Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

"Αυτογκόλ" Ντόρας με Σκυλακάκη

Ως πολιτικό «αυτογκόλ» προσεγγίζεται η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να διορίσει τον Θόδωρο Σκυλακάκη πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα στα οποία, ακόμη και άνθρωποι του περιβάλλοντος της πρώην υπουργού, χρεώνουν σημαντικό μερίδιο της ήττας στην εσωκομματική εκλογή της 29ης Νοεμβρίου 2009, και την απώλεια της ηγεσίας της ΝΔ, από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σκυλακάκης έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα, για τις στρατηγικές συμβουλές του προς την κα Μπακογιάννη, ενώ θεωρείται πρόσωπο που διχάζει και δεν ενώνει. Συγκρουσιακή άλλωστε ήταν και η σχέση του με τη ΝΔ, καθώς αρκετά χρόνια πριν την πρόσφατη σύγκρουση για την έδρα του στην Ευρωβουλή, την οποία κράτησε, παρά τη διαγραφή του από τη Ρηγίλλης, είχε βρεθεί στο πλευρό του Στέφανου Μάνου στους «Φιλελευθέρους», από όπου και ξιφουλκούσε κατά της «γαλάζιας» Παράταξης.
Τα αρνητικά σχόλια για τον κ. Σκυλακάκη, αφορούν και το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά νέο πρόσωπο είναι, σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της Ντόρας Μπακογιάννη για προώθηση άφθαρτων και ανθρώπων που κομίζουν στην πολιτική νέες ιδέες. Η σημειολογία της τοποθέτησης του κ. Σκυλακάκη στη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του πρώτου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συζητείται ήδη ως ακόμη μια «στρατηγική αστοχία», στους πρώτους μήνες ζωής του Κινήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που δεν του επιτρέπει να ξεκολλήσει από δημοσκοπικά ποσοστά τα οποία κινούνται κάτω από τα επίπεδα του 3%.
Εκείνοι που αμφισβητούν την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη, σημειώνουν με νόημα ότι για έναν τέτοιο ρόλο, θα έπρεπε να επιλέξει είτε κάποιον άλλο στενό συνεργάτη της, σαν τον Γιάννη Οικονόμου και τον Δημήτρη Ζαφειριάδη, είτε κάποια από τις «μεταγραφές» από τη Νέα Δημοκρατία, όπως τη Σοφία Καλατζάκου ή τη Χρυσή Καρύδη.
Bookmark and Share

6 comments:

  1. Ναι αμε, επισης ο Σκυλακάκης εχει και ενα αλλο "κακο". Εχει συγγραψει το βιβλιο "Στο ονομα της Μακεδονίας" (εκδ. Ελληνικη Ευρωεκδοτική) οπου αναδεικνυονται αναγλυφα οι προσωπικες ευθυνες δια πραξεων και παραλείψεων του Σαμαρα στο Σκοπιανό. 330 εμπεριστατωμενες σελιδες. Αυτός κατα την ταπεινη μου γνωμη ηταν και ο λογος που αποκεφαλιστηκε απο τον αρχιπολανιτη. Ολα τα αλλα ηταν αφορμές.
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να απαλύνουμε τον πόνο του φιλέσπλαχνου πολίτη Ζερβού και τις πηγαίες ανησυχίες του σχετικά με το κακό που θα κάνει ο Σκυλακάκης στο κόμμα ;

    Πώς να ανακουφίσουμε την ψυχή αυτού του ανθρώπου που παρατάει τις δουλειές του στο μαντρί του Σαμαρά, και σαν ένας υψηλού επιπέδου και ήθους ενεργός πολίτης, εισηγείται και λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζει;

    Είναι αμαρτία τέτοια φωτεινά μυαλά, με τόσο αλτρουιστικά κίνητρα να μην λαμβάνονται σοβαρώς υπόψιν, και να βρίσκονται στο περιθώριο.

    Εγώ θα συμβούλευα τον λαμπρό αυτό άνθρωπο να πάει να τα πεί χύμα και τσουβαλάτα στην Ντόρα και να την υποχρεώσει να αλλάξει αμέσως τον Σκυλακάκη με άλλο στέλεχος της απολύτου επιλογής του Ζερβού.

    Αμ πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ημαρτον ρε παιδια , ποιος ασχολειται με πολιτικους λεκεδες σαν τον Σκυλακακη και αποτυχημενες γηραλεες γυναικες που αν και ξεπουλησαν τα παντα κατεληξαν -εκει που αξιζαν- στα σκουπιδια της οποιας πολιτικης ζωης ?

    Πιστευετε πραγματικα οτι υπαχει περιπτωση να απασχολει κανενα Ελληνα η τυχη αυτων των προσωπων ? Δεν θελω να ειμαι προκλητικος αλλα μιλαμε για 'νουμερα' ποια στην πολιτικη σκηνη και καλο θα ειναι να φιλιωνουν με την ιδεα του οτι βουλευτικο εδρανο ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΠΟΤΕ !

    Αν δεν σας πειθω δεν ειναι δικο μου προβλημα , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ μεχρι τις επερχομενες εκλογες... μετα θα πρεπει να δικαιολογηθειτε στον εαυτο σας στον καθρεπτη για την πνευματικη σας αυτη υστερηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή υπάρχουν ήδη μερικοί που ασχολούνται με την Ντόρα, τον Σκυλακάλη, το κόμμα τις θέσεις του και την προοπτική του, εσείς ώ φιλέσπλαχνε ανώνυμε πρέπει αμέσως να μας αφήσετε και να ασχοληθείτε οπωσδήποτε με τον αρχηγό από την βάση, γιατί όπως καταλαβαίνεται αν πάρει (που θα πάρει) κάτω από 30% στις εκλογές, θα χρειαστείτε πολλές δραμαμίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.02 προτου εμεις οι πνευματικα υστερουντες κατατροπωθούμε εκλογικως εσυ γιατι δεν μαθαίνεις ορθογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή