Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κι' όμως.! Το "σύστημα Pasok" παραμένει αλώβητο

O τρόπος με τον οποίο το Pasok, στο παρελθόν, αλλά και σήμερα άσκησε και ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας είναι γνωστός σε όλους τους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους.
Είναι όμως και μοναδικός:
Για παράδειγμα, το Pasok μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα ότι "λεφτά υπάρχουν", και αύριο, με την ίδια ευκολία και άνεση, ότι "λεφτά δεν υπάρχουν"!
Το ..."σοσιαληστικό" αυτό κόμμα, ως προς τις ιδεολογικές του αφετηρίες, μπορεί τη μία μέρα να οδηγεί τη χώρα στην αυστηρή επιτήρηση ενός καπιταλιστικού μηχανισμού (ΔΝΤ) και την ίδια στιγμή να ..."πουλάει" στο λαό ότι μάχεται στο πλευρό του για να κάνει την επιτήρηση ελαφρότερη…
Είναι το κόμμα που, ακόμα και όταν βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο αποφασιστικό δίλημμα, επιμένει να διεκδικεί την πατρότητα και των δύο αντίθετων απόψεων.
Το Pasok τα μπορεί όλα:
Μπορεί το Pasok του Ανδρέα Παπανδρέου να μεθόδευσε το γιγαντισμό του κράτους, με πρωτοφανή διόγκωση του δημόσιου τομέα και το Pasok του Γιώργου Παπανδρέου να καταγγέλλει με το ίδιο πάθος το γιγαντισμό του κράτους, αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη στους ...αντιπάλους του.!
Η μοναδικό αυτό κόμμα, παγκοσμίως, περιέγραφε ο Κώστας Καραμανλής όταν καθιέρωνε τον όρο ..."σύστημα Pasok" και ζητούσε από το λαό να το αποδοκιμάσει.
Το ..."σύστημα Pasok" έδρασε και πάλι χθες πανηγυρικά:
Μόλις η Ν. Δημοκρατία παρουσίασε στον εισαγγελέα τέσσερα πορίσματα που αποδεικνύουν ότι το Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά από την ανταλλαγή των ακινήτων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, την ίδια μέρα, διαβιβάσθηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στα παραποιημένα στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για στελέχη, αλλά και τον πρώην αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή.
Τυχαίο;
Αν όχι, ο όρος ..."σύστημα Pasok" παραμένει, δυστυχώς, δραματικά επίκαιρος…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου