Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το μνημόσυνο του Εθνάρχη δεν είναι ..."γκαλά"


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το «πρωτόκολλο» τηρείτο αυστηρά και προς κάθε κατεύθυνση όσον αφορά στις προσκλήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και πρόσφατα, οι παρουσίες βουλευτών και πολιτικών ήταν περιορισμένες και πάντως εντός πλαισίου που κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ήταν η σχέση του προσκεκλημένου με τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι αλήθεια ότι στα χρόνια που η Νέα Δημοκρατία ήταν στη κυβέρνηση, το αυστηρά οικογενειακό και άρα κλειστό μνημόσυνο, απόλυτα συμβατό με την προσωπικότητα του Εθνάρχη, είχε "χαλαρώσει" αλλά κρατούσε σε μεγάλο βαθμό τον αρχικό χαρακτήρα του. Αυτό, όμως, που συνέβη χθες ξεπέρασε τα όρια της χαλαρότητας και πλησιάζοντας τα όρια του "ξεχειλώματος". Κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί «αστέρες», προφανώς αμετροεπείς και εμφανώς αγενείς, πήγαν στο μνημόσυνο απρόσκλητοι.
Την ευθύνη των προσκλήσεων έχει το ίδρυμα και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιοι και για ποιους λόγους "αξίζουν" να τιμούν με την παρουσία τους τη μνήμη του
Στο μνημόσυνο προσκάλεσαν ακριβώς 75 άτομα. Ούτε έναν περισσότερο ούτε έναν λιγότερο. Ξαφνικά ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε φθάνοντας τους 150 συνολικά παρευρεθέντες, οι μισοί εκ των οποίων όπως είναι αντιληπτό πήγαν απρόσκλητοι. Βουλευτές, πολιτευτές, συνδικαλιστές, στελέχη, όλοι μαζί λες και πήγαιναν σε προεκλογικό γκαλά.
Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Άλλωστε στοιχειώδεις αρχές να έχει κανείς δεν πάει πουθενά, πόσο μάλλον σ’ έναν τέτοιο χώρο και σ’ ένα τέτοιο γεγονός, απρόσκλητος. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί εξ αυτών βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν προσωπικές δημόσιες σχέσεις, άδραξαν την ευκαιρία για μια photo opportunity για το προεκλογικό τους φυλλάδιο, ενώ άλλοι χρησιμοποιώντας και το εκτόπισμά τους έσπρωχναν για να «πλασαριστούν» σε μια καλή θέση μπροστά.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις που αποτυπώνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την έλλειψη σεβασμού και ήθους το οποίο πρωτίστως θα πρέπει να συνοδεύει, μαζί με τις φιλοδοξίες, κάθε έναν που ασχολείται με τα κοινά, κυρίως δε τους νέους που επιθυμούν να μπουν στην πολιτική. Είναι λυπηρό και πιστεύω ότι οι σοβαροί άνθρωποι που ηγούνται του ιδρύματος και έχουν αναλάβει το βαρύ χρέος να διαφυλάττουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς του, δεν θα επιτρέψουν να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣBookmark and Share

2 comments:

  1. Καταραμένε Παπαδόπουλε, 44 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κά-νω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Ενώ επρεπε να ησουν ΓΕΝΟΠ να παιρνεις δανεια από τη ΔΕΗ εκατομυριων ευρω για ….να απεργείς σωστά.
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχε-δόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
    Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;

    Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμε-τρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

    Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

    Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών;Αναδασμούς, δωρεαν εκτασεις, κτηνοτροφία σε πληρη αναπτυξη. Σε 10 χρονια δουλειάς σπιτι χωρις κάρτες και τοκους. Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προ-βλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες α-κόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

    Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

    Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

    Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;
    Το 2ο κατακεφαλην εισοδημα στην Ευρωπη. 0 πληθωρισμό. 0 Δάνεια, μονο λιγα παλαια τρικουπεια.
    Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρό-τερη από το δολάριο!

    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου! Σε πειραζε να φοράς ζι-βάγκο πάμφτωχος, να έχεις μουστακι και τραγιασκα και στη συνεχεια να μενεις Κολωνακι και να εχεις αποκτησει βιλαρες με …τον μισθο σου ΜΟΝΟ. Χαζε ε χαζε.
    Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    ΚΑΝΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 73 ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 70 % . ΠΛΗΡΟΥΣΕΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΟΙ-ΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΝΕ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Σαυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ANWNYMOS 11:30MM

    LATHOS TO KATHGORHTHRIO SOY.
    AYTOI TOY '67 EPASXAN APO THN IDIA ASTHENEIA POY EPASXE O KOLOKOTRWNHS, O ANDROYTSOS, O KARAISKAKHS,OLOS O STRATIWTIKOS SYNDESMOS TOY ZORMPA, O PLASTHRAS, O METAXAS.

    APO AYTH THN ASTHENEIA OMWS DEN EPASXE O TROTSKI,O STALIN,O MAO, O POL POT KAI OI HMETEROI GLHNOI,MPARTZWTES ZAXARIADHDES GIWTHDES KAI SIA .

    OTAN TO KATANOHSEIS,THA ANTILIFTHEIS PWS AYTH H XWRA EFTASE EDW POY EFTASE.
    KAI GIA AYTH THN KATANTIA YPEYTHINOI EINAI OLH H SEIRA APO AYTOYS TOY '21 MEXRI KAI TOY '67,
    KATARAMENOI NA EINAI DIOTI DEN DIAFYLAXANE THN PARAKATATHIKH AIMATOS POY XYTHIKE SE AYTH TH GH APO THN EPOXH TOY THYMIOY VLAXAVA MEXRI KAI TO GRAMMO-VITSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή