Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Όλο και πιο πολλοί Αλβανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Γυρίζουν πίσω, λόγω κρίσης και ανεργίας
Μεγαλώνει το «κύμα» φυγής των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα, λόγω κρίσης και ανεργίας!
Απογοητευμένοι και χωρίς να βλέπουν στον ορίζοντα καμία προοπτική, πολλές οικογένειες Αλβανών περνούν τα σύνορα και εγκαθίστανται στην πατρίδα τους.  «Εκεί μπορούμε να βρούμε ένα μεροκάματο και να στήσουμε την ζωή μας σε άλλες βάσεις» λένε πολλοί. 
Η φυγή των Αλβανών επιβεβαιώνεται και από τα εμβάσματα από την Ελλάδα προς την πατρίδα τους, που συνεχώς μειώνονται.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ…
Πολλοί Αλβανοί, με το που επιστρέφουν στην χώρα τους ασχολούνται κυρίως με τον κλάδο της κατοικίας. Όπως αναφέρουν, κάποιος μπορεί να αγοράσει διαμέρισμα στα Τίρανα απο 20.000 έως 25.000 ευρώ! Έτσι, όσοι έχουν κάποιες οικονομίες από την πολύχρονη παραμονή τους στην Ελλάδα, βλέπουν τον αναπτυσσόμενο κλάδο της κατοικίας ως μια πολύ καλή επιχειρηματική δραστηριότητα.
Όπως έγραψε το «Βήμα», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα είναι κατά 20.000 μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ…
Εξάλλου, σε λίγες ημέρες ξεκινά η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία  (1η Οκτωβρίου). Σε αυτή τη διαδικασία ίσως και να φανεί, αν έχει αυξηθεί και πόσο ο πληθυσμός των Αλβανών που έφυγαν από την Ελλάδα για την πατρίδα τους. 
Στο μεταξύ, η απογραφή έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις στις μειονότητες που ζουν στην Αλβανία, κυρίως γιατί η Κυβέρνηση Μπερίσα προσπαθεί με απειλές και εκβιασμούς να αναγκάσει τις μειονότητες να μην δηλώσουν την εθνικότητά τους στην απογραφή! Για τους Βορειοηπειρώτες, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα, για αυτό και η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να τους παράσχει κάθε διευκόλυνση και να σταθεί δίπλα τους.

ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ…
Πάντως, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη στα Τίρανα, δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση του Έλληνα Υπουργού τόσο για την απογραφή, όσο και για την συμπεριφορά των Αλβανών προς τους Βορειοηπειρώτες.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι εκπροσώπησαν την Ε.Ε. και είχαν συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αλβανίας. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δυο άνδρες τόνισαν ότι χρειάζεται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να προωθηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος, επισήμαναν όμως, ότι έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος.

3 comments:

  1. φευγουν εκεινοι οι Αλβανοι (αλλοδαποι) που δουλευαν τιμια στην Ελλαδα. Οι εμποροι ναρκωτικων και οπλων μενουν εδω.. εδω ειναι "το ψωμι" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι Ελληνες εκαναν τις δουλειες που κανουν ο Αλβανοι, δεν θα ερχονταν κανενας Αλβανος στην Ελλαδα!!!!
    Αλλα ειμαστε καλομαθημενοι (ή κωλομαθημενοι, το ιδιο ειναι) και γι αυτο γεμισε η Ελλαδα Αλβανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς φίλε 11:56, μένουν τα καθάρματα που μπουκάρουν στα σπίτια και ληστεύουν ή σκοτώνουν Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή