Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Απόφθεγμα ισχυρού ...ανδρός: "Δεν απέτυχε ο κομμουνισμός, απέτυχε η εφαρμογή του"

Τάδε έφη ...ο προοδευτικός και δημοκρατικός ανήρ Αλεξάκης Τσίπρας στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΝ.

Συγχρόνως στην ίδια ομιλία αναφερόμενος στο καπιταλιστικό σύστημα δήλωσε ότι "είναι ένα λάθος που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην εξαθλίωση αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη σε μεγάλες περιπέτειες".
Μα κ. Τσίπρα ακόμα και αν υποθέσουμε πως έχετε απόλυτο δίκιο και ο κομμουνισμός δεν απέτυχε ενώ όπως λέτε "Απέτυχε" ο καπιταλισμός, το ίδιο θα μπορούσε σαν αντεπιχείρημα να σας θέσει κάποιος καπιταλιστής.
"Δεν απέτυχε ο καπιταλισμός, απέτυχε η εφαρμογή του"
Με τέτοιες λογικές υπερβάσεις είναι φυσικό ότι δεν πείθονται οι ψηφοφόροι.
Δεν είναι δυνατόν όταν πρίν 35 χρόνια οι μισές χώρες να έχουν κομμουνιστικά καθεστώτα και οι άλλες μισές καπιταλιστικό σύστημα ενώ σήμερα να έχουν μείνει μετρημένες στα δάκτυλα χώρες (πχ. Βόρεια Κορέα, Κούβα) που παραπαίουν.!
Αντιθέτως, το καπιταλιστικό σύστημα εξαπλώθηκε σε όλη την γή και με εξαίρεση μερικές χώρες που εφάρμοζαν ημι-κομμουνιστικό σύστημα (πχ. Ελλάδα...) βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής για τους πολίτες τους.
Μάλλον είναι προφανές ότι το πρόβλημα του κομμουνισμού δεν οφείλεται στην αποτυχημένη εφαρμογή του αλλά στην ίδια του την φιλοσοφία που θεωρεί τους ανθρώπους μία μάζα και απορρίπτει την ατομικότητα.
Δεν θα αντικρούσω τις θέσεις που εκφράζετε με επιχειρήματα τύπου "Όσοι έζησαν σε κομουνιστικό καθεστώς επιθυμούν να απαγορευθεί" γιατί ξέρω ότι τα παραδείγματα της Πολωνίας και των άλλων πρώην κομμουνιστικών χωρών σας ενοχλούν.
Περιμένουμε από εσάς λοιπόν κ. Τσίπρα, ΕΝΑ παράδειγμα ΜΙΑΣ χώρας που με καθεστώς Κομμουνισμού το επίπεδο ζωής των πολιτών της είναι , αν όχι καλύτερο, εφάμιλλο με το επίπεδο ζωής κάποιας μέσης στην κατάταξη καπιταλιστικής χώρας...

2 comments:

  1. Στην Μεταπολιτευτικη Ελλαδα ΜΕ λιγοστες εξαιρεσεις εχουμε κομμουνιστικο κρατισμο .
    Για ποιο καπιταλισμο συζηταμε?

    Οι κομμουνιστες , οι λαικιστες πολιτικοι δεν επετρεψαν ποτε τον καπιταλισμο να αναπτυχθη στην Ελλαδα.Τουναντιον με τα δονται και τα νυχια παρεδωσαν την ιδιωτικη οικονομια στο ελεος των αφιονισμενων,Με προεξαρχοντα τον " Εθναρχη" Καραμανλη σοσιαλμανη και " θαυμαστη" του κομμουνιστικου θαυματος..Οανηψιος συνεχισε με τις αηδιες και τα γυφτικα καμωματα για τοβν Φλωρακη , για το μουσειο του Αη Στραη.. και ολα τα σχετικα..

    Η μεταπολιτευτικη Ελλαδα Βαλκανοταλιμπανια ειναι μια χωρα κομμουνιστικο παραμορφωμα οπου οι το κρατος των δημοσιων υπαλληλων με υπουργους τους στρατευμενους συνδικαλιστες κυβερνα..
    Ακομη και στον λεγομενο ιδιωτικο τομεα ο εργοδοτης ουσιαστικα παντερυεται τους υπαλληηλους του..
    Εχουμε ΟΑΕΔ ( αργοσχοιλο που ταιζουν με τα λεφτα των φορολογουμενων τους μεταναστες ανεργους. Επιθεωρησι εργασιας (στην γενικη των περιπτωσεων ασχετα κομμουνοειδη ) ΙΚΑ ( δογματικοι που μισουν τον επιχειρηματια ) Εφορια ( που βλεπει τον επιχειρηματια ως κλεφτη και απατεωνα ) Δικαστηρια ( που αθωωνουν σε καθε εργατικη αντιδικια τον εργατη υπο το καρτος και την βια των διαδξηλωτων εξω απο τα δικαστηρια) και καταδικαζει τον επιχειρηματια) ΚΚΕ που σε καθε ανακοινωι ι υβριζει τον ιδιωτη, τον αστο, την δημοκρατια, τους νομους χωρις το κρατος να υπερασπιζεται ουτε την υπαρξι του ουτε την μονη παραγωγικη μοναδα που ειναι ο ιδιωτης..
    Αληθεια για ποιο καπιταλισμο και ποια χωρα μιλαμε..
    Στην Ελλαδα ο καπιταλισμος δεν εφαρμοσθηκε ΠΟΤΈ .
    Εδω εχουμε Κομμουνιστικο κρατισμο..

    ΚΚΕ ΠΑΜΕ = Leaders of

    Greek Economy

    Iason

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πείτε στον υμνητή των ιουδαιομπολσεβίκων ότι ο κομμουνισμός με τον καπιταλισμό είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος,δηλαδή του διεθνούς σιωνισμού.......Κρίμα για νέο άνθρωπο να πορεύεται με αυτήν την ιουδαική ιδεολογία,ειλικρινά είναι για λύπηση......Παύλος Κόρινθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή