Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Που το πάει η Ντόρα;

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011, καθώς για πολλούς θεωρείται προάγγελος της τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, στην προσπάθειά της να «ανασάνει» πολιτικά, και να ενδυναμώσει την απήχηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κοινωνικά στρώματα, τα οποία την αντικρίζουν μέχρι σήμερα με δυσπιστία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πάλαι ποτέ αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή, έχει δεχθεί εισηγήσεις να αγκαλιάσει μια «καταγγελτική» ρητορική κατά πάντων, με επαρκείς δόσεις αυτοκριτικής. Με στόχο να αρχίσει να ακούγεται από πολίτες βαθιά πολιτικοποιημένους, οι οποίοι ωστόσο έχουν επιλέξει να μείνουν μακριά από τα δρώμενα, απογοητευμένοι από το σημερινό πολιτικό περιβάλλον.
Έτσι, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε με μια πολιτική απαξίωση της σημερινής Κυβέρνησης, επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ άγγιξε και την παλιά υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη, που έχει ξεχαστεί πλέον από την επικαιρότητα, επιχειρώντας να δείξει ότι δεν διστάζει να… σηκώσει το χαλί.
Η τακτική της Ντόρας Μπακογιάννη βέβαια φαντάζει υψηλού ρίσκου, από τη στιγμή που η ίδια ήταν επί σειρά ετών στην πρώτη γραμμή της κεντρικής πολιτικής, θεωρείται ωστόσο δύσκολο να καταφέρει να πείσει ότι διαφοροποιείται.
Απ’ την άλλη, το εκλογικό σώμα θυμίζει κινούμενη άμμο, και οι επικοινωνιολόγοι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν με ασφάλεια πρόβλεψης το πώς ακριβώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια τακτική από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Γι’ αυτό και η ίδια μοιάζει αποφασισμένη να πάρει το ρίσκο, βλέποντας και τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κινούνται στα θνησιγενή επίπεδα του 3%.
Bookmark and Share

5 comments:

  1. Οταν σας ειχε κρατημενους ο Αναστασιαδης απο τον κωλο με τους κομιστες και τα βιντεο δεν ειχες προβλημα. Οχι Ντορουλα μου, κανενας δεν προκειται να σε πιστεψει. Τα ιδια σκατα εισαστε και το Γιωργακη εσεις μας τον φορτωσατε στις πλατες μας. Βουλωσε το και πουλα αλλου ευαισθησιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη συνέντευξη του Σαμαρά ηταν με τον Ζούγκλα αν θυμαστε, σωστά;
    Θυμαστε επισης εκεινον τον λιβελλο κατα της Μπακογιάννη που ειχε γραφτει κατἀ την εσωκομματική προεκλογικη περιοδο για τον οποίο λιβελλο εχει κατατεθεί και αγωγή που πονάει, πονάει πολύ και καποιοι ειχαν αφησει να εννοηθεί οτι μπορούν να μπλεξουν και ρηγιλλαριους βασιλικότερους του βασιλέως που ειχαν ταχθεί τον πρωην αρχηγο της ΠΟΛΑΝ. Ο Κομιστης και ο Ζούγκλας ως γνήσιοι ΝΔ-κρατες προμοταρουν τον Σαμαρἀ!
    Η Ντόρα τσιγκλάει τον εκδοτη παιδοβούβαλο για τα μαυρα. Εμενα τωρα γιατι ολα αυτα μου μυριζουν οτι κατι θα τούρθει του σαχλαμαρά; Οι παλιές αγαπες βλεπεις δεν ξεχνιουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Μαρίνο,

    η Ντόρα δεν το πάει πουθενά. Απλώς τους πάει τρέχοντας, πρώτον να αποδείξει πανηγυρικά ότι το μαγαζάκι του Σαμαρά δεν πρόκειται να σηκωθεί ποτέ, και δεύτερον να μπεί στην Βουλή επικεφαλής μίας καλής και αξιόμαχης κοινοβουλευτικής ομάδας.

    Υπομονή μερικούς μήνες ακόμη, παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους αφελείς όπως σχεδόν πάντα Νεοέλληνες...
    Όπου της ορίζει ο Σιωνισμός.....
    ΄Παύλος Κόρινθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6.51 εκτός απο τον σιωνισμο η Ντορα υπακουει και στα Νεφελιμ και στα Ελοχιμ...καληνυχτα γελοιοι πολανζτιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή