Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Οι Ταλιμπάν μαστίγωσαν και εκτέλεσαν ένα ..."αντικείμενο"

H είδηση - ξαναγράψαμε - προξένησε παγκόσμιο αποτροπιασμό και αγανάκτηση, εκτός από τη χώρα όπου συνέβη το γεγονός, το οποίο ήταν "απλώς" μια ακόμα εικόνα… της καθημερινότητας:
Στο Αφγανιστάν, 48χρονη εγκυμονούσα γυναίκα, μαστιγώθηκε δημόσια εκατό φορές προτού αφήσει την τελευταία της πνοή "λυτρωμένη" από σφαίρα.
Η εκτέλεσή της έγινε από τους Ταλιμπάν με την κατηγορία προσβολής του ισλάμ λόγω διάπραξης μοιχείας.
"...Αν και δεν παραπονέθηκε κανείς, και μάλιστα ενώ η εκτέλεση έγινε δημόσια, η κυβέρνηση ωστόσο θα πάρει κάποια μέτρα…" δήλωσε απρόθυμα και λιτά ο Αμπντούλ Τζαμπάρ, αξιωματούχος της επαρχίας Μπαντγκίς, στην οποία ανήκει διοικητικά και το χωριό Καντές, ο "κρανίου τόπος" για την τραγική γυναίκα.
Ο ανώνυμος, έως τώρα, φερόμενος ως σύντροφός της γυναίκας διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ο Καρί Μοχάμεντ Γιουσούφ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε πως η συγκεκριμένη πράξη δεν έχει γίνει από τους ...Ταλιμπάν: "Αυτή ήταν κακή δουλειά. Όποιος την έκανε δεν ήταν μέλος των Ταλιμπάν και προσπαθεί απλώς να μας δυσφημήσει" είπε τηλεφωνικά.
Στην ίδια διάψευση, όμως, είχαν προβεί οι Ταλιμπάν κι όταν το περιοδικό "Τάιμ" είχε πρόσφατα δημοσιεύει τη φωτογραφία Αφγανής με κομμένη μύτη, η οποία τιμωρήθηκε με αυτόν τον τρόπο γιατί είχε το… θράσος να εγκαταλείψει την οικία του συζύγου της, καθώς δεν άντεχε άλλο την κακοποίηση, στην οποία την υπέβαλλε καθημερινά.
Κι ενώ στο Αφγανιστάν το δικαίωμα των γυναικών στην ίδια τους την ύπαρξη είναι ζήτημα αποκλειστικά πλέον… μεταφυσικό, αφού τα πλάσματα αυτά βασανίζονται, όπως οι δαιμονισμένες ψυχές της κόλασης, στη Δύση, στη ...Δύση, η εικόνα της σύγχρονης γυναίκας αφορά άλλα και για την ακρίβεια στις ΗΠΑ, τα ΜΜΕ σχολιάζουν την αντίληψη περί… πραγματικότητας που έχει η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, γνωστή πλέον και ως "Μαρία Αντουανέτα":
"…Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη ιδιωτική επίσκεψη της Μισέλ και της κόρης της στην Ισπανία, στη διάρκεια της οποίας περιόδευσαν σε περιοχές της Ανδαλουσίας, στην περίφημη Κόστα ντελ Σολ, είδαν την Μαρμπέγια, τη Ρόντα και τα ανάκτορα Αλάμπρα στη Γρανάδα. Η Μισέλ επικρίθηκε γι’ αυτές τις διακοπές. Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της πρώτης κυρίας και της θυγατέρας της που συνοδεύονταν από… 68 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας;...", ρωτούσαν Ρεπουμπλικανοί μπλόγκερ υποστηρίζοντας πως η Μισέλ - αλλιώς και "Μαρία Αντουανέτα" - είχε πάρει μαζί της 40 φίλους της και έμεναν όλοι σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.
Το CΒS επισήμανε πως το ταξίδι έγινε με το επίσημο αεροπλάνο του αντιπροέδρου, το Αir Force Τwo, και πως μόνον η μετάβαση κόστισε σχεδόν 56.000 ευρώ.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

4 comments:

  1. Αυτους και ολο το σκοταδισμο της Ασιας θελει να κανει μελλοντικους συμπατριωτες μας ο GIORGO και το σκυλολοιτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που ο σφαγέας των Ελλήνων στη Χαιρώνεια και ΟΛΗ τη Β. Ελλάδα, μπεκραλέξανδρος, αντί να μάθει στους ασιάτες γράμματα και αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς, απαίτησε ακόμα και από τους Έλληνες να τον ...προσκυνούν, ενώ αφού δολοφόνησε τον ευεργέτη του Κλείτο, Παρμενίωνα, Φιλώτα, Καλλισθένη, Γλαύκο και πόσους άλλους, άφησε στους επιγόνους του να αλληλοσφαχτούν, εξαντλώντας τους Έλληνες και παραδίδοντάς τους στους Ρωμαίους γενοκτόνους, που είδαμε με πόσες χιλιάδες νεκρούς ξεκίνησαν στην Ήπειρο...
    ΠΟΤΕ οι αυτο/καταστροφικοί μοναρχικοί δεν ωφέλησαν κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανωνυμε 2:29
    Εισαι πολυ μικροψυχος και ασημαντος για να εκφερεις γνωμη ως προς την Ιστορια...Εχεις κι αλλες αποψεις ιστορικες να μας παρουσιασεις?? Παλιοβλητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανωνυμε 2:29

    Πολυ φοβαμαι οτι καποιος οταν ησουν μικρος στην εκανε την δουλεια και ισως λεγοταν Αλεξανδρος... ετσι σου εμεινε να μην ξερεις πως να το αντιμετωπισεις.

    Θα σου συνιστουσα (για την Ιστορια γιατι για το 'παιδικο σου τραυμα' δεν μπορω να κανω τιποτα) ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ... οχι ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ η παραληρηματα της ΣΥΡΙΖΑς , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΑ και αν θες ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ (ΠΧ T. BIRD) μηπως και καταλαβεις τι εγινε πριν απο 2300 χρονια... ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ... και ειναι τα μεγαλυτερα ΞΕΝΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ που τον εχουν αναγαγει σαν ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΗΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ στον πλανητη αυτο...

    Μεχρι να ανοιξεις τα στραβα σου και να μορφωθεις λιγο, προσεξε τις παρεες σου μην σου μεινει ΜΟΝΙΜΟ το κουσουρι ......

    Φιλικα

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή