Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: Ο αμήχανος Οδυσσέας του ΔΝΤ.!

Την χρεοκοπία της Μεταπολίτευσης και την υποδούλωση της χώρας στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο, μέσω της προσφυγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης όπου συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο (τι τραγική ειρωνεία!) ο πρωθυπουργός.
Πλέον, οι πολίτες αντιλαμβάνονται που οδήγησε η επί 36ετία διακυβέρνηση του τόπου από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που πάτησε τη σκανδάλη, έριξε την ευθύνη για την εξέλιξη στη ΝΔ, λέγοντας ότι άφησε πίσω της «ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και την οικονομία «εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας».
Μάλιστα, επικαλέστηκε «εθνική ανάγκη», ενθυμούμενος λόγω «επικοινωνιακών» αναγκών μια ρητορική που στελέχη του κόμματός του έχουν κατά καιρούς αποκαλέσει «αδόκιμη»:
«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς φυσικά να πείσει με την όψιμη «πατριωτική» επίκληση.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε «μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», λέγοντας πως «ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» και πρόσθεσε ότι «ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες».
Με τη δήλωσή του αυτή ο πρωθυπουργός στην ουσία καυτηριάζει την πολιτική κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε, αναδεικνύοντας την υποκρισία του συστήματος. Όλα τώρα, ενόψει μάλιστα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, «μυρίζουν» ξεπούλημα και υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.
Οι εξελίξεις αναμένονται αλυσιδωτές, δεδομένου ότι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης θα κλιμακώσει τις πιέσεις για να «κλείσουν» όσα ζητήματα θεωρεί ανοικτά ο διεθνής παράγοντας.
elkosmos

2 comments:

  1. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΤΛΟ <>.ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ,ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΒΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΧΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ Η ΚΑΝΗ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΟ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λάθος να εστιάσομε την προσοχή μας στο πρόσωπο ΓΑΠ..Ο ΓΑΠ είναι ένα εργαλείο στα χέρια αυτών που μεθοδικά μας χρεωκόπησαν.. Είναι το αλξικέραυνο τους..Πρέπει να προσπαθούμε να βλέπομε πίσω από το πρόσωπο αυτό..Αυτήν την στιγμή ένα πλήθος ανθρώπων μέσα και έξω από τη χώρα, άρτια σπουδαγμένοι, "τρέχουν" το Β' μέρος του σχεδίου "ληστεία του ελληνικού κράτους"...Στην φάση αυτή θα προσπαθήσουν να απασφαλίσουν κάθε διάθεση για αντίδραση των πολιτών, με τα ΜΜΕ.. Με όπλο την ψυχολογία της μάζας, ένας ολόκληρος στρατός δημοσιογράφων (εκπαιδευμένων με ειδικά πρός τούτο σεμινάρια ή κατ'εντολή) θα ξαμολυθεί για να μας πεί πόσο αναγκαία, πόσο επιτυχημένη, πόσο υπερήφανη κλπ κλπ ήταν η χρεωκοπία μας!!!
    Σε λίγο ο μέσος έλληνας πολίτης θα νιώθει υπερήφανος για την χρεωκοπία της χώρας του!!..Φυσικά, υπάρχει από την άλλη η σκληρή αλήθεια, αλλά δεν θα είναι το ίδιο σκληρή για όλους...
    Ετσι η συμμορία (ντόπιοι και ξένοι) που απεργάσθηκε την ληστεία του ελληνικού κράτους (με κορυφαίο τον Σημίτη ο οποίος ουσιαστικά μας παρέδωσε στην golden sachs), θα προσπαθήσει να μήν περάσει η ληστεία σαν πρόβλημα, σε όλο τον ελληνικό λαό αλλά να περιοριστεί σ'αυτούς που θα εξοντωθούν οικονομικά (γύρω στο 1000000 ανθρώπους). Η προσπάθεια τους θα επικεντρωθεί στο να μην δημιουργηθεί η κρισιμη μάζα
    που προκαλεί την συνολική κοινωνική έκρηξη.
    Θα προσπαθήσουν να περάσουν την ψυχολογία του ναυαγού, δηλαδή είμαι ευτυχισμένος διότι δεν πνίγηκα!! Είσαι ζωντανός; μη μιλάς!!
    Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ληστεύεται και καταστρέφεται μία χώρα..
    -Αποκαθηλώνεις, γελοιοποιώντας, τα εθνικά της σύμβολα.
    -Διαλύεις την παιδεία της.
    -Διαλύεις την οικονομία της, δίνοντας αφειδώς χρήματα με την μορφή αναπτυξιακών πακέτων, και επιδοτήσεων γνωρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά
    πηγαίνουν στην κατανάλωση και στην τριφηλή ζωή!
    -Καλλιεργείς τον εθνομηδενισμό (στην περίπτωση μας τον ελληνομηδενισμό)
    -Μιξάρεις τον πληθυσμό της με εκατομμύρια λαθρομεταναστών..
    Την φέρνεις δηλαδή σε ένα σημείο όπου ένας ολόκληρος πληθυσμός, εθνικά άγχρωμος και άοσμος, ζεί χωρίς να παράγει. Ζεί με άνεση αλλά με δανεικά!! Οταν τον φέρεις εκεί, τότε όλα τα άλλα είναι εύκολα..Του κόβεις τα πακέττα..και πάει τελείωσε....Στην περίπτωση μας, ο Σημίτης και η golden sachs δείχνουν την ταυτότητα της συμμορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή