Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Στο περιθώριο το ..."κυβερνητικό" κήτος.!

Αλλαγή φρουράς σήμανε χθες στο "στρατηγείο" του ο ..."πρωθυπουργός", αφήνοντας έξω από το νέο κέντρο λήψης όλων των κρίσιμων αποφάσεων για την κυβέρνηση τον ..."αντιπρόεδρο" κ. Θ. Πάγκαλο.
Παρά το ότι με τον ανασχηματισμό ο κ. Πάγκαλος τυπικά διατήρησε τη θέση του, από τη μία η ανάδειξη του κ. Γιάννη Ραγκούση σε συντονιστή της κυβέρνησης και, κυρίως, ο αποκλεισμός του από τη νεοσύστατη "ομάδα σχεδιασμού", ερμηνεύτηκαν ως τοποθέτησή του στο περιθώριο.
Αυτό το μήνυμα εστάλη, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, από τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου συντονιστικού οργάνου, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του ..."πρωθυπουργού" και τη συμμετοχή των ..."σοσιαλιστών" Δ. Δρούτσα, Π. Γερουλάνου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Πεταλωτή και τη διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Pasok Ρεγγίνα Βάρτζελη, την οποία πληροφορίες εμφανίζουν να αναλαμβάνει πρόσθετα καθήκοντα στο πρωθυπουργικό Γραφείο.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (!) τα παραπάνω πρόσωπα θα απαρτίζουν τη βασική σύνθεση αυτής της ομάδας, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι το κέντρο των κρίσιμων αποφάσεων για την κυβέρνηση, καθώς θα χαράσσει την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική της και, παράλληλα, θα συντονίζει τη λειτουργία της.
Το ..."νούμερο" ένα σε αυτή την ομάδα, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, είναι ο υπουργός Εσωτερικών και "προστάτης" των λαθροφερμάτων κ. Ραγκούσης, εναντίον του οποίου είχε επιτεθεί ο κ. Πάγκαλος προ του ανασχηματισμού με τη δήλωση ότι δεν θα ανεχτεί "καπέλο" από εκείνον.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η έδρα της "ομάδας σχεδιασμού" δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά το υπουργείο του κ. Ραγκούση στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ήδη διαμορφώνονται οι απαραίτητοι χώροι, μεταξύ των οποίων και γραφείο για τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αποκλεισμός του κ. Πάγκαλου από την εν λόγω ομάδα τον έκαναν έξαλλο και αρκετοί, πλέον, στην κυβέρνηση αναμένουν σκληρή απάντηση από την πλευρά του.
Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (!) προσπάθησε, πάντως, να "χρυσώσει" το χάπι στον αντιπρόεδρο της ..."κυβέρνησης", σημειώνοντας ότι "έχει πολύ σοβαρό ρόλο, έχει συγκεκριμένες ευθύνες, «τρέχει», ας μου επιτραπεί η έκφραση, συγκεκριμένα προγράμματα και φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ομάδες, όπως η αναπτυξιακή και πολλές άλλες, στις οποίες θα συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης."
Στην εν λόγω Επιτροπή δεν θα μετέχει, επίσης, ο υπουργός Επικρατείας και προ του ανασχηματισμού ισχυρός άνδρας του Μαξίμου "σύντροφος" Χάρης Παμπούκης, για τον οποίο ο κ. Πεταλωτής δήλωσε χθες πως "έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Είναι υπουργός Επικρατείας με ειδίκευση και ειδικότερη αρμοδιότητα στα θέματα των επενδύσεων. Θα παίξει σοβαρότατο ρόλο. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι επενδύσεις στην προσέλκυσή τους και στην υλοποίησή τους, είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για να υπάρχει ανάπτυξη".
Bookmark and Share

4 comments:

  1. είναι παμπόνηροι και επικοινωνιακοί. Ξέρουν ότι το όνομά του είναι ανακατεμένο παντού συν του ότι όταν ανοίγει το στόμα του βγαίνουν αυθόρμητες βλακείες. τον κατάλαβαν και τον έχωσαν στη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεγγίνα Βάρτζελη...Ολοι οι Οβριοι στην κυβερνηση. Ας προσεχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @6:59,μονο αυτοι ειναι οι "Οβριοι" στην κυβερνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ .
    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή