Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Δυστυχώς.! Ο καλός "στρατιώτης" ...αυτομόλησε.!

Είπε ότι θα είναι απλός στρατιώτης.! Οτι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή. Aν η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, έχει ληφθεί δηλαδή μετά από ώριμη σκέψη, τότε οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και καμιά φορά επώδυνες. Διότι ο στρατιώτης στον πόλεμο δεν κάνει του κεφαλιού του. Υπακούει σε διαταγές. Κάποιες φορές αυτές οι διαταγές δεν αρέσουν. Αλίμονο, όμως, αν κάθε στρατιώτης έκανε τους κεφαλιού του. Αλίμονο αν κάθε στρατιώτης λιποτακτούσε.
Γι΄αυτό υπάρχει η πειθαρχία.
Η οποία, δυστυχώς, σε κάποιες στιγμές πρέπει να εφαρμόζεται από όλους απαρεγκλίτως. Κι αυτές τις στιγμές τις αποφασίζουν οι στρατηγοί. Και οι στρατηγοί πρέπει να είναι άτεγκτοι σε περιπτώσεις απειθαρχίας. Γνωρίζουν καλά ότι μόνον έτσι κερδίζονται οι μάχες. Από εκεί και πέρα ο κάθε στρατιώτης αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του.
Αναλαμβάνει τις ευθύνες της λιποταξίας, της ..."αποστασίας". Περιμένει στωικά την παραδειγματική τιμωρία. Οφείλει να γνωρίζει ότι εφόσον δεν υπάκουσε θα τιμωρηθεί. Εκτός κι αν, επειδή εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με στράτευμα αλλά με πολιτικό κόμμα, ήθελε στην ουσία να υποκαταστήσει το στρατηγό. Αν ήθελε κάτι τέτοιο ο απλός στρατιώτης, ενώ με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες είχε νομιμοποιήσει και ο ίδιος, ο λαός είχε αποφασίσει κάτι διαφορετικό, τότε ήταν ολότελα φάουλ.
Οπότε δικαίως τιμωρήθηκε.! Ταυτόχρονα, όμως, επειδή έχει νουν και γνώσιν ο στρατιώτης, άρα η πράξη ήταν προμελετημένη, γνωρίζει ότι πρέπει να παραδώσει τον οπλισμό του.
Κι΄επειδή η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι έχει να κάνει με καλό στρατιώτη, που τιμά τη μέχρι πρότινος ιστορία του εντός της παράταξης, θεωρεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα πίσω στο κόμμα που την ανέδειξε.

7 comments:

  1. Η εφημεριδα της νεας ταξης και των αυτοπροσδιοριζομενων αναρχικων η ελευθεροτυπια μας λεγει οτι ειναι υποχρεωση ταχα να φτιαχνουμε μιναρεδες γιατι λεει ειναι ευρωπαικη οφειλη.


    ε λοιπον ουτε ευρωπαιοι ειμαστε ουτε και θελουμε τετοια ρετσινια.

    κυριοι καθε ελευθεροτυπιας ευρωπαιοι ειστε και κυριως ... φαινεστε!!


    ας το γραψουμε λοιπον απλα.

    δεν γουσταρουμε τζαμια εξω απο τα σπιτια μας.

    δεν γουσταρουμε αραπαδες βαλκανιους και ταταροασιατες παρασιτιστες,πλιατσικολογους και μαχαιροβγαλτες εξω απο καθε γωνια συνοικιας.

    και κυριως δεν ανεχομαστε(αλλα πιοτερο δεν υποφερουμε) πλεον να ζουμε με αλλοδαπους που δεν εχουμε τιποτα κοινο και εχθρικα μεχρι θανατου συμφεροντα με αυτους.

    ως εργαζομενοι που μας ανταγωνιζονται αθεμιτα,μας επιβαρυνουν με τεραστια χρεη δημοσια που τους πληρωνουμε κτηνωδως με φορους ως τζαμπατζηδες αυτοι των υποδομων υγειας παιδειας,μεταφορων κλπ. και ως ελληνες που διακυβευουν την εθνικη μας ανεξαρτησια και εδαφικη μας ακεραιοτητα ως γεωστρατηγικες μειονοτητες διαμελισμου μας.


    καταπιεζομαι ως ελλην οταν το ανθελληνικο κρατος με υποχρεωσε να ζω σε μια κολαση και κτηνωδια αναμεσα σε φυτευτους αλλοφυλους που εκαναν εισβολη και καταληψη του ζωτικου μου χωρου της καθημερινοτητας μου.

    ζω σε περιβαλλον αλλοδαπης κατοχης και κτηνωδιας που παραβιαζει ΟΛΑ τα ανθρωπινα μου δικαιωματα ως ελλην να αναπτυσσω ελευθερα την προσωπικοτητα μου χωρις το φοβο του ληστοσυμμοριτη αλλοδαπου που θα μου βαλει το μαχαιρι στο λαιμο μολις εξερχομαι της οικιας μου.ιδιως μολις ο ηλιος δυσει.

    δεν αντεχω να μαρτυρω στα πληρως ασυμβατα με τον πολιτισμο μου ηθη και εθιμα τους,την ιταμη συμπεριφορα κατακτητη που εχουν αυτοι απεναντι μου,τον βαρβαρο τροπο ζωης τους που μου επιβαλλεται να σηκωνω ως σταυρο του μαρτυριου,αφου πλεον ειμαι μειονοτητα στη γη που μεγαλωσα και λογω του τεραστιου αριθμου τους αναγκαζομαι εγω να συμμορφωνομαι στα χουγια τους και οχι αυτοι!!!!

    δεν χρωστω σε κανενα πουστη πολιτικο και πολυεθνικη να ειμαι ζωντανος νεκρος για τα πειραματα της ευρωπης ΤΟΥΣ με πειραματοζωο εμενα που ζω μια τραγωδια και κτηνωδια.

    θα προτεινα λοιπον για να μην χυθει αιμα,να μας ξεχωρισουν απο τους αλλοδαπους που κατελαβαν την ελλαδα.

    αφου δεν θελουν με τιποτα να τους επαναπατρισουν.

    δηλαδη να φτιαξουν οπως σε βοσνια και αλλου θυλακες που θα κατοικουν ΜΟΝΟΝ αλλοδαποι ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ απο εμας τους ελληνες.να φτιαξουν αμεσα διακριτους θυλακες εδαφικους μεταξυ ημων και αυτων.και να αποζημιωσουν ως κρατος οσους φουκαραδες ελληνες κατοικουν σε περιοχες θυλακες αλλοδαπων για την απαξιωμενη περιουσια του σπιτιου τους στην αξια που ειχε πριν εισβαλλουν οι αλλοδαποι.

    ωστε με τα λεφτα αυτα να μπορεσουν αυτοι οι φουκαραδες να παρουν ενα σπιτακι σε περιοχες που θα ειναι θυλακες κατοικιας ελληνων.

    Αν δεν το κανουν αυτο τοτε θα αναλαβουν την ευθυνη για το ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    αλλωστε εμεις οι ζωντανοι νεκροι που οι ζωες μας καταστραφηκαν απο την αλλοδαπη εισβολη (και τωρα το δντ-δηλαδη το ευρω του σημιτακου,παπαδημου) δεν εχουμε πια να χασουμε τιποτα.

    δεν εχουμε και τιποτα πια...

    θα κανουμε την ηρωικη εξοδο του μεσολλογγιου οπως μας διδαξαν οι προπαππουδες μας.

    ειναι αγωνας ελευθεριας αξιοπρεπειας και ζωης πλεον.

    ειμαστε ελευθεροι πολιορκημενοι.

    ελλαδικο ξενοδουλο ανθελληνικο κρατος μας μισεις.το ξερουμε οτι δεν περιμενουμε τιποτα παρα μονο απο εμας τους απλους ελληνες.μονοι μας εναντιον μας ολο το ελλαδικο κρατος.

    δωσε μας τουλαχιστον την ευκαιρια να μην αναγκαστουμε να σε καταστρεψουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν η Θεοδώρα να μην την έχει στο αίμα της την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, ποιός χρέωσε την Ελλάδα κύριε Παπανδρέου και κυρία Θεοδώρα;
    Ποιός;
    Ποιός εξέδωσε το περιβόητο ομόλογο που πρέπει να πληρωθεί στις 19/5/2010 και που μας έστειλε επειγόντως στο Δ.Ν.Τ.;
    Αλήθεια, ποιός;
    ....
    ΗΜΕΡΟΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ 19/5/2000
    GR0124011454
    ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ 19/5/2010
    ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΟ 6,00%
    ΑΞΙΑ (ΔΙΣΕΚ. ¤) 8,466
    ....
    Καλά, ο Γ.Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν βάλει σαν deadline για την επιβίωση ή την πτώχευση της χώρας την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 19/5.
    Μόνο που δεν τους ρωτάει κανείς, ποιός και πότε πήρε αυτά τα λεφτά, όπως αποκάλυψε χθές η olympia.
    Να η αλήθεια λοιπόν, την αντέχετε;
    Στίς 19/5/2000 εκδόθηκε 10ετές ομόλογο ύψους 8,466 δισεκ. ευρω.
    Ποιός κόμμα "πήρε τα λεφτά" τότε κύριε Παπανδρέου;
    "Πού πήγαν τα λεφτά"; - όπως έλεγες προεκλογικά, κύριε Παπαδρέου;
    Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα διαβάλλετε τον Κ.Κ. ότι αυτός χρέωσε την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα κρύβουν την αλήθεια οι επιχειρηματίες που έχουν το Mega, τoν Αντένα, τον Σκάϊ και το Alter;
    Ντροπή.
    Θα γίνει, όπως ακριβώς τόλεγες την περασμένη εβδομάδα, κύριε Παπανδρέου.
    Ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες (και τα γιαούρτια και τα αυγά, προσθέτω εγώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην χάνουμε την προοπτική.
    Σε δεκαπέντε μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει ξεχαστεί.
    Σε δεκαπέντε χρόνια αυτά που μας κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.
    Ας φρενάρουμε λίγο και άς σκεφθούμε.
    Όσοι ζούμε το 2025, τί θα θυμόμαστε από το Μάη του 2010;
    Θα λέμε και εμείς "δεν μετανοιώνω για όσα έκανα αλλά για όσα δεν έκανα";
    Ας αφήσουμε, λοιπόν, ήσυχη την κυρία Μπακογιάννη στα πλούτη της και ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να επιβιώσουμε τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικόν το άρθρο και πλήρες. Απόλυτα κατανοητό και για τον στρατηγό που ηγείται των θρυλικών στρατευμάτων της εαρινής συμμαχίας.

    Βέβαια η μάχη του μηνός Οκτωβρίου είναι ακόμη μακρυά, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα πάνε τόσο καλά τα πράγματα. Φοβούμαι ότι εκτός της μιάς στρατιώτου θα την κοπανήσουν πολλοί ακόμη, και ίσως παραμείνουν εις το στράτευμα μόνο οι θαμώνες του ΚΨΜ με τις μπύρες.

    Ιδωμεν.

    Υ.Γ. εξαιρετικόν και το σχόλιον copy paste του κυρίου Λαζαρίδη, με το ψευδώνυμον κοψοχέρης. Τόσον εξαιρετικό που κοσμεί όλα τα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντόρα Μπακογιάννη.
    Παιδί πρωθυπουργού, γόνος παλιού πολιτικού τζακιού, κολλητή με μεγαλο-επιχειρηματίες, διασυνδέσεις με την υπερδύναμη, ταλέντο στο ψέμμα, μανούλα στη δημιουργία ομάδων και βέβαια, αγαπημένη των καναλαρχών.
    Με άλλα λόγια, Γιωργάκης χωρίς πουλί.
    Μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή