Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κύριε Πρόεδρε, οι Πρώτοι δεν εξοργίζονται και δεν εγκαταλείπουν Θερμοπύλες.

Οποιον πολίτη κι αν αποκαλέσει το πλήθος ή μέρος του πλήθους «ψεύτη», «απατεώνα» ή και «προδότη», φυσικό είναι να προκαλέσει την οργή του. 
Όταν, όμως, ο υβριζόμενος πολίτης είναι αρχηγός του κράτους, προτού οργιστεί, θα πρέπει να εκτιμήσει για ποιο λόγο γίνεται στόχος των αγανακτισμένων πολιτών σήμερα και όχι χθες ή προχθές.
Δηλαδή, θα πρέπει να εκτιμήσει τι άλλαξε και ποιοι το...άλλαξαν από τη μια στιγμή στην άλλη, ώστε να προκαλέσουν τόση μεγάλη οργή.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το έπραξε. Διότι, αν το έπραττε, ούτε θα θύμωνε, ούτε θα αποχωρούσε από την παρέλαση, αλλά θα έμενε στη θέση του να τιμήσει και τις θυσίες και τη μνήμη τους – ακόμη κι αν επρόκειτο να κινδυνεύσει η ίδια η ζωή του, διότι αυτό κάνουν οι Πρώτοι. Δεν φεύγουν από τις Θερμοπύλες.
Φυσικά ο κ. Παπούλιας έχει -όπως όλοι οι Ελληνες- κομματική και πολιτική προέλευση. Από την στιγμή, όμως, που η Βουλή των Ελλήνων, για δεύτερη φορά, τον ανακήρυξε Αρχηγό του κράτους, απώλεσε όλες τις άλλες ιδιότητές του και έγινε θεματοφύλακας του Συντάγματος και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Και ερωτάται καλοπροαίρετα:
  1. Η Δανειακή Σύμβαση (Μνημόνιο), με την οποία υποθηκεύτηκε σύμπασα η Δημόσια Περιουσία και με την οποία η χώρα εκχώρησε κυριαρχικά της δικαιώματα όφειλε να εγκριθεί με απλή πλειοψηφία της Βουλής ή με τα τρία πέμπτα των μελών της;
  2. Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου συνεχώς ψεύδεται μπροστά στο λαό. Ψεύδη προεκλογικά (ενώ γνώριζε την κατάσταση) και συνεχή ψεύδη μετεκλογικά: Για το Μνημόνιο, για τις παράνομες τροποποιήσεις του Μνημονίου, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για την 21η Ιουλίου, για την 27η Οκτωβρίου. Αντί, όμως, να την ανακαλεί στην τάξη, κύρωνε τα ψεύδη της, τουλάχιστον, με τη σιωπή του.
  3. Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, τα περισσότερα νομοσχέδια που έφερε στη Βουλή και που τα ψήφισε με απειλές και διαγραφές (παραβιάζοντας το Σύνταγμα – άρθρα 60 και 61) περιείχαν πλείστες όσες αντισυνταγματικές διατάξεις. Ο κ. Παπούλιας, όμως, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, κανένα νομοσχέδιο δεν ανέπεμψε στη Βουλή…
  4. Τα οριζόντια -και παράνομα τα πιο πολλά- περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, έχουν οδηγήσει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού σε ανέχεια και σε πείνα. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στερούνται, πια, και το ψωμί και χιλιάδες παιδιά σε όλα τα αστικά κέντρα στερούνται και το γάλα. Ο κ. Παπούλιας, αν δεν είχε άλλους τρόπους να αντιδράσει, μπορούσε να παραιτηθεί στον πρόεδρο της Βουλής, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές. Αλλά, δεν το έπραξε.
  5. Την ώρα που η Ελλάδα γιόρταζε τη μνήμη του 1940, ο Ελληνας πρωθυπουργός, αντί να βρίσκεται ανάμεσα στο λαό -συνεορτάζοντας μαζί του- φρόντισε να συζητεί για την… «αραβική άνοιξη» στην Ιεράπετρα της Κρήτης - περιφρονώντας το λαό και τις μνήμες του (!) με ιδιάζουσα ασέβεια!
Δηλαδή, κύριε Πρόεδρε, αν η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου σας εισηγηθεί να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 48 του Συντάγματος, θα το αποδεχθείτε, έστω και εν όψει αιματοχυσίας; 
Θα προτιμηθεί αυτό, αντί τις εκλογές;
Για όλα αυτά φωνάζουν οι πολίτες, κ. Παπούλια!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου