Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη απάτη οι "κυβερνητικές" θριαμβολογίες περί δήθεν αύξησης του τουρισμού.!

Μεγάλη αύξηση (μέχρι στιγμής πάνω από 10%) της τουριστικής κίνησης στην χώρα μας, βλέπει το υπουργείο του "κηπουρού" Γερουλάνου. Ποια είναι η αλήθεια πέρα από τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, ότι επιτέλους επέτυχαν και σ’ έναν τομέα, απέδωσε η διαφημιστική εκστρατεία κ.λ.π.;
Κατ’ αρχάς, η όποια άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα (και στις "ανταγωνίστριες" χώρες, αυτές δηλαδή που προσφέρουν πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα μ’ εμάς –ήλιο, θάλασσα κ.τ.λ.- Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία κ.λπ.), είναι συγκυριακή. Κι αυτό, γιατί καταποντίστηκαν άλλες "ανταγωνίστριες" χώρες της ευρύτερης περιοχής (π.χ. Μαρόκο, Αίγυπτος, Αλγερία, Τυνησία κ.λπ.), λόγω των πρόσφατων αναταραχών και του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί εκεί. 
Του χρόνου, που σίγουρα θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση εκεί τα ξαναλέμε!
Έπειτα, η δουλειά στον τουρισμό είναι έτσι διαμορφωμένη που ελάχιστα επωφελούνται πλέον οι Έλληνες απ’ αυτόν. Κρύβει, λοιπόν, ο θριαμβολογών υπουργός της ψευτοκυβέρνησης του Μνημονίου, ότι η αύξηση του τουρισμού αφορά σχεδόν αποκλειστικά τις τουριστικές επιχειρήσεις "all inclusive" (δηλαδή, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που προσφέρουν προπληρωμένα "πακέτα" με όλα μέσα, ύπνο, φαγητό, πισίνες, θάλασσα, διασκέδαση κ.τ.λ., οπότε οι τουρίστες δεν βγαίνουν έξω, στα καταστήματα της περιοχής). Οι επιχειρήσεις αυτές είναι πολυεθνικών συμφερόντων και συνήθως δουλεύουν σ’ αυτές ξένοι εργάτες (νόμιμοι ή και παράνομοι) και ελαχιστότατοι Έλληνες, με τα κατώτερα μεροκάματα.
Περίπου, η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα μεγάλα ξενοδοχεία που είναι ιδιοκτήτες Έλληνες. Μάλιστα, έχει εφευρεθεί η "φάμπρικα" να δουλεύουν εκεί μαθητές σχολών τουριστικών επαγγελμάτων από γειτονικές χώρες (π.χ. Βουλγαρία), που δήθεν κάνουν πρακτική εξάσκηση και ως εκ τούτου οι αμοιβές τους να είναι συμβολικές (για τα ελληνικά δεδομένα) και να είναι φυσικά ανασφάλιστοι (χωρίς βεβαίως αυτό να κεντρίζει το ενδιαφέρον των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών που εξαντλούν τους ελέγχους και την αυστηρότητά τους σε μικρές ελληνικές επιχειρήσεις). 
Αυτά τα ολίγα, για να μην μας δουλεύει και ο Γερουλάνος. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου