Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σε διάλυση το υπουργικό συμβούλιο

Υπουργικό συμβούλιο σε διάλυση και με τις Βάσω Παπανδρέου και Λούκα Κατσέλη να αποτελούν κινούμενες βόμβες, την ώρα που το Μαξίμου δεν μπορεί να μαζέψει ούτε 15 υπογραφές για τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, συνθέτουν το σκηνικό σε...κυβέρνηση και κόμμα.
Υπουργοί τσακώθηκαν χθες μεταξύ τους για άλλη μια φορά, ενώ κάποιοι τα έβαλαν με τους βουλευτές που διαμαρτύρονται. Ο πρωθυπουργός έδειχνε σαν να μην το ενδιέφεραν όσα συνέβαιναν και το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να ομολογήσει ευθέως πια ότι συζητά το «κούρεμα» του χρέους, «ελπίζοντας» σε «γενναίες λύσεις» στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και του G20, ενώ ως συνήθως δεν του έφταιγε κανείς άλλος πλην της Ν.Δ.
«Ο κ. Παπανδρέου έχει αποτύχει και αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, προσπαθεί να τις ρίξει αλλού» επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε διαπραγματεύτηκε, ενώ «δεν πήρε αποφάσεις παρά μόνο για αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών».
Κάνοντας λόγο για «λανθασμένη πολιτική», παρατήρησε ότι δεν ακούει, όχι μόνο τη Ν.Δ. που του ζητά να την αλλάξει, αλλά ούτε καν τους βουλευτές του.
Στο επίκεντρο του υπουργικού βρέθηκαν η Λούκα Κατσέλη και η Βάσω Παπανδρέου. Η πρώτη, γιατί απειλεί να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου (όπως και η Σοφία Γιαννακά), και η δεύτερη, γιατί συμφώνησε με τη Ν.Δ. για τη γιγάντωση του κράτους από την κυβέρνηση και ζήτησε την κατάργηση των 77 οργανισμών. Πανικόβλητος από τις επιθέσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα έβαλε με τη Βάσω Παπανδρέου και άλλους, χωρίς να αναφέρει καν ονόματα, γιατί χρησιμοποιούν επιχειρήματα της Ν.Δ.
Ο ίδιος, εκβιάζοντας για άλλη μια φορά την Κ.Ο., χαρακτήρισε «εξόχως σημαντικό» το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις επιχειρησιακές συμβάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν δεν ψηφιστεί, θα πέσει η κυβέρνηση.
Στην κριτική της Βάσως Παπανδρέου για τη διόγκωση του κράτους τα τελευταία δύο χρόνια επικέντρωσαν ο κ. Ραγκούσης και η κυρία Διαμαντοπούλου. «Πρόκειται για βαρύτατη μομφή, αβάσιμη, συκοφαντική και ανυπόστατη» είπε ο πρώτος, ενώ τι γίνεται με την Κ.Ο. και την κυρία Παπανδρέου αναρωτήθηκε η δεύτερη.
Κατά των κυρίων Πρωτόπαπα και Σαλαγιάννη καταφέρθηκε -χωρίς να τους κατονομάσει- ο Θ. Πάγκαλος, με αφορμή τις «καταγγελίες εναντίον του» για καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις οργανισμών, αλλά και τη διαρροή διαλόγων του σε «αντιπολιτευόμενη εφημερίδα».
Κατά τα λοιπά, θέμα πληθυσμιακών κριτηρίων στην απελευθέρωση των ταξί έθεσε ο Δ. Ρέππας, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να τον θέλουν να «πετάει» το νομοσχέδιο Ραγκούση... Κριτική άσκησε και ο Χρ. Παπουτσής, επιμένοντας ότι η τρόικα βάζει μόνο το πλαίσιο και είναι το κράτος που αποφασίζει τους τρόπους υλοποίησης.
Μαριτίνα Ζαφειριάδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου