουρές για να ψηφίσουν, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ούτε τα αραχνιασμένα Τοπικά Γραφεία πλημμύρισαν,ούτε τα σωματεία και τους συλλόγους.Κάποιοι από αυτούς (μη νομίζετε ότι είναι και πολλοί) περιμένουν ένα καινούργιο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ πλαίσιο για να δραστηριοποιηθούν, οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι στη νοοτροπία του κλασσικού κεντροδεξιού πολίτη θεωρούν ότι έκαναν το καθήκον τους και απλώς… περιμένουν.
    Επίσης προβληματικό είναι ότι κάποιοι εφευρίσκουν ανύπαρκτους εχθρούς του Σαμαρά και μεγενθύνουν τις ασυμφωνίες και τις δυνατότητες αυτών που δεν συντάχθηκαν μαζί του στις 29.11. Ας το καταλάβουμε: η ΝΔ έχει αρχηγό, έχει πολιτικούς αντιπάλους τα υπόλοιπα κόμματα και έχει και πολύ δουλειά να κάνει.Το βασικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Σαμαράς και για το οποίο δεν ευθύνεται ατομικά ο ίδιος είναι οι συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες, μέσα στις οποίες δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος αρχηγός θα μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά.
    Σχετικά με τις 4 προτροπές του “οργισμένου Σαμαρικού”: Για να γίνουν αυτά χρειάζεται ένα οργανωμένο και λειτουργικό πλαίσιο ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πριν τα Προσυνέδρια και τα Συνέδρια χρειαζόταν μικρότερες συγκεντρώσεις σε τοπικές,Νομαρχιακές για να συζητηθούν πράγματα,να πέσουν προτάσεις ,να γίνει η περίφημη ζύμωση. Ε, αυτά υπάρχουν μόνο στις επιθυμίες μας.
    Λες ” Στην πορεια του Συνεδρίου να αναδειχθεί το επιτελείο του Σαμαρά” Αλλοίμονο αν κάποιος που διεκδικεί την αρχηγία της ΝΔ -και άρα φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα – δεν έχει ήδη το επιτελείο του! Αντε , να το εμπλουτίσει λίγο στη συνέχεια!
    Το πρόβλημα που επισημαίνει ο “ν γεωργιόπουλος” είναι υπαρκτό. Πολοί από τους υποστηρικτές του Σαμαρά (μιλώ γι αυτούς που τον στηρίζουν σαν πρόσωπο και όχι σαν αρχηγό της ΝΔ) δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι ο Σαμαράς δεν έχει σχέση με τις φαντασιώσεις τους. Φιλελεύθερος είναι,κεντροδεξιός είναι, κανονικός Νεοδημοκράτης και έχει πλήρη συναίσθηση ότι οι (εν στενή εννοία) υποστηρικτές του είναι πολύ λίγοι για να κυβερνήσει την Ελλάδα.Και μακάρι κάποια στιγμή να κερδίσει την πλειοψηφία τραβώντας το δρόμο που υπέδειξε από την αρχή: Οχι καμουφλάροντας ή αλλοιώνοντας τις ιδέες της ΝΔ , αλλά κάνοντας τις σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνώμη, που κατέφυγα σε copy-paste του παραπάνω σχολίου μου στο antinews αλλά δεν άντεχα ένα καινούργιο σχόλιο που θα έλεγε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σχόλιο του ΑΡΗ είναι σαφές και προφανώς δεν είναι κατευθυνόμενο. Ως εκ τούτου θα μου επιτραπεί να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

    Αν, λέω αν, στο σχόλιο αναφερόταν σε οποιοδήποτε άλλο όνομα πλήν του Σαμαρά, τότε κατ΄αρχή θα το υπέγραφα. Όμως το οποιοδήποτε άλλο όνομα δεν επρόκειτο να δημιουργήσει τα προβλήματα αποδοχής που αντιμετωπίζει σήμερα η "λύση" της 29ης Νοεμβρίου. Αρα συμπερασματικά, ούτε το "αγανακτησμένο άρθρο" θα γραφόταν, ούτε και οι αντίστοιχες παρατηρήσεις. Δεν θα υπήρχε δηλαδή ο "καυγάς".

    Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει σημαντικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη και οργανωμένη βάση που σαφώς δεν αποδέχεται την σημερινή ηγεσία. Βέβαια πάντοτε η αλλαγή ηγεσίας και σε όλα τα κόμματα, φέρνει νέες ισσοροπίες, αλλά αυτές περιορίζονται στα υψηλά κλιμάκια και σε αποδεκτή έκταση. Η συγκεκριμένη ηγεσία, και ο πανηλίθιος έως ύποπτος τρόπος εκλογής, έχει διασπάσει καθέτως το κόμμα και μάλιστα σε έκταση.

    Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο να ψηφίσω ξανά την Ν.Δ. του Σαμαρά όταν ο συγκεκριμένος μας κατέστρεψε το 1993, έφερε στην εξουσία τους πολιτικούς μας αντιπάλους και μας έστειλε πίσω για 12 χρόνια.

    Το τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι η νέα ηγεσία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή από μία ισχυρή πλειοψηφία του οργανωμένου κομματικού χώρου μας, και φυσικά πολύ περισσότερο από την απαραίτητη κοινωνική πλειοψηφία που με τις ψήφους της δίνει τις βουλετικές πλειοψηφίες. Συνεπώς η συγκεκριμένη ηγεσία ακυρώνει στην πράξη το σκοπό της ύπαρξης του κόμματος.

    Καλά και τα οργανωτικά, οι συζητήσεις, οι ζυμώσεις και η εσωτερική Δημοκρατία στο κόμμα. Αλλά στο καταστατικό λέει ότι σκοπός είναι η βουλευτική πλειοψηφία, και όχι η περιθωριοποίηση στο 25%. Ετσι πορευτήκαμε μετά το 1974 και έτσι οφείλει να πορεύεται συνεχώς το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικές γενικής φύσεως τοποθετήσεις από τις οποίες προκύπτουν ίσως συνφωνίες και διαφωνίες με τον Dimitri:

    Δεν υπάρχει ΝΔ του Σαμαρά και δεν μπορεί και δεν δικαιούται να υπάρχει. Υπάρχει ΝΔ. Που δεν είναι κανενός(ή μάλλον είναι όλωψν μας)

    Οι παλαιόθεν υφιστάμενοι διαχωρισμοί σε Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς υπήρξαν ως επι το πλείστον ανευ πολιτικού περιεχομένου.Πολύ περισσότερο οι σημερινο εως αστείοι διαχωρισμοί σε Σαμαρικούς και μη.

    Ο καθένας δικαιούται να έχει επιφυλάξεις για τη νέα ηγεσία, αρκεί αυτές να μην περιορίζονται σε μια στείρα άρνηση αλλά να μετουσιώνονται σε προσπάθεια η ηγεσία να κινηθεί προς τη σωστή (κατά τη γνώμη του καθενός) κατεύθυνση

    Τα οργανωτικά,οι συζητήσεις και η ζύμωση ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ δεν είναι αυτοσκοπός αλλά (θα έπρεπε να είναι) προυπόθεση για να λειτουργείς ως παράταξη πιο σωστά.

    Επίσης αυτοσκοπός δεν είναι η κατάληψη της εξουσίας.Η εξουσία στην ουσία (πρέπει να) είναι το μέσον για να προωθήσεις από (πολύ)καλύτερη θέση ιδέες και πρακτικές και να αλλάξεις "πράγματα". Αλλιώς καταντάει "πλιάτσικο"

    Για οποιαδήποτε αλλαγή στην Α η την Β κατεύθυνση εγώ δεν βλέπω άλλη λύση από τη συμμετοχή.Και δεν βλέπω καθόλου υποχρεωτικό οι όποιες διαφωνίες να οδηγούν σε "αιματηρή" σύγκρουση. Είναι μια κουλτούρα που πρέπει να "κατακτήσουμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή