Φόρτος εργασίας στα Υπουργικά Γραφεία.
Τα οποία πρώτα στελεχώθηκαν με ειδικούς συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και λοιπούς τιτλούχους μετακλητούς υπαλλήλους. Σε αρκετούς απ’ αυτούς χορηγήθηκε και άδεια να ασκούν παραλλήλως και ταυτοχρόνως και το ιδιωτικό επάγγελμά τους (άρα η απασχόληση στα Υπουργικά Γραφεία δεν απορροφούσε κάθε ικμάδα του δυναμισμού και κάθε λεπτό του προς εργασία διαθέσιμου χρόνου τους).
Πέραν των μετακλητών, τα Γραφεία των Υπουργών μας, ενισχύθηκαν και με προσωπικό που αντλήθηκε από τον ωκεανό της δημοσιοϋπαλληλίας.
Καρηκομόωντες πελτασταί του γεωργοπαπανδρεϊσμού (διαθέτοντες το κληρονομικό χάρισμα του διορίζεσθαι αξιοκρατικώς εις το δημόσιον) και καλλίπυγοι ατθίδες (που εξήντλησαν όλες τις σταυρολεξικές κατευθύνσεις στον υπέρ σοσιαλισμού αγώνα) ανεσύρθησαν από τα ράφια και επιστρατεύθηκαν προς ενίσχυση Πολιτικών Γραφείων.
Πέρασαν όμως ανεπιστρεπτί οι ηρωικές εποχές των κόκκινων ή, έστω, πράσινων μεροκάματων. Έτσι, παρά τους περιορισμούς, τις περικοπές και τις περιστολές (και παρά τις πρωθυπουργικές γλωσσικές παρεκτροπές και τις επιτραπέζιες παραβολές περί περιστρόφων), άρχισαν να εγκρίνονται υπερωρίες για το προσωπικό των Υπουργικών Γραφείων (αυτών των Γραφείων, που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα…).
Τον χορό των υπερωριών άνοιξαν η κυρία Διαμαντοπούλου με τον κύριο Ρέππα, για να ακολουθήσουν τα Πολιτικά Γραφεία του πολυώνυμου Υπουργείου του κυρίου Ραγκούση, όπου, όπως αναφέρει απόφασή του, δημοσιευόμενη στο υπ’ αριθμ. 116 του τεύχους ΥΟΔΔ του ΦΕΚ της 31ης Μαρτίου 2010, εγκρίνονται, για το διάστημα από 1-3-2010 έως 31-5-2010, 28.200 ευρώ, για την υπερωριακή απασχόληση 33 ατόμων στα Πολιτικά Γραφεία του Υπουργού, της Υφυπουργού, του Γενικού και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Άνευ ετέρων σχολίων, αρκούμεθα σε δύο δευτερεύουσες γραφειοκρατικές επισημάνσεις και μια ακροτελεύτια υπενθύμιση:
1η επισήμανση: η υπουργική απόφαση εγκρίνει 28.200 ευρώ, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για μια μικρή δαπάνη (και πάντως μικρότερη άλλων παρομοίων). Όμως, αντιστοιχεί σε υπερωρίες τριών (3) μηνών. Συνεπώς, σε ετήσια βάση προκύπτει, αναλογικά, δαπάνη 112.800 ευρώ!!!
2η επισήμανση: η δαπάνη εγκρίνεται, στηριζόμενη στην διαπίστωση του Υπουργού ότι υπάρχει "όλως εξαιρετική και άμεση ανάγκη για προσφορά εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου".
Και διερωτάται ο αφελής ψηφοφόρος:
Ποια να 'ναι άραγε αυτή η ..."όλως εξαιρετική και άμεση ανάγκη"; Και ποιές μπορεί να είναι οι γενικότερες επιχειρησιακές ικανότητες ενός Υπουργού όταν αυτός δεν μπορεί ούτε τις ανάγκες του Γραφείου του να προβλέψει εγκαίρως;
Και η ακροτελεύτια υπενθύμιση: Εύκολη απάντηση στα χείλη είτε κάθε καλόπιστου συνομιλητή είτε, πολύ περισσότερο, κάθε υπουργικού υπερασπιστή: Ναι, εγκρίνονται δαπάνες για υπερωρίες, όμως είναι λιγότερες από όσες εγκρίνονταν παλαιότερα (επί φαυλοκρατίας…).
Ενδεχομένως να είναι και έτσι, όμως, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, αυτό θα πρέπει να είναι το μέτρο;
Έτσι θα πρέπει να γίνονται οι συγκρίσεις;
Ώστε αντί να παραδέχεται το λάθος του και να διορθώνεται, τελικά να επαίρεται όποιος την έχει μικρότερη (την φαυλότητα);…
filotimia
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου