Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σκοτεινή "Αυγή"...! Ο κομμουνισμός και η αριστερά χωρίς παραμορφωτικούς φακούς.!


Από τον Ιάσωνα...
.
Διαβασα ένα αρθρο της Αυγης και... ενα γεγονός:
Η απελευθέρωσις της Τριπολιτσας στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, επτά μήνες μετά από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, από τον στρατό των Ελλήνων κάτω από την αρχηγία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ήταν μια σημαντική καταλυτική στρατιωτική επιτυχία των επαναστατημένων Ελλήνων στον Εθνικό αγώνα για την Ελευθερία του σκλαβωμένου Έθνους. Η μεγάλη σφαγή που ακολούθησε ήταν ένα ιδιαίτερα μελανό σημείο που στιγμάτισε το πολεμικό κατόρθωμα και προσβάλλει την γενναιότητα του Πολεμιστή. . Μολονότι η δουλεία 400 χρόνων , τα βασανιστήρια οι εκτελέσεις οι βιασμοί, ο γενιτσαρισμός , είχαν δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για παρόμοιες ανεπίτρεπτες όμως , εκτονώσεις ο ιστορικός του Σήμερα έχει κάθε λόγο να κρίνει το γεγονός με τα ήθη και τον πολιτισμό της εποχής μας. Οι επαναστατημένοι υπόδουλοι της αχανούς Οθωμανικής αυτοκρατορίας που έβλεπαν τα παιδιά τους να τουρκεύονται τις κόρες τους στα χαρέμια των πασάδων ήταν πολύ δύσκολο να δουν τότε τις πράξεις τους με ανθρώπινη καλοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα ιδεώδη.

Η διαστροφη:
Το Άρθρο της Αυγής επι τη επετείω της 25ης Μαρτίου 2010
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=532330
Αποκαλεί:
"...εθνικιστικό μύθο που θέλει γενικώς τους "Έλληνες" να ξεσηκώνονται κατά των "Τούρκων" συλλήβδην, και που δυστυχώς διαιωνίζεται στα σχολεία αναπαράγοντας μια δηλητηριώδη κουλτούρα για τη συνύπαρξη των δύο λαών..." και "...Εθνικιστική σκουριά την ανάγνωσι της Ιστορίας..."
Στην "εμβριθή" ιστορικό - κοινωνική ..."ανάλυσι" αν είχαμε τα ορθάνοικτα θολο-κουλτουριαρικα μάτια της σκοτεινής Αυγής κατά τον εγκέφαλο του εγκέφαλου που συνέταξε το άρθρο, θα διαπιστώναμε :
Ότι
"...οι εξεγερμένοι βαλκανικοί λαοί αναζητούσαν την πραγμάτωση ενός οράματος πολιτικής αυτοδιάθεσης... Δεν επιζητούσαν, δηλαδή, τη διαφυγή από μια απροσδιόριστη "σκλαβιά" στην οποία ήταν δήθεν υποδουλωμένη η καθημερινότητα τους..."
Ότι "...ο πολυεθνικός ξεσηκωμός αποσκοπούσε κυρίως στην επίτευξη ενός περιζήτητου (και "εθνικά ουδέτερου") αγαθού που τα μεταγενέστερα δυτικά συντάγματα αποκάλεσαν εύστοχα "λαϊκή κυριαρχία..."
Ότι τελος "...έπρεπε να κυλήσουν μερικές δεκαετίες για να γίνει αντιληπτό το δηλητηριώδες περιεχόμενο που φωλιάζει μέσα σε έναν τέτοιο φαντασιακό όρο [Εθνος ]. Επομένως, το αίτημα για πολιτική ελευθερία, αποσυνδεδεμένο πλήρως από γελοίες ερμηνείες περί "εθνεγερσίας" (λες και ήταν στο ψυγείο ένα "έθνος" και κάποιος άνοιξε την πόρτα), είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να συγκρατήσει η αριστερά..."

Η διαχρονική Αλήθεια:

Το ΚΚΕ, η αριστερά, οι κομμουνιστές δεν κουράσθησαν να μας αποκαλύπτουν με τα έργα και τα λόγια τους τις επιδιώξεις τους.
Απόντες σε όλους τους Εθνικούς αγώνες, ιταμοί προδότες είτε σταλινικοί κατ αρχήν όλοι, είτε ανανεωτές και ..."ὑπερήφανοι" κάποιοι σήμερα, αρνούνται συλλήβδην την έννοιαν του Έθνους. Αρνούνται την Δημοκρατία, τους Θεσμούς το Σύνταγμα, το κράτος Δικαίου και επαξίως αναγορευθήσαν, οι διαχρονικοί εφιάλτες της Εθνικής, Πολιτικής, Οικονομικής, Πολιτιστικής ζωής της Ελλάδος.
Τελος αρνούνται αυτό καθ εαυτό το δικαίωμα της Ελευθερίας, εν ονόματι του δουλοποιητικού κομμουνισμού.

Αληθώς. Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε:

Την προδοσία της Μ.Ασιας ...με τα λόγια τους:
"...Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ. Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε..." Ριζοσπάστης, 12/07/1935

Την προδοσια της Μακεδονιας και Θρακης με τα δικα τους ...λογια:
"...Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού, για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος, του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...." (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326, 4η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (28 – 29/7/1948).

Την προδοσία του συμμοριτών κατσαπλιαδων του λεγομένου ΔΣΕ που επεδίωκαν την υποταγή της Ελλάδος στο Σοβιετικό δουλικό κομμουνιστικό καθεστώς με τα δικά τους λόγια:
"... Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..." ( Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.)
Σήμερα το γλοιώδες και κατάπτυστο κείμενο της Αυγής απλώς επαναλαμβάνει και επιβεβαιώνει την πλήρη απάρνησι και εμπαιγμό της όποιας κομμουνιστικής αριστεράς με την έννοια της Πατρίδος.
Την καπηλεία των Εθνικών αγώνων τους οποίους αφου καταπροδίδουν εν συνεχεία αγιοποιούν ως δήθεν ιδικούς τους αγώνες για "πολιτική ελευθερία", "πολιτική αυτοδιάθεση". Με τους "σοφούς" λόγους του αρθρογράφου της Αυγής, οι επαναστατημένοι Έλληνες δεν επιζητούσαν την Εθνική Ελευθερία , "δηλαδή, τη διαφυγή από μια απροσδιόριστη σκλαβιά" στην οποία ήταν δήθεν υποδουλωμένη, αλλα την πολιτικη αυτοδιαθεσι..."!
Κάτι δηλαδή όπως οι σημερινοί λαθρομετανάστες, μόνο που ο νέος Κολοκοτρώνης αναζητείται μεταλλαγμένος...!
Ίσως θα πρέπει να αφήσουμε τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον επικαλούμενο και Γέρο της Δημοκρατίας από τους δημοκράτες μας να μιλήσει εκείνος για τους κομμουνιστές ροζ υπερήφανους και σταλινικούς, αφού περί των ιδίων ανθρώπων πρόκειται:

"...Μέθοδος του Κομμουνισμού είναι η υφαρπαγή όλων των ηθικών και εθνικών συνθημάτων μας...
...Ήρχισαν απο την υφαρπαγήν του όρου "Λαοκρατία"...
...Ο όρος αυτός είναι ιδικός μας. Σημαίνει το κράτος του λαού, σημαίνει Δημοκρατίαν. Ημείς αφελώς εστέρξαμε την υπεξαίρειν του όρου και επετρέψαμε την υιοθέτησίν του απο τον κομμουνισμό.Επειτα επροχώρησε εις την υπεξαίρεσιν του όρου "Δημοκρατία". Και βαθμιαίως νομομοποιείται εις την χρησιμοποίησιν του, εις τρόπον ώστε ο όρος ‘Δημοκρατία’, ‘δημοκρατικός στρατός’, ‘δημοκρατικόν κίνημα’ να καταντά να σημαίνει πλέον κομμουνιστικήν κίνησιν...
...Και εμείς απο έλλειψιν επαρκούς προσοχής εις την ηθικήν και ψυχολογικήν αξίαν των συνθημάτων ενδίδομεν και επιτρέπομεν αυτήν την υπεξαίρεσιν.Και οι κομμουνισταί προχωρούν διεδικούντες τον όρον "εθνική αντίστασιν"...
...Και στέργομεν επίσης την αποστέρησιν και αυτού του όρου. Δια να φθάσουν εις την διεκδίκησιν κα του Ρήγα Φεραίου και του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη και όλων των ηρώων του εικοσιένα δια να φθάσωμεν τελικώς εις πλήρη απώλειαν όλων των αληθών Λαικών, Εθνικών συνθημάτων μας, τα οποια θα εχουν οι κομουνισται μεταχειρισθη, δια να τα προδωσουν...
...Το θέμα ενω φαίνεται καθαρώς θεωρητικόν, έχει μεγάλην πρακτικήν βαρύτητα δια τον Λαόν αλλά και ειδικώτερον δια την Νεότητα.Θεωρώ δια τούτο καθήκον μου να συστήσω την διεκδίκησιν του συνόλου των συνθημάτων, τα οποία είναι ιδικά μας, εις τρόπον ώστε να απομείνη εις τον κομμουνισμόν, η χρησιμοποίησις εκείνων μόνον των συνθημάτων τα οποία είναι πράγματι ιδικά του και τα οποία ονομάζονται Δικτατορία, Τυραννία και Προδοσία..."
"Πολιτικα Θεματα" τομος τριτος σελις 19-20, Συνεδριασις της βουλης της 14ης Ιανουαριου 1948
_____________
Είναι θέμα χρόνου να ωριμάσει η αντίληψι και να διαποτισθεί ο Ελληνικός Λαός που σέβεται την Ιστορία του και την διαχρονική Παναθρώπινη Εξαιρετική Διακεκριμένη Αξία του Ελληνικού Έθνους στον Παγκοσμιο Γιγνεσθαι, ότι τα κομμουνιστικά κόμματα είναι έκνομα, αντεθνικά, αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά και δεν έχουν θέσει στην Πολιτισμένη Κοινωνία Ελεύθερων Ανθρώπων του όποιου Έθνους.
Ας μην αφήησουμε το σκοταδι της Ανατολης να σκεπασει το φως της Δύσεως...

3 comments:

  1. Αγαπητέ μου Γιαννιώτη,

    γιατί σου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σημερινή Αριστερά εκφράζει αυτές τις απόψεις; Για κοίτα καλύτερα ποιο ροζ wannabe γιουσουφάκι υπογράφει το άρθρο και θα καταλάβεις καλύτερα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ None,
    Δεν μου προκαλούν καμία κατάπληξη οι σημερινές "πολιτικές" θέσεις που εκφράζονται μέσω των ..."αριστερών" εκπροσώπων.
    Ότι κι' αν ακούσω ή διαβάσω περί αυτών, δεν πρόκειται να το λάβω σοβαρώς υπόψιν μου ΠΟΤΕ, γιατί απλούστατα θα είναι μακράν της λογικής και της πραγματικότητος.
    Για παράδειγμα, η εκπρόσωπος του εν Ελλάδι σταλινισμού Κυρία Αλεξάνδρα, "απαιτεί" κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, την στιγμή που η ίδια "φιλοδωρεί" με 400 ευρώ τους ανασφάλιστους εργαζόμενους στις κομματικές "επιχειρήσεις" του Περισσού.
    Βοηθείστε όμως με να καταλάβω ποιό εννοείτε ως "ροζ wannabe γιουσουφάκι".

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ο γνωστός κύριος Νάσος Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι:

    1. Μέλος της γνωστής Τρεμοπούλειας ΜΚΟ "Αντιγόνη" (που συνεργάζεται και με την Άφρα),

    2. Μέλος Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ

    3. Μέλος της αυτοαποκαλούμενης 'Αντιεθνικιστικής Κίνησης'

    4. Γνωστός για το κατάπτυστο άρθρο, στο οποίο μας μέμφεται, αφενός μεν επειδή γιορτάζουμε την επέτειο έναρξης του πολέμου (28η Οκτωβρίου), ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πει απλά ΝΑΙ και να τελειώνουμε και αφετέρου δε, επειδή η 25η Μαρτίου είναι "γιορτή προβολής του μίσους". Οι Έλληνες, σύμφωνα με τον κύριο αυτό, έπραξαν κάκιστα εξεγειρόμενοι εναντίον των Τούρκων, μιας και η καθημερινότητά τους ήτο πολύ καλή, απελάμβαναν όλων των ατομικών τους ελευθεριών και επομένωςδεν συνέτρεχε κανένας λόγος εξέγερσης. Είναι το άρθρο, αποσπάσματα του οποίου παραθέτεις.
    Επομένως με αξιώσεις διεκδικεί τον τίτλο που του απέδωσα.
    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή