Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Θεο-δωρο-φάνεια...!

Της Τζένης Κ. 
Αν και οι ..."φλασιές" είναι φαινόμενο δυνάμενο να συνδεθεί με τη Φώτιση, τότε αξίζει να αναφερθούμε σήμερα, ανήμερα των Φώτων, στον πεφωτισμένο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, το Θεόδωρο Πάγκαλο. Πρόκειται άλλωστε για το κατεξοχήν στέλεχος της Κυβέρνησης που, όταν φλασάρει ανοίγουν οι ουρανοί, εμφανίζεται το Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς και τον κουτσουλίζει. Από κάθε κουτσουλιά του προκύπτει με τη Χάρη του Θεού και μια ανεπανάληπτη ατάκα. Κι από την πληθώρα των ατακών είμεθα σε θέση να αντιληφθούμε ότι το Άγιο Πνεύμα τον τιμά συχνά με την κουτσουλιά του. Διότι είναι κι αυτός Εκλεκτός. Έχει μάλιστα και μία έξτρα εξουσιοδότηση από τον Πανάγαθο που όμοιά της δε διέθετε ούτε ο Χριστούλης. Του έχει επιτραπεί να κρίνει τους πάντες, πολύ πριν την ημέρα της Κρίσεως. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.
Σύμφωνα με την Κενή Διαθήκη του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Θόδωρας μπήκε στον Ιορδάνη Ποταμό φορώντας μόνο τη βαφτιστική του λευκή king size σινδόνη, τυλιγμένη ατημέλητα γύρω τριγύρω απ’ τα αχαμνά του, εκτός από το στερέωμα που σκίστηκε στα δυο (εξ ου και οι διχαστικές του επιδόσεις), άνοιξε και ο ίδιος ο Ιορδάνης Ποταμός, σχημάτισε Δέλτα και εν συνεχεία εξετράπη της κοίτης του λόγω του θείου εκτοπίσματος. Η εκτροπή του Ιορδάνη παραμένει ένα από τα σημαντικότερα εγγειοβελτιωτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στη Μέση Ανατολή.
Όταν ο νονός του ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, με στεντόρεια φωνή αναφώνησε «Ίδε ο Θόδωρας» κι έκανε να σηκώσει το αριστερό του πόδι, για να το του βυθίσει πρώτο στο νερό και να τον εξοικειώσει με τη θερμοκρασία, έπαθε λουμπάγκο κι έμεινε σε στάση βάπτισης για τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να τον τσακώσει πανεύκολα ο Ηρώδης και να σερβίρει λίγο αργότερα, ακόμα πιο εύκολα, την κεφαλή του επί πίνακι…
Όταν το πρώτο περιστέρι πέταξε πάνωθέ του, από καθαρή παρεξήγηση και λόγω της αδυναμίας του στα πιτσούνια, το βούτηξε στον αέρα και το έψησε στα κάρβουνα. Στο παρά πέντε κρατήθηκε και δεν το δάγκασε ζωντανό σαν τον Ozzy Osbourne στη σκηνή. Ευτυχώς, σε όλα τα υπόλοιπα Θεοφάνεια της σταδιοδρομίας του, κατόπιν σοσιαλιστικής διαφώτισης, έμαθε να σέβεται τα περιστέρια και να τα αφήνει να τον κουτσουλάνε. Εξ ου και οι φοβερές φλασιές που φέρουν την υπογραφή του.
Κι επειδή ακόμα και τα χαρισματικά πλάσματα αμφισβητούνται συχνάκις, εχθές το βράδυ, παραμονές των φετινών Θεοφανείων, ο Θόδωρας αναγκάστηκε -διά το ρούμπωμά των- να ενισχύσει την Κενή Διαθήκη του ΠΑΣΟΚ με τον ογδηκοντασέλιδο εμπνευσμένο απολογισμό του έργου του στην Αντιπροεδρία.
Πληκτρολογήστε http://antiproedros.gov.gr/2011/01/05/1360 και θα έχετε την θεάρεστη ευκαιρία να διαβάστε για τις συσκέψεις, τα ταξίδια και τις εκφωνήσεις λόγων του Εκλεκτού. Δυστυχώς, δεν απανθίζονται οι κουτσουλογενείς ατάκες. Αρκούν ωστόσο όλα τα υπόλοιπα, για να επαληθευτεί η μεσσιανική αποστολή του ανδρός.
Δεδομένου ότι για κάθε φραστικό επεισόδιο που προκαλεί μόνος του απαιτείται ένα και μόνο κουτσουλόχεσμα του Αγίου Πνεύματος, μπορείτε να βάλετε με το νου σας τι προηγήθηκε των 80 σελίδων του απολογισμού. Σύσκατο πρέπει να τον έκανε το Χόλυ Σπίριτ…
Bookmark and Share

1 comments: