Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η "μαμά" Siemens προίκιζε τα ..."παιδιά" της.!

Στη Βουλή κατατέθηκε λίγο πριν το απόγευμα ο κατάλογος με τα διάφορα ..."δωράκια" που έκανε η εταιρεία Ζίμενς σε πρόσωπα και κομματικές οργανώσεις.
Μεταξύ των ονομάτων που βρίσκονται στον κατάλογο είναι αυτά του Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του, αλλά και του Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά και η νεολαία ΠΑΣΟΚ, που εντοπίστηκε να έχει λάβει δωρεά, μετά από έρευνα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρίας Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Όπως καθίσταται σαφές από την λίστα, ορισμένα εξ αυτών έχουν εξοφληθεί από τους αποδέκτες, τα περισσότερα όμως καταχωρούνταν στον αμαρτωλό κωδικό Θ.Κ. 10100, εκεί όπου βρίσκονται τιμολόγια τα οποία εξοφλούσε ο ίδιος ο Μ. Χριστοφοράκος.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οικοσκευή αλλά και εξοπλισμό γραφείου στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμός για κομπιούτερ και μόνιτορ ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Επίσης, υπάρχει τιμολόγιο στο όνομα της πρώην συζύγου Μαρέβας.
Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο υπάρχουν δυο τιμολόγια στο όνομά του ύψους 270.000 και 269.000 δραχμών και ένα στο όνομα της κόρης του Αρετής ύψους 800.000 δραχμών.
Υπάρχει επίσης χορηγία στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ύψους 15.000 ευρώ.
Στην Εξεταστική κατέθεσαν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Παν. Χηνοφώτης καθώς και ο επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, προκειμένου να ενημερώσει για τα χρήματα και τα δώρα από τη Siemens, προς πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, που εντόπισε η έρευνα της υπηρεσίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου