Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

"Όχι" πάλι από Σαμαρά στο σενάριο – παγίδα περί εθνικού χρέους

Τέσσερα ξεκάθαρα και ηχηρά «όχι» και ένα βροντερό «ναι» λέει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα σενάρια-παγίδες που στήνει η κυβέρνηση με φόντο το «κούρεμα» και την ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης.
Πρώτο «όχι»: Στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο...
πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους. Αυτό η Ν.Δ. ούτε το συζητά ούτε το δέχεται. Απλά το απορρίπτει.
Δεύτερο «όχι»: Στο θέατρο που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση και τα πρόθυμα δεκανίκια της με την ψήφιση από τη Βουλή της νέας συμφωνίας.
Τρίτο «όχι»: Στη λάθος συνταγή και στη λάθος πολιτική.
Τέταρτο «όχι»: Στην επιτροπεία της χώρας από οποιονδήποτε ξένο.
Ενα «ΝΑΙ»: Στις καθαρές λύσεις και στην προσφυγή στις κάλπες και στον λαό.
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης στις δηλώσεις του τόνισε: «Η Ν.Δ. ήταν και είναι ξεκάθαρη. Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε. Αλλο τεχνική βοήθεια και άλλο εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε οποιουσδήποτε ξένους. Αποφάσεις που βάζουν πάνω από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση οποιουσδήποτε άλλους είναι αντισυνταγματικές, είναι αντιδημοκρατικές και είναι απαράδεκτες. Πάνω απ’ όλα, τέτοιες αποφάσεις δεν ταιριάζουν στη χώρα μας και δεν γίνονται αποδεκτές από τους Ελληνες».
Ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκαναν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισήμανε ότι στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα και «δεν τα καταφέρνουν ούτε στο θέατρο που προσπαθούν να στήσουν, διότι το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτούνται 180 ψήφοι».
Τέλος, αναφερόμενος στις αναμενόμενες αποφάσεις της Ε.Ε., υποστήριξε ότι «από αύριο αλλάζει το τοπίο ριζικά. Επειτα από δύο χρόνια λανθασμένης πολιτικής και απουσίας της κυβέρνησης από κάθε διαπραγμάτευση, φτάσαμε εδώ. Για την επίτευξη του στόχου πλεονασματικών προϋπολογισμών χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής». Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε λέγοντας: «Η Ν.Δ. και θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί την αλλαγή της συνταγής».
Νίκος Ελευθερόγλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου