Σάββατο 24 Απριλίου 2010

"Εεντεταλμένη υπηρεσία" εκτελούν πειθήνια οι Αλβανοί.!


Του Γιάννη Κουριαννίδη... Εκδότη του περιοδικού "Ενδοχώρα" -

Δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.

Η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών "Konfindustria" καλεί τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Αλβανία.
Κύμα φυγής των αλβανικών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες στις ... αλβανικές. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά και στην ουσία επιβεβαιώθηκε από τα λεγόμενα και κυβερνητικών αξιωματούχων.
Αναμενόμενο. Προϊόν κατά κανόνα μαύρης εργασίας, εισέρρευσε για ένα χρονικό διάστημα στις θυρίδες των ελληνικών τραπεζών, εκμεταλλευόμενο τα όποια προνομιακά επιτόκια αυτές έδιναν, και τώρα πια ήρθε ο καιρός να αξιοποιηθεί παραγωγικά στην ... Αλβανία.
Με μία άνευ προηγουμένου υπακοή στα κελεύσματα της αλβανικής κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον αυτά διατυπώθηκαν μέσω της Konfindustria, δηλαδή από την Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών, οι Αλβανοί της Ελλάδος πείστηκαν ότι το τραπεζικό περιβάλλον στην χώρα μας είναι επισφαλές, σε αντίθεση με αυτό της χώρας των ... τραπεζικών πυραμίδων. Έτσι άρχισε ένα τεράστιο κύμα φυγής προς τις αλβανικές τράπεζες.
Βεβαίως, μαζί με τα κεφάλαια που απομύζησαν από τον ελληνικό λαό, δεν φεύγουν και οι λαθρομετανάστες Αλβανοί. Αυτοί παραμένουν στην πατρίδα μας, άλλοι μεν (όσοι "νομιμοποιήθηκαν" κατά καιρούς από τις ελλαδικές κυβερνήσεις) ροκανίζοντας τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, άλλοι δε εξακολουθώντας να απασχολούνται στην μαύρη εργασία, απαξιώνοντας μεροκάματα και εργασιακά κεκτημένα του ελληνικού λαού, ο οποίος μάταια περιμένει από τους εργατοπατέρες της Αριστεράς να τα υπερασπιστούν, αφού οι ψήφοι των μεταναστών αποδεικνύονται ... γλυκύτεροι.
Όλοι δε οι μετανάστες, λαθραίοι και νομιμοποιηθέντες, εξακολουθούν να επιβαρύνουν το σύστημα υγείας της πατρίδας μας νοσηλευόμενοι δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία μας, αλλά και να ανεβάζουν δραματικά τους δείκτες της βαριάς εγκληματικότητας, αφού η αναλογική συμμετοχή τους σ’ αυτήν είναι συντριπτικά ανώτερη από αυτή των Ελλήνων.
Είναι πραγματικά θλιβερό το θέαμα της κεφαλαιακής αιμορραγίας της χώρας μας και μάλιστα κεφαλαίων που δεν έχουν μπει στην αγορά εργασίας, αλλά απλώς είχαν αποθηκευτεί για κάποιο διάστημα στις θυρίδες των ελληνικών τραπεζών, προς όφελος μόνο των καταθετών. Είναι συνάμα και εντυπωσιακό το φαινόμενο της υλοποίησης αυτής της "εντεταλμένης υπηρεσίας" που εκτελούν πειθήνια οι Αλβανοί που ζουν στην χώρα μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα τους.
Από την άλλη η ανικανότητα, αλλά και η απροθυμία, της ελλαδικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να προσελκύσει κεφάλαια των ομογενών μας ώστε να κινηθεί η ελληνική οικονομία, παρά την εκπεφρασμένη μάλιστα βούλησή τους να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, μόνον δικαιολογημένα ερωτηματικά προκαλεί. Τελικά, βλέποντας την μέχρι σήμερα πορεία και τις επιλογές της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, νοιώθει κανείς ότι ο δρόμος που ακολουθείται οδηγεί κατ’ ευθείαν στην άβυσσο!
Και επειδή μόνο για ανεπάρκεια γνώσεων και εμπειριών δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης, δυστυχώς φαίνεται πως η πορεία της πλήρους εξαθλίωσης και υποδούλωσης του λαού μας αποτελεί για κάποιους "δικούς μας" μία άλλης μορφής εντεταλμένη υπηρεσία, που υλοποιείται με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα αφεντικά τους...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου