Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αλ. Καχριμάνης προς Υπ. Οικονομικών:...

...Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου απειλεί την επιβίωση των Ηπειρωτών.

Τον Υπουργό Οικονομικών να αναζητήσει άλλους τρόπους για την εξασφάλιση χρημάτων για τον προϋπολογισμό του κράτους και όχι μέσω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καλεί με επιστολή του ο νομάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης.
Ο Νομάρχης τονίζει ότι "τυχόν αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα προκαλέσει ζήτημα επιβίωσης για χιλιάδες πολίτες, που ήδη βρίσκονται στα όρια της ανέχειας εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και της ανεργίας που αυξάνει καθημερινά".
Ο κ. Καχριμάνης, υπογραμμίζει ακόμη ότι ο νομός Ιωαννίνων, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα των άλλων τριών νομών της Ηπείρου, εκτείνεται σε ορεινές περιοχές. Ο χειμώνας είναι βαρύς και παρατεταμένος, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερες δαπάνες θέρμανσης από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.
"Για τους λόγους αυτούς άλλωστε – σημειώνει – ήταν πάγιο το αίτημά μας για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάσα των οικογενειών, οι οποίες βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με άλλων περιοχών της χώρας μας". Καταλήγοντας ο κ. Καχριμάνης, τονίζει ότι οι οικονομικές αντοχές της πλειοψηφίας των νοικοκυριών έχουν εξαντληθεί και η περαιτέρω επιβάρυνσή τους θα οδηγήσει στην κατάρρευση των οικογενειακών τους προϋπολογισμών.
proinoslogos
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου