Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Καθαρίζει από βαρίδια ο Σαμαράς και τα στέλνει στο… Pasok.!


Του Γρηγόρη Ρουμπάνη 
Την ώρα που μια δύναμη καταρρέει, μια άλλη, αντίπαλη -λέει η φυσική και η ιστορία- θα παλέψει να καλύψει το κενό. Στη δική μας ιστορία, την έσχατη παπανδρεϊκή, την ώρα που καταρρέει η εξουσία του ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος των δικών της αμαρτημάτων, το κενό θα παλέψει για να καλύψει η ΝΔ.
Το κάνει ήδη. Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ αποφάσισε να κάψει και να στείλει στα αζήτητα τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε την οικονομική πολιτική της κυβερνητικής περιόδου 2004-2009. Αυτήν που αποτέλεσε τη βάση της επικοινωνιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή στο ΔΝΤ και την τρόικα στο σύνολό της. Δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη τον χαρακτήρισε καταστροφικό, και τον έβαλε στην ίδια κατηγορία με τον Θόδωρο Πάγκαλο, τον σημερινό πρωθυπουργό και τον υπουργό του επί των Οικονομικών. "Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφικό ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη…" τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Αλλά για κεραυνό που ήρθε σε βαριά συννεφιασμένο ουρανό. Την ευκαιρία που ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε πως και πως, του την έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε μια αφελή προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του τις ευθύνες που του επέρριπτε το ΠΑΣΟΚ για τα χάλια τα οποία εισέπραξε. Ήταν η συνέντευξή του στο "Βήμα", την εφημερίδα που ίσως έχει φερθεί πιο σκληρά στη ΝΔ από οποιοδήποτε άλλο (παραδοσιακό) έντυπο. 
Στον τόπο και στο χρόνο αυτόν λοιπόν, ο πρώην υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά ευθύνη -ή έστω έχει τη λιγότερη- για την κατάσταση την οποία παρέδωσε. Διότι έβλεπε πως είναι αναγκαία η λήψη μέτρων, αλλά ο Κώστας Καραμανλής του έλεγε, σε κάθε ενόχλησή του γι’ αυτό το θέμα, "ας το γι’ αργότερα". Με αποτέλεσμα, να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε.
Ο τότε πρωθυπουργός, ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει να μη μιλήσει, παρά τις οξύτατες προκλήσεις που δέχεται από τη σημερινή κυβέρνηση (προφανώς στην αναμονή μιας πλήρους αποτυχίας που θα επισκιάσει τις όποιες δικές του επιλογές), έγινε έξω φρενών: Ένας δικός του άνθρωπος τον πρόσβαλε δημοσίως και ταυτοχρόνως έδωσε νέα επικοινωνιακά εργαλεία στον αντίπαλο.
Καραμανλής και Σαμαράς συναντήθηκαν υπό τα βλέμματα του Τύπου μετά το μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος, προ ημερών. Ήταν μια συνάντηση που προανήγγειλε την καταιγίδα που θα ερχόταν επί της κεφαλής του Γιώργου Αλογοσκούφη. Επί της ουσίας δεν χρειαζόταν, επειδή οι δυο άνδρες τα λένε συχνά είτε κατ’ ιδίαν, είτε τηλεφωνικώς. Αλλά τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο Α. Σαμαράς ήθελαν να δώσουν το πρώτο μήνυμα. Ακολούθησε ο επίσημος εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με ραδιοφωνική συνέντευξή του στον "Φλας". 
Εν πρώτοις επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Θόδωρο Πάγκαλο για όσα είπε-ξείπε-δεν είπε σε τουρκική εφημερίδα για τους "τεμπέληδες Έλληνες", και στη συνέχεια περιέλαβε τον πρώην υπουργό Οικονομίας της ΝΔ: "Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφική ήταν και η απογραφή του κ. Αλογοσκούφη"
Στη συνέχεια, απάλλαξε τον Κ. Καραμανλή από οποιαδήποτε ευθύνη, αναγνωρίζοντας απλώς λάθη και παραλείψεις.
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, στην αγωνία του να εξαγνιστεί των αμαρτιών του, προσέφερε την ύψιστη υπηρεσία στον Αντώνη Σαμαρά. Τώρα, βλέποντας το όνειρό του να επιστρέψει στη Βουλή αγνός και άμωμος να καταστρέφεται, θα αναζητήσει πολιτική στέγη αλλού. Αν βρει, με την κατάρα που τον κυνηγά. Το σοβαρό ενδεχόμενο είναι ότι θα τον ακολουθήσουν και άλλοι, τους οποίους ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να ξέρει πια ούτε το όνομά τους. Δεν ήθελε και παλιότερα να τους ξέρει, από τότε που περιφέρονταν ως εξουσία στα διάφορα στέκια του Κολωνακίου. Τους έβλεπε και γύριζε το μάτι του ανάποδα. Τώρα, ένας-ένας του δίνουν την ευκαιρία να τσιμπήσει λίγο ακόμα στις δημοσκοπήσεις και να αρχίσει να παίρνει κεφάλι στη δημοσκοπική κούρσα, κόντρα στο ΠΑΣΟΚ. Μετά, είναι θέμα χρόνου. 
Το κυβερνών κόμμα, έτσι κι αλλιώς σκάβει μόνο του το λάκκο που θα μπει μέσα. 
Και μάλιστα οικειοθελώς.!
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Το πολύ μεγάλο βαρίδι είναι ο ίδιος, άν δέν διώξει το ταχύτερο τον εαυτό του γλέντια και πανηγύρια στο Pasok!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που μας ξεφύτρωσε αυτό το καινούργιο φρούτο ; Ενθουσιώδης μπουρδολογία με φανφάρες και αποκλειστικές πληροφορίες και βαθειές αναλύσεις.

    Κοιμάται όρθιος ο ποιητής και πληρώνει ξενοδοχείο.

    Το διαλυμένο μαγαζί της Ν.Δ. του Καραμανλή το αποτέλειωσε ο αρχηγός από την βάση που θα τα αλλάξει όλα.

    Η αλήθεια βέβαια δεν καταπίνεται, στέκεται στο λαιμό και σε πνίγει. Εκεί περίπου αρχίζει ο πνιγμένος να σκούζει και να μας γεμίζει με μαλακίες του τύπου που διαβάζουμε παραπάνω.

    Ευτυχώς που ο πανδαμάτωρ χρόνος έφτασε στα τέρμινα των εκλογών όπου θα τελειώσει και η κωμωδία των μεγάλων ηγετών του τέως και του νυν, και μετά στο ετήσιο μνημόσυνο-γκαλά θα θυμούνται εκτός από τον σχωρεμένο και το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή