Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Με βίντεο ξεμπρόστιασε τον Παπανδρέου ο Αντ. Σαμαράς. Δείτε το.!

Αντί εισαγωγής, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στην 75η διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην περσινή ΔΕΘ και προεκλογικές του συνεντεύξεις.
Μόλις τέλειωσε η προβολή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πήρε τον λόγο και είπε:
"Αυτό που είδατε λέγεται πολιτική εξαπάτηση και το έχει καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός".
"Το ΠΑΣΟΚ τα έχει κάνει μούσκεμα στην οικονομική πολιτική και με την προπαγάνδα του προσπαθεί να εμφανίσει το δικό του πρόβλημα, ως κάποιου άλλου", τόνισε ο κ. Σαμαράς. Υποστήριξε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε. "Ελεγε η κυβέρνηση ότι συζητάει με το πιστόλι στο τραπέζι και διαπραγματεύτηκε με το περίστροφο στον κρόταφο", παρατήρησε.
Για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να δώσει "λευκή επιταγή" για μια τριετία και δικαιώνεται από τις εξελίξεις. Δικαιώνεται από τα όσα λένε οικονομικοί αναλυτές και από τις επιπτώσεις των μέτρων, με τα λουκέτα σε μαγαζιά, την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση. Ο στόχος για τη Ν.Δ. είναι να φύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και να βγούμε στις αγορές, είπε, διότι οι εκτιμήσεις λένε ότι το 2015 το εισόδημα των Ελλήνων θα είναι στο επίπεδο του 2008 και θα έχουν μεσολαβήσει 7 χαμένα χρόνια.
Καταλόγισε ανευθυνότητα στον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση για συναίνεση που κατέθεσε μετά τις εκλογές του 2009 ο κ. Σαμαράς.
Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν έχει αντίρρηση να τη συζητήσει, υπό την προϋπόθεση πως θα διευρυνθεί πριν και μετά την περίοδο 2004-2009.
"Η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 2004, ούτε τέλειωσε το 2009", επισήμανε και πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνες και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και αν το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διερευνηθούν αυτές, θα τις διερευνήσει η Ν.Δ.
Σε ερώτηση αν αποδέχεται τις ευθύνες για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ο κ. Σαμαράς απάντησε λέγοντας: "Τους λογαριασμούς της παράταξης μας με το παρελθόν τους έχω κλείσει, με αυτοκριτική μέχρι αυτομαστιγώματος. Η δική μου ιστορική ευθύνη είναι να κοιτάζω από δω και μπρος για το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας".
Σε ερώτηση, αν πρέπει να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, απάντησε: "Δεν θα υποδείξω εγώ σε ένα πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει. Τα ιστορικά πρόσωπα έχουν την ευθύνη να δουν εάν και πότε θα αναφερθούν για τα πεπραγμένα τους".
Σε άλλη ερώτηση, αν τον απειλεί ο Κώστας Καραμανλής, τον στηρίζει ή τον υπονομεύει, με αφορμή και τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρώην πρωθυπουργό μέλη κα φίλοι της Ν.Δ. στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς είπε: "Τα στηρίγματα τα δικά μου είναι ο πολύς ο κόσμος της Ν.Δ. και πέρα από αυτή. Ποιος χειροκροτεί τον έναν ή τον άλλον, συνθήματα, δεν τα κατάλαβα, δεν τα ξέρω. Εγώ είμαι ευτυχής όσο ανεβαίνει το χειροκρότημα για κάποιον νεοδημοκράτη. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Δικό του θέμα, του Καραμανλή, πότε θα μιλήσει, δικό μου θέμα να δουλέψω για το αύριο".

Bookmark and Share

9 comments:

  1. *Τους λογαριασμούς της παράταξης μας με το παρελθόν τους έχω κλείσει, με αυτοκριτική μέχρι αυτομαστιγώματος.*

    Τους "έκλεισε" καλύπτοντας πλήρως τον κουρασμένο και τα σκάνδαλα της προηγουμενης κυβέρνησις, αποχωρώντας από τις εξεταστικές και αρνούμενος την κλήτευση Καραμανλή. Είσαι πολύ λίγο Αντώνη μου, πολύ λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λίγοι είστε τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους. Αν έχει τους δίδυμους γεννητικού αδένες το ΠΑΣΟΚ ας καλέσει τον Καραμανλή. Διαφορετικά είστε πολύ λίγοι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν φοράτε παντελόνια. Και δεν είναι ερώτηση "ειδικού". Είναι διαπίστωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τον καλέσει το ΠΑΣΟΚ και μετά να δούμε τι θα κάνει η ΝΔ, αν και το βλέπω χλωμό γιατί και αυτοί θέλουν να καλύψουν το δικό τους το μαργαριτάρι, τον Σημίτη...και κάτι ακόμη, όση δεν τρώνε τα φούμαρα που σερβίρει ο Αντώνης και η παρέα του δεν είναι απαραίτητα πρασινοφρουροί Βασιλάκη μου.

    Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σιχαθεί το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Vre Vassili: esy ean hsoyn sthn thesh tou Karamanlh tou Defteroy tha hsoyn perhfanos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανερή η αμηχανία των Μνημονιολατρώνκαι ΜΜΕΠΑΣΟΚΩΝ μετά τη χθεσινή ομιλία Σαμαρά

    Στη χθεσινή του ομιλία ο Πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς πέτυχε τρία πράγματα:

    αποδόμησε την κυβερνητική πολιτική,

    ξεκαθάρισε την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας,

    έδειξε το δρόμο της ελπίδας!

    Η αμηχανία αυτών που σήμερα κρίνουν την ομιλία του αποσπασματικά είναι εμφανής.

    Τα επικοινωνιακά ψέματα του ΠΑΣΟΚ απογυμνώθηκαν.Τα ψεύτικα διλήμματα που έθεσαν στον ελληνικό λαό όπως το Μνημόνιο ή πτώχευση συνετρίβησαν.Οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκαν.

    Η Νέα Δημοκρατία πλέον έχει ξεκάθαρη ιδεολογία κοινωνικού φιλελευθερισμού με ξεκάθαρη πατριωτική ιδεολογία.

    Η ελπίδα είναι μία για αυτή τη χώρα: Ο απεγκλωβισμός από την κρίση που μας έβαλαν μετατρέποντας την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.Η πίστη ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μια μεγάλη Ανατροπή που θα απελευθερώσει το δυναμισμό, τη δημιουργικότητα και το δαιμόνιο του Έλληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγκρατηθείτε χαχόλοι. Τα ίδια απαράλλαχτα έλεγε και ο Καραμανλής.
    Επανίδρυση του κράτους και κυνήγι των νταβατζήδων. Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα ο παλιάνθρωπος αλλά μας έβαλε τα πασόκια καπέλο και ο ίδιος με τους υπουργούς και τους καταγγελόμενους, έγιναν όλοι μαζί τουρλουμπούκι αρχινταβατζήδες. Χειραψία τους έδεινες και έφευγες χωρίς ρολόϊ.
    Δεξιά ψήφο δεν θα ξαναπάρει η ΝΔ. Από εδώ και πέρα να την ψηφίζουν μόνο τα λαμόγια.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά θα κάνει ο δημαγωγός και ακραίος λαϊκιστής Σαμαράς της ΠΟΛ.ΑΝ. να δείξεικαι κανένα βίντεο με τα ΨΕΜΜΑΤΑ και τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ της πιο μαύρης περιόδου 2004 - 2009!! Φτάνει πια με τον λαϊκισμό αυτώνπ ουτα διέλυσαν όλα και έφυγαν άρον άρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπείτε στο κανάλι antikrogias στο youtube και δείτε το τελευταίο βίντεο με τίτλο: " ΠΟΛΙΤΙΚΗΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ " για να διαπιστώσετε ποιοί ήταν οι ψεύτες και ποιά τα κατορθώματά τους!! Μόνο ακραίοι και αμετανόητοι καραμανλικοί τον παρακολουθούν πλέον στον αριστερίζοντα - λαϊκίστικο κατήφορό του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή