Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Περί πολιτικής τιμιότητας

Η υποχρέωση της πολιτικής τιμιότητας, αν θα 'πρεπε να ισχύει για τους πολιτικούς μία φορά (λέμε τώρα!), θα 'πρεπε να ισχύει εκατό για εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τη γνώμη των "μαζών".
Κατά τούτο, απαιτώ από τον Μίκη και τον κάθε Μίκη που αρέσκεται να κατέχει τη θέση πνευματικού ηγήτορα, να είναι τίμιος απέναντι σε εκείνους που παίρνουν τη γνώμη του τοις μετρητοίς, λογίζοντάς την ως μπούσουλα για τις πράξεις τους.
Οφείλει ο κάθε Μίκης, να εξηγεί επαρκώς και με απλά λόγια τις μεταπηδήσεις του τις μεταμορφώσεις του, τις μεταλλαγές του. Αυτό απαιτεί η τιμιότητα του πνευματικού ανδρός.
Θα τον κρίνω λοιπόν τον Μίκη, κατά το μέτρο των πολιτικών του πράξεων και μόνο, όπως κρίνω όλους - μα όλους - τους πολιτικούς.
Όσοι του δίνουν συγχωροχάρτι, επειδή είναι ένας γίγαντας της τέχνης, κατασκευάζουν συνειδητά ένα απρόσβλητο είδωλο, χαντακώνοντας τη τέχνη του την οποία οριοθετούν έτσι στο επίπεδο ενός οχήματος για το "κουβάλημα" πολιτικών δοσοληψιών.
Η κατασκευή ειδώλων όμως, είναι τελείως έξω από το πνεύμα αυτού που θεωρείται ότι υπηρέτησε μέχρι ένα σημείο της ζωής του ο Μίκης : Της γνήσιας αριστεράς.
Αυτά και μένω...
"Ανώνυμος"
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Και το "γιγαντας" συνδεεται μετην απειρη διαφημισι που ετυχε οπως ολοι οι αριστεροι.
    Επισης πρεπει να γινη καπουτε γνωστο οτι εν ηταν κομμουνιστης και συμετειχε σατ δεκεμβριανα επι καραμανλη πηρε υπουτροφια και συνεχισε τις μουσικες σπουδες στο Παρισι..
    Το προβλημα με τον καθε μαιντανο που μπαινει σε καθε σαλατα..ειναι οτι για να γινη αξιοπιστος θα πρεπει καποτε ο καθενας να παραδεχθη που εσφαλλε και που οχι.Να ομολογηση δηλαδη τα λαθη του Κια ο εν προκειμνω ειναι αμεταπειστος κομμουνιστης βερικιασμενος με την χλιδη του πλουτου της αποδοχης διοτι εξυπηρετειε την αριστεροσυνη..


    Π,χ ο αξιολογωτατος κος Τακης Λαζαριδης ποεμεινε φυλακισμενος 15 χρονια , υπηρξε κομμουνιστης καταδιακσθηκε σε θανατο, επειδη ειχε το θαρρος να ομολογησ και να παραδεχθη την σταλινικη δρασι του ΚΚΕ ετεθη στο περιθωριο..

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγαπημένο μου σχόλιο:

    Μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Υποατομικά σωματίδια να κάνουν υποδείξεις σε έναν σούπερ νόβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή