Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν (ξανά)

Πορεία σύγκρουσης και συγχρόνως αυτοκαταστροφής κυριαρχεί πλέον στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν μπει στα βαθιά του προεκλογικού αγώνα, επιλέγοντας την οδό των αλληλοκατηγοριών και όχι την προβολή των θετικών προτάσεών του.
Χθες, από την Λάρισα, ο πρωθυπουργός ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να εξαπολύσει πυρά και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του αρχηγού της Α. Σαμαρά, καταφεύγοντας σε εκφράσεις περί "μαγκιάς με κοντά ποδάρια" και ειρωνείες περί μαγικών συνταγών.
Οι προσωπικές αναφορές κυριάρχησαν και αυτή τη φορά, προδίδοντας ουσιαστικά την ανασφάλεια του κ. Παπανδρέου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
"Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς", είπε.
Την ίδια ώρα που ο ίδιος αρνείται να διεξαχθεί έρευνα για την οικονομία πέραν του 2007, κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι κρύβουν και δεν θέλουν την αλήθεια "για μικροκομματικούς λόγους και ξεχνώντας το συμφέρον της χώρας".
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε – ουσιαστικά σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις Γιουνκέρ – θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το Μνημόνιο αν είχαν προκηρυχθεί εκλογές έναν χρόνο νωρίτερα.
Τέλος, στην προσπάθειά του να απενοχοποιήσει την περίφημη φράση "λεφτά υπάρχουν", επανήλθε διαβεβαιώνοντας ότι ...πράγματι υπάρχουν λεφτά και αυτά θα βρεθούν από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την περιστολή των δαπανών.
elzoni
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου