Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Τα μή όντα σά μή χάριζε"

Επί τέλους, κάποιοι πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Πάμε στο γκρεμό και είναι θέμα ημερών να βρεθούμε στην άβυσσο...

Του Γιώργου Δημόπουλου...

"....Οι τράπεζες είναι φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα, τα οποία αν περάσει η πρωτοβουλία – πίεση – κερδοσκοπική άποψη περί αναδιάρθρωσης του χρέους, τα ομόλογα αυτά θα χαρακτηριστούν τοξικά. Αυτή είναι η αλήθεια και αφορά όλες τις τράπεζές μας, αφορά την οικονομία μας την ίδια και τις τρύπιες τσέπες μας...."

Ο Κερδοσκόπος online γράφει...

Καλησπέρα σας...

*** Είναι τραγικό! Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις για να περιγραφεί –και- η σημερινή κατάσταση στα ομόλογα και το Χρηματιστήριο. Ευτυχώς, που οι αναγνώστες μας, από τις αρχές του χρόνου έχουν προειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να μείνουν εκτός αγοράς ή να επιδίδονται σε ένα απλό stock picking. Από εκεί και πέρα όταν η ώρα είναι δύο το μεσημέρι και στην Εθνική έχουν αλλάξει χέρια περισσότερα από 5 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να έχει γράψει το «10», δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών και αντιδράσεων.
*** Η Εθνική, για παράδειγμα, είναι φορτωμένη με ελληνικά ομόλογα, τα οποία αν περάσει η πρωτοβουλία – πίεση – κερδοσκοπική άποψη περί αναδιάρθρωσης του χρέους, τα ομόλογα αυτά θα χαρακτηριστούν τοξικά. Αυτή είναι η αλήθεια και αφορά όλες τις τράπεζές μας, αφορά την οικονομία μας την ίδια και τις τρύπιες τσέπες μας.
*** Φίλος από το Λονδίνο μας έλεγε νωρίτερα ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα προκάλεσε θλίψη. Τους πιστέψαμε... Από την πολλή συμπόνοια πήγαν τα spreads στις 687 μονάδες βάσης (10ετία) στις 1.298 την 3ετία και στις 1.392 την διετία...
*** Έγραψε και τα 0,30 ευρώ η μετοχή της Alapis…
*** Και μέσα σε όλα αυτά φαντάζεστε να υποβαθμιζόταν και το Χ.Α.; Κορυφαία πηγή τόνιζε στη στήλη ότι είναι αδύνατο να μετρηθούν τα κεφάλαια που θα έβγαιναν από την αγορά μας, ενώ, κατά την άποψή της, λόγω των δυσκολιών στην οικονομία, είναι αμφίβολο αν θα τοποθετούνταν κεφάλαια που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου